Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra po PL? Spolszczenie? System mikropłatności?

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mimo że gra dla mnie zbyt bajkowa, postanowiłem w nią zagrać, ale mam parę pytań.

Czy gra jest po polsku? Widziałem tutaj temat więc mam wrażenie że nie ale może istnieje spolszczenie.

Po drugie czy istnieje serwer na którym jest chociaż więcej niż połowa polaków?

Po trzecie jak działa system mikropłatności?

Opublikowano

Jak nie-bajkowa grafika może być zbyt bajkowa?

Anyway, spolszczenia nie ma, nie ma też serwera opanowanego przez polskie ścierwo.

Cash shop jak to Gameforge. Lipa.

Ładujesz walutę -> korzystasz ze sklepu.

Opublikowano

Jak nie-bajkowa grafika może być zbyt bajkowa?

Anyway, spolszczenia nie ma, nie ma też serwera opanowanego przez polskie ścierwo.

Cash shop jak to Gameforge. Lipa.

Ładujesz walutę -> korzystasz ze sklepu.

To w takim razie sobie w TERE nie pogram. To że gra jest po angielsku mi nie przeszkadza, bo 90% tego co tam pisze bym zrozumiał, ale z nikim bym się nie dogadał. Więc muszę czekać aż Polacy opanują jakiś serwer.

Edit

I tak, gra jest bajkowa. Chomiki i małe dziewczynki raczej w normalnych grach nie występują.

Opublikowano

Polacy serwera nie opanują z tego powodu, że grafika jest zbyt bajkowa i cała gra jest zbyt skomplikowana, aczkolwiek polskie community w tej grze i tak jest gorsze niż w innych, bo tutaj liczy się item lvl (średni poziom itemów, które nosisz), a nie level postaci (który nie znaczy na dobrą sprawę nic i ludzie w 20-30h gry takowy wbijają), czego efektem jest to, że ludzie myślą, że są top players po wbiciu capa i tak też się zachowują. Dlatego też Polaków wyrzucali z party, nie brali na dungeony i wyzywali na ogólnym world czacie.

Drugą plagą polskiego community tej gry są ci, którzy grają całe dnie, ale level im nie rośnie (#forever20lvl)- cały czas spędzony na spamowaniu czatu w języku polskim.

Ah, nie będę już nawet wspominał o notorycznym PK polskich graczy na serwerach PVP. =)

Opublikowano

Polacy serwera nie opanują z tego powodu, że grafika jest zbyt bajkowa i cała gra jest zbyt skomplikowana, aczkolwiek polskie community w tej grze i tak jest gorsze niż w innych, bo tutaj liczy się item lvl (średni poziom itemów, które nosisz), a nie level postaci (który nie znaczy na dobrą sprawę nic i ludzie w 20-30h gry takowy wbijają), czego efektem jest to, że ludzie myślą, że są top players po wbiciu capa i tak też się zachowują. Dlatego też Polaków wyrzucali z party, nie brali na dungeony i wyzywali na ogólnym world czacie.

Drugą plagą polskiego community tej gry są ci, którzy grają całe dnie, ale level im nie rośnie (#forever20lvl)- cały czas spędzony na spamowaniu czatu w języku polskim.

Ah, nie będę już nawet wspominał o notorycznym PK polskich graczy na serwerach PVP. =)

To wydaje mi się że muszę poduczyć się angielskiego. Rok szkolny się zaczyna to sobie sporo przypomnę. To temat zamykam.

Opublikowano

Otwieram i odświeżam. Stwierdziłem że lepszej gry nie znajdę pod względem grafiki, więc mimo wszystko postanawiam ją pobrać. Ale mam dalej to samo pytanie - na jakim serwerze jest najwięcej polaków?

Edit

Temat na pierwszym miejscu a ja odświeżam ;_; Możecie połączyć posty.

Opublikowano

Ale mam dalej to samo pytanie - na jakim serwerze jest najwięcej polaków?

Słyszałam, że sporo na: Killian, Ishara, Arcadia. Ja gram na Zurasie i też trochę ich jest.

Tak btw. i nie spotkałam się z jakimś odrzuceniem z powodu mojej narodowości. Również Polacy, których tam poznałam są bardzo ogarnięci.

#don't care

Opublikowano

A wie ktoś może czy są jakiekolwiek informacje o polskim serwerze lub polskiej wersji?

nie ma i zapewne nie będzie , gemeforge nawet nie tchnie palcem pewnie żeby zrobić coś takiego .

75775358773159538492.png

Opublikowano

Słyszałam, że sporo na: Killian, Ishara, Arcadia. Ja gram na Zurasie i też trochę ich jest.

Tak btw. i nie spotkałam się z jakimś odrzuceniem z powodu mojej narodowości. Również Polacy, których tam poznałam są bardzo ogarnięci.

Jak się nie przebija roleplayerów w levelach to nic dziwnego, że ogarnięci- duża część takich osób w Terze to ludzie, którzy grają mega casualowo i wchodzą tylko pogadać.

