Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PILNE! Ile człowiek potrafi wytrzymać bez picia i jedzenia? To nie zad. dom.

Daevoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Babcia moja xD się sprzecza ze mną że człowiek nie wytrzyma bez jedzenia dłużej niż 2-3 dni a ja twierdzę że potrafi wytrzymać nawet powyżej tygodnia. Podajcie jakieś NAUKOWE dowody że człowiek właśnie potrafi tyle wytrzymać bez jedzenia. Picie to mnie nie interesuje.

Opublikowano

Zasada trzech trójek

3 tygodnie bez jedzenia

3 dni bez wody

3 minuty bez powietrza

coś tego typu Bear Gryls mówił

Bez jedzenia przeżyjesz 3 tygodnie pod warunkiem ze masz wode jak nie masz wody to masz 3 dni

Opublikowano

Zasada trzech trójek

3 tygodnie bez jedzenia

3 dni bez wody

3 minuty bez powietrza

coś tego typu Bear Gryls mówił

Bez jedzenia przeżyjesz 3 tygodnie pod warunkiem ze masz wode jak nie masz wody to masz 3 dni

Tak jak kolega mowil jak sie ma picie to slyszalem ze od 2-5 tyg w tym czacie organizm sie wyniszcza i poprostu pod koniec "gasi"

Opublikowano

Bez jedzenia przeżyje się o wiele dłużej niż 3 dni. Czytałem niedawno o górniku, który przeżył 9 dni. Gorzej z piciem, bez którego nie przeżyjemy nawet kilku dni, a w skrajnych warunkach, nawet dnia.

Opublikowano

W teorii człowiek umiera, dopiero gdy całkowicie zużyje tłuszcz, białka i węglowodany budujące jego ciało. W praktyce umiera znacznie wcześniej. To wynika z tego, że pewne związki nie mogą zostać wykorzystane bez obecności innych. Bez jedzenia człowiek może wytrzymać kilka tygodni. Jeśli oprócz wody ma także dostęp do witamin (szczególnie witaminy B niezbędnej do tego, żeby metabolizować tłuszcze), czas ten można wydłużyć ponoć do roku! Najdłuższej zanotowanej głodówki doświadczył w 1981 r. irlandzki uczestnik strajku głodowego, Kieran Doherty. Zmarł po 73 dniach niejedzenia. Z samymi witaminami, ale bez wody, czas przeżycia drastycznie spada. Bez wody możemy przetrwać najwyżej kilka dni.

Ze strony wyborczej, od jakiegoś tygodnika "New Scientist".

Jak widać wszystko zależy od organizmu, od dodatkowo przyjmowanych produktów czy picia.

Opublikowano

Widziałem kiedyś eksperyment, że gość siedział zamknięty w szklanym pojemniku i nie dawało mu się nic, wytrzymał coś około 48h

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Bez jedzenia można wytrzymać nawet do miesiąca. A z wodą to już około tydzień. Z tego co pamiętam to organizm energie bierze z tłuszczu więc jeśli ktoś jest tłuścioch to wytrzyma długo ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...