Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serie porażek i zwycięstw

Flengo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zawsze od początku grania rankedów gdy mam jakąś serie zwycięstw zaraz po niej przychodzi dłuższa seria porażek. Czy to jest jakoś ustalone że wyszukuje lepszych przeciwników po serii zwycięstw czy to czysty przypadek?

Opublikowano

Seria wygranych meczy = wyższe MMR = przeciwnicy z wyższym MMR

MMR ani dywizje nie są jednak wyznacznikami skilla, dlatego moim zdaniem jest to kwestia przypadku.

edit.

Z czasem zaczyna Ci dobierać lepszych przeciwników przez co możesz nie radzić sobie aż tak dobrze = serie porażek.

@Phaiz

To według Ciebie co jest wyznacznikiem skilla jak nie MMR i dywizje?

Nic. Nie ma wyznacznika skilla. A te dywizje czy te MMR'y to tylko wynik win/lose'a. Tego czy wygrasz czy nie. Kwestia farta - wystarczy ogromny pech by mieć ileś afkerów pod rząd i gracz ląduje na samym dnie dywizji, nawet jeśli grać umie bardzo dobrze.

Opublikowano

Heh, dzisiaj miałem to samo, wygrałem bodajże 8 rankedów, a następnie 4 z rzędu przegrałem, przez przewaznie ludzi z bronzu którzy spierdolali grę, adc - 60 minionow - minuta 20, pszypadeg? nie sondze [jestem s2]

Nie wiem od czego to zależy, mam czasami tak samo ;-)

#2down

JAK TO SAM? xD

A kto zrobił Quadre Khazixem [ja], a dzięki komu? :D

Dzięki Tobie:(

we 2 gry się nie da wygrać ;d

btw. dałbyś sobie jakiś normalny nick na tym mpc -.-

Opublikowano

Z czasem zaczyna Ci dobierać lepszych przeciwników przez co możesz nie radzić sobie aż tak dobrze = serie porażek.

@Phaiz

To według Ciebie co jest wyznacznikiem skilla jak nie MMR i dywizje?

muzyka w sygnaturze :x.

Opublikowano

Heh, dzisiaj miałem to samo, wygrałem bodajże 8 rankedów, a następnie 4 z rzędu przegrałem, przez przewaznie ludzi z bronzu którzy spierdolali grę, adc - 60 minionow - minuta 20, pszypadeg? nie sondze [jestem s2]

Nie wiem od czego to zależy, mam czasami tak samo ;-)

Lol, wiem, w końcu graliśmy razem duo :D

@Up Raczej nie uznałbym tego jako nie radzenie sobie z lepszymi ale dobiera mi również gorszych. Przez 8 meczy miałem świetny team, bez problemu wygrywaliśmy a teraz 4 lose'y bo każdy feedował a sam nie wycarruje. Poczekam jeszcze na inne komentarze.

Opublikowano

Przypadek? Nie sondze...

Myślę, że np. 2 porażki są przypadkiem, nie zawsze grę się da wygrać nawet z normalnym teamem. Wystarczą lepsze picki w enemy i po grze.

Jednak uważam, że jeśli przegrasz już 3 pod rząd to czwarta gra nie jest dla Ciebie taka sama jak 1. Stresujesz się, wiesz z góry, że przegrasz. Ja jak przegram 2 pod rząd to nie gram chwilę albo gram duo z kumplem z Diamentu i nie ma rady żeby przegrać xD

Opublikowano

Ja mam tak samo :) np. Ostatnio seria wygranych z silvera v do silver I i potem 15przegranych z rzędu... Na szczęście się w tym polapalem i robię tak ze jak przegram 2rankedy z rzędu to idę na normale dopóki nie wygram 3z rzędu nie gram rankedow i to działa :)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

tak najłatwiej powiedzieć wina team jak byś grał lepiej niz brąz wygrałbyś grę im ja wczoraj wbiłem na swoje stare konto na west w lidze brąz II tak o zeby z low , kilka gier około 6 i mam Brąz 1 70 LP

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Seria wygranych meczy = wyższe MMR = przeciwnicy z wyższym MMR

MMR ani dywizje nie są jednak wyznacznikami skilla, dlatego moim zdaniem jest to kwestia przypadku.

edit.

