Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo 3 - Moje Pytania.

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nigdy nie grałem w diablo i chciałbym się dowiedzieć z czym to się je , więc pytam Was :)

Moje pytania:

1.O co chodzi w tej grze ? Tam się przechodzi jakieś duegony czy coś ? Proszę o porównanie do wow'a/lol'a.

2.Gra ma jakiś abonament czy wystarczy tylko kupić i już można grać ?

3.Czy w grze jest otwarty świat ?

4.Czym różni się singleplayer od multiplayer w diablo ?

5.Gra ma jakieś pvp ?

6.Czy są jakieś dodatki do diablo 3 ?

7.Jest jakieś demo gry/beta do przetestowania ?

To chyba tyle, głównie chodzi mi tu o porównanie tej gry do lola/wowa gdyż nwm czego się spodziewać.

Z góry dzięki za odp.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

1. O co chodzi w tej grze ? Tam się przechodzi jakieś duegony czy coś ? Proszę o porównanie do wow'a/lol'a.

- Diablo III to gra akcji RPG, w której wcielamy się w jednego z wymienionych bohaterów – lub bohaterek – i przemierzamy obszerne krainy, podzielone na cztery akty. Podczas podróży wykonujemy zadania zlecane przez mieszkańców świata bądź losowo pojawiające się w grze, a także walczymy z hordami przeciwników. Każda z postaci operuje innym systemem energii, dysponuje unikalnym zestawem umiejętności i może używać wybranych rodzajów broni. Mówiąc inaczej, granie Barbarzyńcą różni się diametralnie od prowadzenia na przykład Czarownika. Wiele zależy też od pomysłowości gracza i zdobytych przedmiotów: czary i zdolności można bowiem modyfikować za pomocą kamieni runicznych, które nadają im nowe efekty oraz zwiększają statystyki postaci. Do lol'a ani wow'a raczej nie można jej porównać.

2. Gra ma jakiś abonament czy wystarczy tylko kupić i już można grać ?

- Wystarczy kupić i grać. W D3 jest tak zwany dom aukcyjny w którym można kupować i sprzedawać przedmioty za kasę z gry i pieniądze z reala. Jednak żeby kupować za pieniądze trzeba doładować konto. Ale kupowanie za pieniądze nie jest konieczne.

3. Czy w grze jest otwarty świat ?

- Nie ma otwartego świata, ale można się cofać do lokacji wcześniej odkrytych.

4. Czym różni się singleplayer od multiplayer w diablo ?

- Na singleplayer grasz sam tylko z twoim towarzyszem, na multi grasz z innymi graczami. Drop z bosów jest troche słabszy na multi.

5. Gra ma jakieś pvp ?

- Póki co PvP w Diablo 3 to mała, asymetryczna arena na której mogą bawić się maksymalnie cztery osoby, okładając się beztrosko mieczami i czarami ile zapragną. Nie ma żadnych kar za przegrane pvp. Gracz nie traci ekwipunku, ani złota.

6. Czy są jakieś dodatki do diablo 3 ?

- Blizzard zapowiedziało niedawno pierwszy dodatek do gry : Reaper of Souls . W polskim tłumaczeniu Żniwiarz Dusz.

7. Jest jakieś demo gry/beta do przetestowania ?

-Jest wersja próbna D3 ale trzeba podać klucz aby ją odblokować.

www.diablo3.com/guest

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

1. O co chodzi w tej grze ? Tam się przechodzi jakieś duegony czy coś ? Proszę o porównanie do wow'a/lol'a.

- Diablo III to gra akcji RPG, w której wcielamy się w jednego z wymienionych bohaterów – lub bohaterek – i przemierzamy obszerne krainy, podzielone na cztery akty. Podczas podróży wykonujemy zadania zlecane przez mieszkańców świata bądź losowo pojawiające się w grze, a także walczymy z hordami przeciwników. Każda z postaci operuje innym systemem energii, dysponuje unikalnym zestawem umiejętności i może używać wybranych rodzajów broni. Mówiąc inaczej, granie Barbarzyńcą różni się diametralnie od prowadzenia na przykład Czarownika. Wiele zależy też od pomysłowości gracza i zdobytych przedmiotów: czary i zdolności można bowiem modyfikować za pomocą kamieni runicznych, które nadają im nowe efekty oraz zwiększają statystyki postaci. Do lol'a ani wow'a raczej nie można jej porównać.

2. Gra ma jakiś abonament czy wystarczy tylko kupić i już można grać ?

- Wystarczy kupić i grać. W D3 jest tak zwany dom aukcyjny w którym można kupować i sprzedawać przedmioty za kasę z gry i pieniądze z reala. Jednak żeby kupować za pieniądze trzeba doładować konto. Ale kupowanie za pieniądze nie jest konieczne.

3. Czy w grze jest otwarty świat ?

- Nie ma otwartego świata, ale można się cofać do lokacji wcześniej odkrytych.

4. Czym różni się singleplayer od multiplayer w diablo ?

- Na singleplayer grasz sam tylko z twoim towarzyszem, na multi grasz z innymi graczami. Drop z bosów jest troche słabszy na multi.

5. Gra ma jakieś pvp ?

- Póki co PvP w Diablo 3 to mała, asymetryczna arena na której mogą bawić się maksymalnie cztery osoby, okładając się beztrosko mieczami i czarami ile zapragną. Nie ma żadnych kar za przegrane pvp. Gracz nie traci ekwipunku, ani złota.

6. Czy są jakieś dodatki do diablo 3 ?

- Blizzard zapowiedziało niedawno pierwszy dodatek do gry : Reaper of Souls . W polskim tłumaczeniu Żniwiarz Dusz.

7. Jest jakieś demo gry/beta do przetestowania ?

-Jest wersja próbna D3 ale trzeba podać klucz aby ją odblokować.

www.diablo3.com/guest

Super, wielkie DZIĘKI za odpowiedź :) Jeszcze mam jedno pytanko : Ile czasu zajmie przejście gry ( na poziomie normalnym ) człowiekowi który nigdy nie gał w diablo ?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Ja na normalnym przechodziłem ją w 10 dni grałem po półtora godziny dziennie.

Dzięki jeszcze raz za odp. Szkoda ze tylko 15h bo wkońcu gra kosztuje jakieś 150-200 zł :C

Opublikowano

Wiesz ale jest normalny trudny piekielny i inferno a wszystkie te poziomy są trudniejsze od pozostałych. Poza tym jest 5 postaci które można doprowadzić do 60 lvl.

Każda postać ma własne unikalne moce.

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

Wiesz ale jest normalny trudny piekielny i inferno a wszystkie te poziomy są trudniejsze od pozostałych. Poza tym jest 5 postaci które można doprowadzić do 60 lvl.

Każda postać ma własne unikalne moce.

Ok, znalazłem starter tu : http://eu.battle.net/d3/pl/blog/10042264/darmowy-starter-diablo-iii-ju%C5%BC-dost%C4%99pny-15-08-2012 .

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Super, wielkie DZIĘKI za odpowiedź :) Jeszcze mam jedno pytanko : Ile czasu zajmie przejście gry ( na poziomie normalnym ) człowiekowi który nigdy nie gał w diablo ?

ja na ps3 przechodziłem w 3 dni na normalnym po ok. 5 godzin dziennie ,nigdy nie grałem wcześniej w diablo

Opublikowano

Przejście poziomu normalnego to piekielna błahostka i zajmuje góra 5 godzin... Dla kogoś mniej doświadczonego może to potrwać dłuzej. Sam gram w ta gre od miesisąca a nową postać do poziomu 60 robiłem 2-3 dni :P

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...