Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mmr, stuck in Silver I

adisek1201

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, jakieś 2 tygodnie temu wszedłem do silv I i dobiłem 80pkt potem jakoś spadłem do 15lp następnie jakos przegrana>wygrana>pregrana>wygrana i zatrzymałem się na 20lp od tamtej pory dostaję po 4pkt, a lose -3lp raz dostałem +7 jak grałem duo z platyną. Innym razem grałem soloQ na lolnexusie spojrzałem były same goldy w opponent team (V, III,III,II,IV) a u mnie silvery i dostałem +4, raz nawet dostałem +2. Teraz mam 60pkt no i jak ja mam z tego wyjść? Ktoś był w podobnej sytuacji ? Raz na win streaku 6meczy dostawałem i tak po 4pkt... Przez to nie mam sił grać bo jak dostaję za mecz 2-4pkt to aż krew zalewa.
P.s. To nie jest żaden płacz na nowy system czy coś ja po prostu opisałem sytuację i pytam czy ktoś miał podobnie i jak z tego wybrnął :)

Opublikowano

ja tam w tym nie widze problemu raz mi leciało po 15 a jak miałem 99 pkt to za 2 rankedy dostałem +0 i jakoś żyje, dobiłem wtedy te 100pkt i wbiłem platinum 5.

Teraz mając platinum 1 chcąc wbić diament za 1 rankeda dostałem +5pkt, więc stwierdziłem ze na razie z rankedami przerwa bo platyna to i tak dobrze jak dla mnie

A jak z tego wybrnąć, nie wiem graj ile wlezie i dobij 100pkt, i pamiętaj lepsze to niż +0 pkt

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Przy 99pkt bym się tak nie spinał o to, ale że ja od 20pkt. cały czas dostaje po 4? Mam win streak teraz chyba 5in a row i dupa nie wiem jakim cudem moje mmr jest tak niskie. Kolega zdążył przejść silver I, całą ligę Gold i wbić się do platyny bo on w gold I dostawał nawet 30pkt >.<. Grać ile wlezie to też tak nie idzie bo trafisz kilka razy na noobów i tyle co harowałeś na te 10-15pkt pójdzie się pier...

Słyszałem jeszcze coś takiego, ze jak zrobi się przerwę w grze na trochę to potem normalnie się dostaje pkt, ktoś jest w stanie to potwierdzić?

Opublikowano

innego sposobu nie ma, w gold 1 też dostawałem po 30 pkt na początku a od 70 powolutku szło,

graj po 10 rankedów dziennie sobie i tyle. wygrasz to wygrasz, nie to nie grunt żebyś się nie spinał

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Myślałem że takie zagrywki były w bronzie ewentualnie silver 5. Mój team miał pierwszy pick i gość wziął akali jest gold iv to chyba myślał że gra z botami bo premade z kolegą silver iv. Dostał counter pick orianna i w 11minucie 0/5 :D. Czyli w goldzie ludzie też jeszcze nie myślą.

Opublikowano

Nie czaje już kompletnie tego systemu :O W nocy wygrałem 1, przegrałem 2 z rzędu. Dzisiaj grałem 2lose z rzędu potem win i +26 Lp po ostatniej przegranej -14 a jeszcze wcześniej -7. Czyli co musiałem przegrać kilka żeby sobie mmr wyrównać? Bo przecież przydzielanie league points zależy od mmr. Nadmienię iż grałem z platyną cały czas tzn. przeciwko i u mnie w teamie była co najmniej 1 platynka ;O
@ W historii mam 5lose/4win tylko miałem win streak 3gry przed pierwszym meczem który grałem w nocy.

Opublikowano

Ten system jest bardzo dobrze zbalansowany tutaj jest tego przykład:

http://scr.hu/1iyy/vlyc4

Po co wszyscy maja mieć mniej więcej równy poziom skoro lepiej dać wygrać jednej drużynie i udupić innych... Nie wiem czy to takie trudne zawęzić poziom dobierania tak żeby dobierało graczy z okalających dywizji? Jaki jest sens dobierania graczy którzy różnią się dywizją o 5 poziomów i to w takiej ilości?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...