Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Livebox ograniczenie prędkości internetu.

apollo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mogę za pomocą Livebox 2.0 , ograniczyć internet dla drugiego użytkownika , chodzi mi o to że mam podłączony drugi komputer , i co jakiś czas ping skacze mi 500-600 ms , czy mogę zrobić tak żeby ten drugi komputer miał z mich 10mb/s tylko 3mb/s max.

test___anime_signature_by_crazyjackie-d5

Opublikowano

Tak. Wszystkie ustawienia powinny być dostępne po wpisaniu w pole adresu URL dowolnej przeglądarki IP 192.168.1.1 a następnie użytkownik domyślnie "admin" oraz hasło "admin" znajdziesz tam wszystkie ustawienia. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie znalazłem żadnej możliwości ograniczenia prędkości internetu dla drugiego komputera mogę jedynie całkiem wyłączyć o określonych godzinach.

test___anime_signature_by_crazyjackie-d5

Opublikowano

Nie znalazłem żadnej możliwości ograniczenia prędkości internetu dla drugiego komputera mogę jedynie całkiem wyłączyć o określonych godzinach.

Niestety z tego co się dowiedziałem Livebox nie posiada QoS, lub ta funkcja jest zablokowana w urządzeniu poprzez producenta. Na tej podstawie sądzę niestety nie da się ustawić limitu na dany port w urządzeniu. :( To moje zdanie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Niestety chyba LiveBox nie daje takiej Funckcji.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

ma tylko trzeba sobie skonfigurować w routerze i na kompach które będą wpięte do netu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...