Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nasusem do Diamentu

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Słuchajcie, chciałbym z wami podyskutować na temat postaci, jaką jest Nasus. Wydaje mi się strasznie OP. Nie, nie jest to tak, że zagrałem 1 mecz, wygrałem i tak uważam. Interesuję się tą postacią od grubo ponad tygodnia. Strona championselect mówi, że Nasus jest "weak against", czyli słaby przeciw Teemo. Według tej strony jest to najlepszy pick na Nasusa.

Właśnie grałem rankeda tą postacią. Enemy - Teemo. Farmiłem sobie z "Q", nawet na środku pomiędzy turretami. On mnie blindował, ale ja to miałem gdzieś, ponieważ dzięki pasywce kilkoma hitami się healowałem. Tak sobie stackowałem, aż 300 w 15 minucie nastackowałem. No i zaczęły się TF'y na midzie, tylko w wolnej chwili zgarnianie farmy z topa, czy bota. Slowowałem ich adc i od tego zaczynał się TF. Jeśli nie zrobiliśmy Ace, to przeżyła u nich co najwyżej 1 osoba.

Piszę chaotycznie, sam nie wiem, na czym się skupić, ale podsumowując:

-dzięki pasywce mogłem śmiało dawać się harrasować temu "Teemolowi",

-wystarczyło Tabi, Warmog i Spirit Visage, w sumie ok 140 armora, 120 mres, 3k hp, aby przeciwnicy się mnie śmiertelnie bali. Łażę sobie w ich jungli, wpada na mnie 3 - jungler, adc i mider - uciekli wszyscy, a byłem sam.

-Nasus przy 500 stackach, a tyle miałem na koniec - "sieje spustoszenie"

Ogarniętego miałem tylko junglera - Yi. I to on robił triple, quadry.

A wy co sądzicie o postaci, jaką jest Nasus? Dałoby się nim dostać do Diamentu, grając DuoQ z postacią pod dmg w jungli?

Pozdrawiam i zapraszam do wypowiadania się.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

wszystkim się da wybić o.O co to za dziwne pytanie, a nasus rozgramia większość lecz jest niedocenianą postacią.

@edit

harras go niszczy w early.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Nasus jest teraz bardzo silny w jungli świetne ganki ze slowem nie da się uciec. Według mnie bardzo mocna postać i można nim dojść do Diamentu ;)

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

wszystkim się da wybić o.O co to za dziwne pytanie, a nasus rozgramia większość lecz jest niedocenianą postacią.

@edit

harras go niszczy w early.

Co do Soraki hybrydy w jungli to nie mam pewności. :D

A co do harrasowania w early... Mówię, gość rzucał blinda, jeszcze 3-4 aa, a ja to sobie na farmie regenerowałem i znowu, lecę po jednego stacka (oprócz tego oczywiście na bliższych mnie cs'ach też stackowałem), on mnie harrasuje, a zaraz ja przestaję lasthitować, tylko klepię, ile się da, tylko "Q" na koniec dla stacka i znów mam full hp. I tak w kółko.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

@up

to go banuj o.O

@

Co do Soraki hybrydy w jungli to nie mam pewności. :D

A co do harrasowania w early... Mówię, gość rzucał blinda, jeszcze 3-4 aa, a ja to sobie na farmie regenerowałem i znowu, lecę po jednego stacka (oprócz tego oczywiście na bliższych mnie cs'ach też stackowałem), on mnie harrasuje, a zaraz ja przestaję lasthitować, tylko klepię, ile się da, tylko "Q" na koniec dla stacka i znów mam full hp. I tak w kółko.

ogarnięty teemo by harrasował 24/7 a regeneracja by mało dawała nasusowi , potrzebował by 9 lvl i wtedy by zmiótł dopiero teemo z summoner rift's :D

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jest bardzo dobrą postacią , na początku pasyw daje mu duży bonus , ma dużo slowów , trudno mu uciec , a z Q niedość że ma DMG to jeszcze stacki , którymi możesz się konkretnie nafeedować .

Opublikowano

Moje pytanie brzmi na jakim poziomie grasz. Na brazie to mozesz sobie ie zbudowac i kosic wszystkich rowno .

Grajac przeciwko solo toperowi nasusowi(a wedlug mnie tylko tam porzadnie sie nastackuje ) nie mozna dac mu dojsc do adc , trzeba go kitowac, kitowac i jeszcze raz kitowac . Wtedy niewazne ile masz stackow a i tak mozesz gowno zrobic. Dlatego kennen jest dobra kontra na nasusa, mozesz szybko wbic 2 stuny na ryj , nasus nie podejdzie.

