Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] ustawienia obs...

UnnammeD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

jestem nowy na twitchu i obsie i nie ogarniam wcale :/

Prosiłbym o jakieś linki dot. startu na twitchu np emotikony[ własne jak dodać ], jak wgrać bota, który ogarnie samoistnie chat,

oraz jakieś porady dotyczące ustawienia OBS.

ogólnie coś dla newbie'

Próbowałem ustawić z jednym poradnikiem na obsie, i aż no było przykro mi.

ustawienia wszystkie graficzne z very high musiałem ustawić na medium

dawało mi to 30-60 niestabilnych fpsów

były lagi zacinki, oraz 100% zużycia procesora. Temp. podskoczyła momentalnie z CPU + GPU do 70-80 Stopni, gdzie zawsze cpu ma max 30-40 a gpu do 55. zgubionych klatek raz miałem ponad 150000 :D. 50%+

pytanka:

Kto robi coś takiego co mają streamerzy, oraz jak to zrobić/skonfigurować że gdy np wyłącze streame, jest tam dana grafika np Froggen, steam offline pisze i jego morda.

Streamerzy - tu chodzi o te paski, ładniejsze wykończenia lola, z tego co widziałem to wiem jak to zrobić w programie (dodać) ale wykonuje ktoś to za darmo?

Zrobiłem takie coś jak scena offline no i dałem scenę offline, ale gdy wyłączam streama, no poprostu dupa wiecie piszę zwykły napis OFFLINE.

Nie chcę mieć ciągle włączonego 24/7 komputera aby to mieć.

Mógłby ktoś podesłać standardowy avatar? Przez przypadek zmieniłem i nie wiem jak zmienić na standardowy, tej opcji po prostu nie ma.

Od kiedy można mieć przycisk "Subscibe"? :PP

oraz jak sprawdzałem, to opóźnienie jest 10 sekundowe, nie na twitchu z dashboardu, tylko na 2 laptopie. drażni mnie to bo tak jakby nie leci na żywo :(

Nie wiem co ja źle zrobiłem, ale wydałem na komputer dużo pieniędzy i miałem nadzieję że coś dostanę wzamian :(

Komputer:

dysk zwykły 1tb

gtx660ti asus

i5-3570k

8 gb ramu 1866mhz pamięci

Internet:

2933965648.png

a no i prosiłbym jak już coś takiego robicie, wpisz w youtube, to podaj linka a nie mi karzesz wpisywać, bo nie wiem który będzie odpowiedni że znajdę wszystkie odpowiedzi na moje pytania :C

@edit

czemu nie można też zmienić rozdzelczości z source?

@edit 2

gdzie zmienić "tytuł" streama?

np:http://screenshooter.net/6134924/cnxberm

Opublikowano

Tytuł streama na twitchu możesz zmienić nie wiem czemu masz więcej uploadu niż downloadu ale to tak btw

Edit: aby zmienić tytuł klikasz w dashboard na twitch.tv i tam ustawiasz nazwe Jaki windows ;]

Mój plays zaczyna się od twojego błędu

~BestHooks

BestHooks_eune_412_2_nozg.png

Opublikowano

Ustawienia OBS:

Kto robi coś takiego co mają streamerzy, oraz jak to
zrobić/skonfigurować że gdy np wyłącze streame, jest tam dana grafika np
Froggen, steam offline pisze i jego morda.

Ustawienia na twitch-u

Streamerzy - tu chodzi o te paski, ładniejsze wykończenia lola, z tego co widziałem to wiem jak to zrobić w programie (dodać) ale wykonuje ktoś to za darmo?

Mozna to latwo zrobic w PS, nawet w paincie sie da. W internetach tez sa do sciagniecia (linku nie podam, bo nie mam)

Zrobiłem
takie coś jak scena offline no i dałem scenę offline, ale gdy wyłączam
streama, no poprostu dupa wiecie piszę zwykły napis OFFLINE.

Nie chcę mieć ciągle włączonego 24/7 komputera aby to mieć.

Odpowiedz na gorze, to sie ustawia na twitchu

Od kiedy można mieć przycisk "Subscibe"? :PP

Chodzi Ci o follow chyba, ale pytania nie rozumiem. Od kiedy ta opcja jest dostepna czy od kiedy mozesz ta opcje ustawic.

oraz jak sprawdzałem, to opóźnienie jest 10 sekundowe, nie na twitchu z
dashboardu, tylko na 2 laptopie. drażni mnie to bo tak jakby nie leci na
żywo

Opoznienie mozesz zmienic w obs ( ustaw 0sec)

gdzie zmienić "tytuł" streama?

Wchodzisz na swojego streama (tak jakbys chcial ogladac) i tam masz opcje edit lub admin na gorze klikasz na to i edytujesz sobie w co grasz, nazwe itp

Opublikowano

Ustawienia OBS:

Ustawienia na twitch-u

Mozna to latwo zrobic w PS, nawet w paincie sie da. W internetach tez sa do sciagniecia (linku nie podam, bo nie mam)

Odpowiedz na gorze, to sie ustawia na twitchu

Chodzi Ci o follow chyba, ale pytania nie rozumiem. Od kiedy ta opcja jest dostepna czy od kiedy mozesz ta opcje ustawic.

Opoznienie mozesz zmienic w obs ( ustaw 0sec)

Wchodzisz na swojego streama (tak jakbys chcial ogladac) i tam masz opcje edit lub admin na gorze klikasz na to i edytujesz sobie w co grasz, nazwe itp

oglądałem ten poradnik i jest ze starej wersji OBS'a, a tam też dodano parę innych opcji i nie wiem jak je ustawić.

Wolałbym z najnowszej, tylko nie z tej dzisiejszej bety.

win 7 professional 64

Opublikowano

W opcjach bierzesz Design i tam dajesz obrazek i ten obrazek bedzie jak bedziesz offline.

A jeśli chodzi o te paski to możesz pobrać jakiś z tych w internetach, wpisz po prostu Overlay League of legends stream.

Ew. możesz obejrzeć poradniki na yt, ja sie takich rzeczy tam uczyłem ;>

Play to have fun, not to win.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...