Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kassadin

kasper777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 3000 pz i szykuję się na kupno Kassadina. Nie chcę abyście mi pisali plusy i minusy. Chcę abyście mi napisali co robi w tfach, co czyni go wyjątkowym i czemu podobno łatwo nim wycarrować, czego osobiście nie rozumiem. Ulti - escape, q nie ma aoe, w to aa tylko, a e to trzeba naładować. I byłoby miło jakbyście napisali jakieś taktyki do niego, jak grać itp bo jakiegoś kosmicznego dmga nie ma, a i jeśli można to build do niego.

Opublikowano

Oj ma swój potężny damage. Pod odpowiedni build jego Q miażdży.

Ma jeszcze skilla, który daje silence - też przydatne, ale w early.

W early to ma niesamowity damage.

Raczej ciężko go atakować, ktoś podchodzi, używasz R i narka.

To zaczniemy od początku. Rozdajesz Q, W, E. Maksyjesz Q, W, E.

Na początku harrasujesz przeciwnika z Q - bardzo duży DMG w early.

Po wbiciu 6 Lv to na midzie praktycznie nie ma jak Kassadina złapać.

Podchodzisz, atakujesz spellami i uciekasz i tak robisz serię oraz robisz pogrom.

Może Kassadin na takiego nie wygląda, ale robi taki damage (jak na 3150), że masakra.

@edit

Post niżej:

Dzięki, że zwróciłeś uwagę na maksowanie, bo pomyliłem się po prostu ;)

Jakoś nie zauważyłem tego błędu ;)

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Nie maxuje się W tylko Q, które w early bardzo nam się przydaje... Mamy o wiele lepszy harras, W nie poharrasujesz przeciwnika, co tylko utrudni Ci farmienie (farma nim jest jak dla mnie bardzo trudna), przeciwnik obije Cie skillami i musisz potka użyć, a Q możesz go uciszyć + zharrasować pokaźną sumę HP, a jak dobrze użyjesz to przeciwnik nie odda. Następnie maxuje się E, bo ładowanie długo nie trwa, szczególnie kiedy wdajesz się w walke. Ładowanie nie sprawia żadnego problemu a z E masz spowolnienie + fajny dmg. W maxujesz jako ostatnie, którym dobijasz przeciwnika z AA. Po 6 lvlu na midzie już jesteś nie do zgankowania i nie do ubicia praktycznie. Wystarczy R + Q + E i przeciwnik nie ma polowy hp. Po za tym Kassadinem się suuuper gankuje... Możesz zrobić taki trick że udajesz ze wracasz, przeciwnik z polowa hp bije miniony, a ty idziesz w krzaki i skaczesz na niego z R i cieszysz się killem. Potem pomagasz liniom, jestes nafeedowany to masz wszystkich na combo...

Kassadin jest taką postacią, która nie trzeba się nafeedować w early żeby kosić. Przykład: w ostatniej grze lux mnie cisła niemiłosiernie, miałem staty 0/3, wszyscy mnie wyzywali, a jak się gra skończyła? Statami 24/8 ;)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Kassadin to jeden z lepszych championów w tej grze. Posiada najlepsze escape i dmg dlatego jest banowany. Zabije Cie i jeszcze spierdoli.

Harass polega na Q, W pozwala nam farmić i odzyskiwać manę. E w połączeniu z Q jest bardzo silne, AoE slow i też się farmi z tego. Może podejść do przeciwnika, Q E i odchodzi ultem i przeciwnik ma 1/3 hp i nie może mu oddać. Jest to przydatna postać w tfie, nie jest w środku tego zamieszania lecz eliminuje już osłabione jednostki po kolei.

Nie jest drogi więc myślę, że możesz go kupić. Nie pożałujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...