Te polskie gildie, gdzie średni poziom to 50+ to jest jeden wielki trash, a członkowie takowych to ścierwo. Kółko wzajemnej adoracji gimbazy, która nie zna ortografii za grosz, nie mówiąc już o angielskim, uważającej się za master race tej gry (i całego świata) i wyzywającej obcokrajowców, szczególnie Niemców i Anglików.

Nie graj na serwerach GF, bo za góra pół roku będzie pusto, ale tak naprawdę pusto. Enmasse ftw.

Opublikowano

Nie używajcie skrótów bo ich nie rozumiem, nigdy w tą grę nie grałem. Cóż, czyli lipa. Ale dla takiej gry warto to wytrzymać. Chyba że jest to straszliwy p2w.

Opublikowano

Jak się nie przebija roleplayerów w levelach to nic dziwnego, że ogarnięci- duża część takich osób w Terze to ludzie, którzy grają mega casualowo i wchodzą tylko pogadać.

Te polskie gildie, gdzie średni poziom to 50+ to jest jeden wielki trash, a członkowie takowych to ścierwo. Kółko wzajemnej adoracji gimbazy, która nie zna ortografii za grosz, nie mówiąc już o angielskim, uważającej się za master race tej gry (i całego świata) i wyzywającej obcokrajowców, szczególnie Niemców i Anglików.

Nie graj na serwerach GF, bo za góra pół roku będzie pusto, ale tak naprawdę pusto. Enmasse ftw.

Z całym szacunkiem, ale skąd możesz wiedzieć jak gram ja oraz ludzie, których znam i jak się oni zachowują.. Lepiej z góry założyć, że trash :) Owszem, taki jest ogólny obraz Polaków w wielu grach, jednak nie każdy wpisuje się w ten schemat.

Cóż, czyli lipa. Ale dla takiej gry warto to wytrzymać. Chyba że jest to straszliwy p2w.

Według mnie nie jest to "straszne p2w". Jedynie może w Tera Club/Weterana opłacałoby się zainwestować. Ale to dopiero na max lvlu, bo wcześniej jest to zupełnie niepotrzebne.

#don't care

Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale skąd możesz wiedzieć jak gram ja oraz ludzie, których znam i jak się oni zachowują.. Lepiej z góry założyć, że trash :) Owszem, taki jest ogólny obraz Polaków w wielu grach, jednak nie każdy wpisuje się w ten schemat.Według mnie nie jest to "straszne p2w". Jedynie może w Tera Club/Weterana opłacałoby się zainwestować. Ale to dopiero na max lvlu, bo wcześniej jest to zupełnie niepotrzebne.

Premium jest chyba na 30 dni z tego co czytałem. Ile kosztuje? Mam nadzieje że nie więcej niż 50zł.

Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale skąd możesz wiedzieć jak gram ja oraz ludzie, których znam i jak się oni zachowują.. Lepiej z góry założyć, że trash :) Owszem, taki jest ogólny obraz Polaków w wielu grach, jednak nie każdy wpisuje się w ten schemat.Według mnie nie jest to "straszne p2w". Jedynie może w Tera Club/Weterana opłacałoby się zainwestować. Ale to dopiero na max lvlu, bo wcześniej jest to zupełnie niepotrzebne.

Bo nikt, kto miał w tej grze golda więcej niż za dwudniowe daily nie wypowiada się pozytywnie o polakach z level capem (no i tacy, o których pisałem, ale do nich się już chyba nie zaliczasz). Nie wiem ile i jak grałaś, ba, za nic w świecie mnie to nawet nie interesuje. Just statin' facts.

Poza tym, nie chodzi już nawet o mnie, ale o to, że całe gildie biły polaków, którzy się tylko bardziej nakręcali.

@edit

Premium nie jest potrzebne. Największa bodajże korzyść to więcej golda za daily questy, ale jak komuś zależy na tym to kupuje boost czasowy na gold i dobrze wychodzi.

Jeśli nie machnąłem premium z Tery z premium z Aiona, to niższe cooldowny na dungeony nie zrobią ci zajebistej różnicy, bo jako DPS (Slayer, Sorc etc.) będziesz czekał przynajmniej 1-2h, żeby party znaleźć i drugie tyle, żeby dungeona zrobić, a skoro mówisz, że masz szkołę to wątpię, że masz też czas siedzieć 8-10h przed komputerem.

1-2h kolejki to oczywiście dolna granica, raz jeszcze przypomnę. Znajomy czekał 30 i ostatecznie poszedł spać. :)

Opublikowano

Bo nikt, kto miał w tej grze golda więcej niż za dwudniowe daily nie wypowiada się pozytywnie o polakach z level capem (no i tacy, o których pisałem, ale do nich się już chyba nie zaliczasz). Nie wiem ile i jak grałaś, ba, za nic w świecie mnie to nawet nie interesuje. Just statin' facts.

Poza tym, nie chodzi już nawet o mnie, ale o to, że całe gildie biły polaków, którzy się tylko bardziej nakręcali.

@edit

Premium nie jest potrzebne. Największa bodajże korzyść to więcej golda za daily questy, ale jak komuś zależy na tym to kupuje boost czasowy na gold i dobrze wychodzi.

