Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Download

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem pobrać Aiona, problem w tym, że pobiera się karygodnie wolno. W jakieś 10 minut dobiło do 12%, a potem przez pół godziny do 14%. Wiem, to waży około 20gb, ale ludzie, bez przesady. Wam też tak się pobierało?

Opublikowano

Zależy od szybkości połączenia. Ja ostatnio jak ściągałem to miałem 5MB/s, ale mam po prostu szybkie połączenie.

Ogółem ściąga Ci do 50%, później instaluje.

Opublikowano

Zależy od szybkości połączenia. Ja ostatnio jak ściągałem to miałem 5MB/s, ale mam po prostu szybkie połączenie.

Ogółem ściąga Ci do 50%, później instaluje.

Mam 2,7mb/s, powalająca prędkość to nie jest, ale tak wolno to mi się nigdy nie pobierało.

Opublikowano

Widocznie nigdy nie pobierałeś tyle GB na raz albo robisz coś innego w tym czasie i osłabia Ci pobieranie.
Przy pobieraniu 2.0mb/s pobrało mi wszystko w oko 2-3h

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

Widocznie nigdy nie pobierałeś tyle GB na raz albo robisz coś innego w tym czasie i osłabia Ci pobieranie.

Przy pobieraniu 2.0mb/s pobrało mi wszystko w oko 2-3h

Pobierałem przez 3h w nocy i pobrało się 3% (tylko dlatego że przy okazji pobierałem Crysisa 2). Najbardziej wkurza mnie to że prędkość pobierania wynosi przez parę sekund 400kb/s albo nawet 2mb/s a potem znowu parę sekund 0.

Opublikowano

tak jest u każdego i nic na to nie poradzisz, ponieważ ściąga hmm... jak to powiedzieć "paczkami". Pobiera tylko do 52% potem tylko instaluje grę, wiec powinno iść szybko :)

Opublikowano

tak jest u każdego i nic na to nie poradzisz, ponieważ ściąga hmm... jak to powiedzieć "paczkami". Pobiera tylko do 52% potem tylko instaluje grę, wiec powinno iść szybko :)

To dobrze że do 50%, jak by do 100% miało co chwilę się wieszać to bym nie wytrzymał.

Opublikowano

Tez tak miałem do 12% leci szybko [ z kolegami się śmialiśmy że w 1h będzie gotowe a ogólnie o 2 w nocy skończyliśmy] tak jest że np co 2GB daje ci 1% albo np. za 20gb 1%[ nie piszę dokładnie , tylko daje przykład ]

Opublikowano

Tez tak miałem do 12% leci szybko [ z kolegami się śmialiśmy że w 1h będzie gotowe a ogólnie o 2 w nocy skończyliśmy] tak jest że np co 2GB daje ci 1% albo np. za 20gb 1%[ nie piszę dokładnie , tylko daje przykład ]

Dzisiaj nie planuję nic pobierać, mam nadzieje że już jutro w to zagram. Wakacje się kończą trzeba grać póki można. Jak na razie jest 23%, za jakąś godzinę może będzie 24%.

Opublikowano

Nie bierz moich słów zbyt dokładnie, sam nie wiem dokładnie co ile GB jest np. ten 1%. Polecam zostawić na noc pobieranie.

Opublikowano

Nie bierz moich słów zbyt dokładnie, sam nie wiem dokładnie co ile GB jest np. ten 1%. Polecam zostawić na noc pobieranie.

Na szczęście pobieranie można wstrzymywać i wyłączyć komputer, i potem dalej pobierać. Jak na razie 30%, mam nadzieje że przez noc się pobierze.

Żeby nie robić tony tematów - jak w Aion działa system mikropłatności?

Opublikowano

Żeby nie robić tony tematów - jak w Aion działa system mikropłatności?

Tutaj masz taka tabelkę, jakie uprawnienia ma nowy gracz, a gracz z wykupionym abonamentem itp.

dtc5.jpg

Gra jest nastawiona na P2W.

Opublikowano

Wszystkie gry f2p są nastawione na p2w. A z tym weteranem to oznacza że jak ktoś kupił premium i mu się skończyło to ma weterana?

Opublikowano

Nie. Status Veterana mają osoby, które grały gdy AION był abonamentowy oraz które grały na Becie gdy wychodziła wersja F2P.

A co do tego, że AION jest P2W to owszem, jest parę rzeczy nastawionych, że kupisz to będziesz miał łatwiej ale jeśli mam to porównywać z np. Shaiyą, gdzie całe EQ składa się w Item Shopie, a dropu praktycznie nie ma... Rozwiązanie FailForge jest o niebo lepsze bo osoba doświadczona sobie poradzi i momentalnie zarobi dużo golda. Nowi gracze muszą się namęczyć ale nie kupią sobie eq w IS i nie będą mieli max lvl bez jakiejkolwiek wiedzy o postaci.

Opublikowano

Nie. Status Veterana mają osoby, które grały gdy AION był abonamentowy oraz które grały na Becie gdy wychodziła wersja F2P.

A co do tego, że AION jest P2W to owszem, jest parę rzeczy nastawionych, że kupisz to będziesz miał łatwiej ale jeśli mam to porównywać z np. Shaiyą, gdzie całe EQ składa się w Item Shopie, a dropu praktycznie nie ma... Rozwiązanie FailForge jest o niebo lepsze bo osoba doświadczona sobie poradzi i momentalnie zarobi dużo golda. Nowi gracze muszą się namęczyć ale nie kupią sobie eq w IS i nie będą mieli max lvl bez jakiejkolwiek wiedzy o postaci.

Niestety, nie ma gry 100% f2p. Wyjątkiem jest Team Fortress 2 bo Valve ma tone hajsu ze Steama więc tam mikropłatności są niezauważalne (nie licząc kluczy do skrzynek i tony czapek).

Jak na razie jest 43%.

Edit

Pobrało się, ale gra mi nie podchodzi. System walki gorszy niż w metinie. Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...