Nic. Nie ma wyznacznika skilla. A te dywizje czy te MMR'y to tylko wynik win/lose'a. Tego czy wygrasz czy nie. Kwestia farta - wystarczy ogromny pech by mieć ileś afkerów pod rząd i gracz ląduje na samym dnie dywizji, nawet jeśli grać umie bardzo dobrze.

Okreslilbym to inaczej. Dywizja bylaby zblizonym wyznacznikiem skilla ale nie jest bo nie mozna spasc z danej ligi. Dlatego mmr jest bardziej zblizony do poziomu naszego skilla. Nie da sie natomiast okreslic poziomu naszego skilla , ale mozna probowac robic to w przyblizeniu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

System dobierania przeciwników w jakimś stopniu wpływa na Graczy, lecz żaden system nie przewidzi wygranej, bądź przegranej.

Jest to po prostu zwykły los szczęścia. W końcu musi się kiedyś skończyć win strike, bądź lose strike.

Opublikowano

Przypadek? Nie sondze...

Myślę, że np. 2 porażki są przypadkiem, nie zawsze grę się da wygrać nawet z normalnym teamem. Wystarczą lepsze picki w enemy i po grze.

Jednak uważam, że jeśli przegrasz już 3 pod rząd to czwarta gra nie jest dla Ciebie taka sama jak 1. Stresujesz się, wiesz z góry, że przegrasz. Ja jak przegram 2 pod rząd to nie gram chwilę albo gram duo z kumplem z Diamentu i nie ma rady żeby przegrać xD

Kiedyś odczuwałem ten stres ale teraz wiadomo że nie warto, tylko przeszkadza w grze.

tak najłatwiej powiedzieć wina team jak byś grał lepiej niz brąz wygrałbyś grę im ja wczoraj wbiłem na swoje stare konto na west w lidze brąz II tak o zeby z low , kilka gier około 6 i mam Brąz 1 70 LP

Wszędzie widzę spam że najlepiej zganiać na team a może w nie każdej grze to "ty" tak zawiniłeś tylko może faktycznie twój team?

Aktualnie moje ostatnie rankedy wyglądają 8 wygranych pod rzad i 6 porażek. Wg mnie dobieranie przeciwników jest dosyć dziwne po serii porażek

Opublikowano

Kiedyś odczuwałem ten stres ale teraz wiadomo że nie warto, tylko przeszkadza w grze.

Wszędzie widzę spam że najlepiej zganiać na team a może w nie każdej grze to "ty" tak zawiniłeś tylko może faktycznie twój team?

Aktualnie moje ostatnie rankedy wyglądają 8 wygranych pod rzad i 6 porażek. Wg mnie dobieranie przeciwników jest dosyć dziwne po serii porażek

Po serii porażek jest "dosyć dziwne" gdyż twoje mmr spada - wybiera team/enemy z przyblizonym mmr. Im mniej elo - tym gorsi gracze.

Opublikowano

Ja też tak często mam w grze.

A to nie jest wina dobierania przeciwników, bo nawet dobry gracz może mieć zły dzień i przez niego drużyna przegra.

A ty jako powiedzmy gracz słabszy niż przeciwnicy możesz mieć dobry dzień i spokojnie wygrać mecz.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

To nie przypadek, potrafie wygrać 5 meczy pod rząd, a potem przegrać przez typa z brązu albo głębokiego silvera(mając silver2 90pare pkt), nie wiem dlaczego dobiera mi czasami silver V/braz I, chociaż różnica dywizji jest spora..

System wymusza, żeby mieć troszkę więcej winów niż losów, oczywiście jeśli na to zasługujesz.Masz zagrane 100 meczy to wygranych (tak standardowo patrząc np. na moich kolegów)będziesz miał koło 60.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...