Jeśli nie machnąłem premium z Tery z premium z Aiona, to niższe cooldowny na dungeony nie zrobią ci zajebistej różnicy, bo jako DPS (Slayer, Sorc etc.) będziesz czekał przynajmniej 1-2h, żeby party znaleźć i drugie tyle, żeby dungeona zrobić, a skoro mówisz, że masz szkołę to wątpię, że masz też czas siedzieć 8-10h przed komputerem.

1-2h kolejki to oczywiście dolna granica, raz jeszcze przypomnę. Znajomy czekał 30 i ostatecznie poszedł spać. :)

Może czegoś nie rozumiem, ale nie wiem o czym mówisz. Jak zagram to chyba zrozumiem.

P.S

Warrior może mieć miecz i tarcze?

Opublikowano

Może czegoś nie rozumiem, ale nie wiem o czym mówisz. Jak zagram to chyba zrozumiem.

P.S

Warrior może mieć miecz i tarcze?

Nie nie może , ma tylko dwa miecze

95532306705619005724.png

Opublikowano

Nie nie może , ma tylko dwa miecze

To słabo. Bo lancer chyba ma lance i tarcze, a miecza już nosić nie może. Potem jest ten z mieczem dwuręcznym (nie mam pojęcia jak się nazywa) i berserker.

Wydaje mi się że zagram na Zurasie, rock tam grał i trochę polaków zobaczyłem.

Opublikowano

Premium jest chyba na 30 dni z tego co czytałem. Ile kosztuje? Mam nadzieje że nie więcej niż 50zł.

Tera Clab z weteranem kosztuje z 80 dych na allegro i jest chyba na 60 dni z tego co pamiętam jak sprawdzałem a potem przedłużenie tera clab chyba z 20 dychy kosztuje może z 30

75775358773159538492.png

Opublikowano

Tera Clab z weteranem kosztuje z 80 dych na allegro i jest chyba na 60 dni z tego co pamiętam jak sprawdzałem a potem przedłużenie tera clab chyba z 20 dychy kosztuje może z 30

No to dopóki nie stanieje to nie kupię premium. Jak grę kupuję to jest cud, a co dopiero premium do f2p za 80zł.

TERA waży coś koło 25gb? Jak na razie waży 30gb ale podobno waga spadnie po instalacji.

Opublikowano

Ale to jakoś specjalnie nie jest potrzebne możesz sobie to kupić na 60 lv dopiero bo na niższym sie nie opłaca jak dla mnie .

75775358773159538492.png

Opublikowano

Gram już ze 3 miechy w Terę więc się wypowiem :)
Nie wiem czemu naskakujecie tak na tą grę. Fakt, grafika jest bardzo bajkowa co może niektórych odstraszyć ale dla mnie liczy się grywalność. Wg mnie jest to jedno z najlepszych DARMOWYCH MMO. Jestem na serwerze Veritas, jest sporo polaków. Są także polskie gildie i UWAGA zaskoczę co niektórych, w gildii której jestem nikt nie ma poniżej 20 lat, prawie wszyscy mają 60 lvle i atmosfera jest bajerancka ;) Oczywistym jest też że znajdą się trole ale to nie tylko polskie trole :D Co do postaci:
-lancer - typowy tank. Masz lance i tarcze którą możesz się bronić.

-warrior- trudna postać (podobno bo gram lancerem) - 2 miecze o których wspomniałeś

- berserker - dobre dmg a może robić też za tanka- topory

- slayer- nie wiem zbytnio o tej postaci- miecze dwuręczne.

Masz jeszcze sorca i archera - full dmg

A mystic i priest to klasy leczące- bardzo poszukiwane na serwerze.

Opublikowano

Gram już ze 3 miechy w Terę więc się wypowiem :)

Nie wiem czemu naskakujecie tak na tą grę. Fakt, grafika jest bardzo bajkowa co może niektórych odstraszyć ale dla mnie liczy się grywalność. Wg mnie jest to jedno z najlepszych DARMOWYCH MMO. Jestem na serwerze Veritas, jest sporo polaków. Są także polskie gildie i UWAGA zaskoczę co niektórych, w gildii której jestem nikt nie ma poniżej 20 lat, prawie wszyscy mają 60 lvle i atmosfera jest bajerancka ;) Oczywistym jest też że znajdą się trole ale to nie tylko polskie trole :D Co do postaci:

-lancer - typowy tank. Masz lance i tarcze którą możesz się bronić.

-warrior- trudna postać (podobno bo gram lancerem) - 2 miecze o których wspomniałeś

- berserker - dobre dmg a może robić też za tanka- topory

- slayer- nie wiem zbytnio o tej postaci- miecze dwuręczne.

Masz jeszcze sorca i archera - full dmg

A mystic i priest to klasy leczące- bardzo poszukiwane na serwerze.

Klasy to ja akurat ogarniam. I gra się pobrała, nareszcie (nie mam pojęcia jaki inteligent tworzył tak tragiczny launcher). Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...