Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Houston, mamy problem...

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam mały problem otóż gdy chcę otworzyć plik minecraft.jar wyskakuje mi napis "A Java Exception has occurred" wie ktoś co się stało, jak się stało, i co zrobić żeby można było to uruchomić ? Niedługo będę robić reinstall windowsa więc muszę cały folder .minecraft wrzucić na pendrive, i tu się zaczyna drugi kłopot. Ściągnąłem wersję 1.5.2, na niej zrobiłem cały świat i jak narazie na tym gram. Gdybym po reinstallu ściągnął od razu wersję 1.6 (najnowszą), to czy świat zrobiony na 1.5.2 działałby bez problemów ?

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Otwórz winrarem, Save będzie działać.

1377337197-U369478.png

Opublikowano

Pobierz program 7ZIP do otwierania, następnie prawym przyciskiem myszy -> Otwórz archiwum za pomocą -> tutaj WinRAR lub 7ZIP (sam polecam WinRaR'a, gdyż jest darmowy, a 7zip jest to płatny program ~ jest za free na bodajże 30 dni). Save może niestety nie działać, gdyż na nim może generować się świat z 1.6.2, w innym wypadku, będą tylko bloczki z 1.5.2 do momentu kiedy grałeś tzn. będziesz musiał iść gdzieś dalej, żeby znaleźć nowe mobki etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...