Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kupno konta

hlz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koleś chce mi sprzedać konto sure bm-a 65 lvl skile g1, m9 ,m8 na solarze, chce za nie 120 kk, tylko mam kilka pytać czy kupno lub sprzedaż postaci za yang jest legalna, co zrobić żeby wymiana była bezpieczna, czy na forum lub w grze istieje jakiś schemat według którego przeprowadza się wymiany, co zrobić jeśli koleś mnie oszuka ?

jakieś inne cenne wskazówki jezli można o nie prosić oczywiście też będą mile widziane z góry dzięki, on mówił cos o allegro, ale chce selać za yang

Opublikowano

ok allegro, ale jak ?

da się wystawić na allegro za yangi ?

Da się.

Allegro najlepiej wystawić za PLN i jest na prawdę bezpieczne gdyż serwis zapewnia Ci bezpieczeństwo zakupów do kwoty 10 000zł.

Opublikowano

On musi wystawić postać, cenę kup teraz dać 1 zł, ale w opisie aukcji napisać np:

Postać sprzedaję za 120 000 000 yang na serwerze Solar.

Opublikowano

Wiesz, zapewne "sprzedawca" nie ma konta na allegro, więc z tym już masz lipe (na pewno będzie się wykręcał). W ogóle sura 65lvl za 120kk? Dla mnie to trochę podejrzane....

Opublikowano

I tak bym uważała na kupowanie takich rzeczy przez allegro... :rolleyes: Najlepiej, jakbyś pokazał link do tej aukcji. Lepiej kupować od znajomych takie konta, chociaż... Teraz nawet oni nie gwarantują100% pewności, że nie zostaniesz oszukany.

Opublikowano

Allegro nic Ci nie pomoże :)

wiem bo wiem :D allegro to gowno

pełno ludzi tam okrada innych a oni mają wyjebane

lepszym sposobem będzie pośrednik

Piszesz do najbardziej zaufanej osoby na Solarze

jakiś 95lv + ktory jest znany i ma bardzo dobrą reputacje

wolacie go na TSa

ty mu dajesz 120 kk (temu posrednikowi)

a tamten ziomek zmienia mail na twoj

i jak zmieni to dopiero wtedy pośrednik daje yangi tamtemu typowi

41196912334212939960.png

Opublikowano

ok allegro, ale jak ?

da się wystawić na allegro za yangi ?

Po prostu wystawia aukcje, wszystko opisuje i daje KT 1zł, a w opisie aukcji, że za postać chce yang zamiast przelewu z KT.

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Nagrywaj to wszystko np. frapsem (wasza rozmowe), kiedy oszuka, będziesz mieć dowód.

1377337197-U369478.png

Opublikowano

Tylko Allegro, inaczej jest szansa, że Cię oszuka. Co do innego pytania, GameForge zabronił handel kontami, chociaż i tak każdy handluje mówiąc "postać jest wartością GameForge, ja wam tylko sprzedaję swój czas, który poświęciłem na zrobienie tej postaci" - czy jakoś tak xD

Opublikowano

Najlepiej jakby on dał pierwszy te 120kk wtedy masz 100% pewność. Ale raczej nikogo takiego nie znajdziesz...

Allegro on wystawia za 1zł w opisie daje 120. Tylko że wtedy allegro może zwrócić ci 1zł :D

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Kupno konta za yangi to nic pewnego, zależy czy trafisz na kogoś uczciwego czy na gościa, który lubi kraść..

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Po 1 - Allegro gówno Ci pomoze jezeli Cie oszuka :)

Po 2 - Czytajcie ze zrozumieniem. Koles za konto chce yangi. A to nie jest karalne.

Po 3 - Jak chcesz zeby nie oszukal to niech najpierw zmieni maila a potem daj yangi

"postać jest wartością GameForge, ja wam tylko sprzedaję swój czas, który poświęciłem na zrobienie tej postaci"

Po 4 - Owy tekst nic nie daje :) Ludzie zaslaniaja bony oraz nicki postaci na allegro bo boja sie bana. Gameforge nie moze zbanowac postaci, poniewaz allegro chroni osobe wystawiajaca, co wiaze sie z tym ze g4 NIE MA PRAWA zbanowac. Ban za allegro mozna zlapac tylko jezeli w grze przyznasz sie do tego, np. napiszesz ze kupiles kolce na allegro za 150 zl :)

x

Opublikowano

@Up na S24, nielubiane osoby sprzedające eq często były podpuszczane w grze, aby podały cenę za itemek. Tzn pisał ktoś do niego, np. "Za ile pln możesz sprzedać trytona?"

I jeśli odpowiedział np. "140" to już wystarczało na bana. Jednak poza grą, możesz śmiało o tym pisać, i nic Ci nie grozi.

Opublikowano

Allegro nic Ci nie pomoże :)

wiem bo wiem :D allegro to gowno

pełno ludzi tam okrada innych a oni mają wyjebane

lepszym sposobem będzie pośrednik

Piszesz do najbardziej zaufanej osoby na Solarze

jakiś 95lv + ktory jest znany i ma bardzo dobrą reputacje

wolacie go na TSa

ty mu dajesz 120 kk (temu posrednikowi)

a tamten ziomek zmienia mail na twoj

i jak zmieni to dopiero wtedy pośrednik daje yangi tamtemu typowi

A jeśli pośrednik ucieknie z yangami :P

Opublikowano

GF zakazuje jakikolwiek handel, jednak i tak każdy handluje i nie wiem czy takie osoby zostały pokarane, raczej nie.

Nie kupuj, jak już to przez Allegro, bo chyba wiesz jak potem potem się to kończy - kradzieżą yangów.

LVPiwog.png

Sygnaturka by ja xD

Metin2 - 4 lata gry Minecraft - 2 lata gry CS 1.6 - 2 lata gry SA:MP - 2 lata gry

Opublikowano

Gameforge śledzi transakcje na allegro. W sensie, że oglądają wystawiane konta, proszą np o nick sprzedawcę i banują.

Nie prawda. Wystawiałem chyba już z 4-5 aukcji na allegro dot. PL'a.

Nigdy nikt sie nie doczepił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...