P.s Polecam kombinacje nasus + lulu - unkillable.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeżeli wygrałeś linie na teemo to ten Teemo taki troche nieogarnięty... Ja osobiście lubie grać Nasusem, slowujesz ADC jak masz 5 lv W i jechane w niego a reszta niech się bije z innymi ... Co do buildu to zrób 40% CDR, taki obowiązek żeby Q mieć co ~3 sec ... Ostatnio grałem na kennena no i nic nie mogłem zrobić ; / No niestety, ni chuja, harrasował mnie z daleka, dzięki doranowi miał dość mocne hity ;] Oczywiście że idzie się nim wybić lecz jeżeli wezmą coś w stylu assasina na topa, możesz mieć trudniej no i jeżeli jungler Cie bd babysittował to nie wystackujesz tak łatwo Q :)

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Jeżeli wygrałeś linie na teemo to ten Teemo taki troche nieogarnięty... Ja osobiście lubie grać Nasusem, slowujesz ADC jak masz 5 lv W i jechane w niego a reszta niech się bije z innymi ... Co do buildu to zrób 40% CDR, taki obowiązek żeby Q mieć co ~3 sec ... Ostatnio grałem na kennena no i nic nie mogłem zrobić ; / No niestety, ni chuja, harrasował mnie z daleka, dzięki doranowi miał dość mocne hity ;] Oczywiście że idzie się nim wybić lecz jeżeli wezmą coś w stylu assasina na topa, możesz mieć trudniej no i jeżeli jungler Cie bd babysittował to nie wystackujesz tak łatwo Q :)

oj tam nie pierdziel.

ja grałem assasynem Zedem i jakoś wygrałem linie ale nie wiem czemu. potem grałem przeciwko d3 nasusowi na topie i zedem niestety przegrałem. chciałem mu sharrasować weq ale jak to zrobilem to slow, w Q i wychodzilem gorzej na topie.

ogolnie skonczylo sie statami 3/13. 1st blood byl dla mnie lecz pozniej dupa zimna

Opublikowano

oj tam nie pierdziel.

ja grałem assasynem Zedem i jakoś wygrałem linie ale nie wiem czemu. potem grałem przeciwko d3 nasusowi na topie i zedem niestety przegrałem. chciałem mu sharrasować weq ale jak to zrobilem to slow, w Q i wychodzilem gorzej na topie.

ogolnie skonczylo sie statami 3/13. 1st blood byl dla mnie lecz pozniej dupa zimna

Chodzi mi bardziej o to że u nich rzadko się robi AA więc ten Slow prawie nic nie daje jeżeli chodzi o 2 część(zmniejszenie AS) :) Ale Q wystackowane tak czy tak niszczy ;D

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Robisz guntlet i masz jakieś 130-150armora + do tego jakiś randuin lub warmog i papa assasyn nic nie zrobi. Nasus jest offtankiem więc jak go może assasyn jechać? Tamci mogą sobie papierków cisnąć
Co do topicu nasusem fajnie mi się carrowało silv V- Silver II tylko jak enemy team ma potencjał żeby zacząć szybko team fighty (kennen np.) to z deczka pograne :X

Opublikowano

nasus bez nastakowanego q nie może zabic adc gdy ten jest afk ;D

Natomiast nasus z nastakowanym Q karze każdego po 1/4 hp na jedno Q a jak ma w ch.. farmy to nawet 1/2 hp, a jak ma 1000 stacków to ci adc zajebie na hita :D Do tego ten wkur..wkurzający slow, obniżenie amora/mres, oraz ten ult.. nie do zabicia w late ;[ Pasywka dająca niesamowity sustain.. too op,

nerf pls ;D

Opublikowano

Kiedyś grałem Nasusem jak jeszcze nie był popularny bo nikt nim na LCS nie grał i berściłem :P Tyle, że wtedy Nasus był przed nerfami i jeszcze więcej bił :> W i 0 as i ms to było op ^^ W ogóle z jakimś dziwnym buildem z startym Wits endem, Starym trinity, Shureylia i jakimś tam itemami niszczyłem lol xD Jak dla mnie to zależy jak jest ogar team a w enemy jest nasus to samo to, że jest nasus za bardzo nic nie da. Może da radę jakoś tam się wyciągnąć Nasusem ale tak jak pisałem, zależy od enemy ogaru.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Nasus to taka postać, której nie da się skontrować przez całą grę. Kontry na siebie ma tylko w early, gdzie jeszcze nie ma itemków i farmy na Q.

Grałem nim ostatnio na Jax'a, na początku bił mnie nie miłosiernie, byłem w stanie farmić tylko pod wieżą. Później mając już Phage i Sheena odejmowałem mu 1/4hp jednym Q. Mając trinity 3/4 hp jednym Q w adc.

Postać bardzo dobra, nie doceniania, bo nie gra się nim często na LCS'ach :)

fb.com/myrodj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...