Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sztuki Walki

xQuazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, w tym roku mam zamiar zapisać się na jakieś sztuki walki, jednak jest ich pełno i nwm które wybrać. Myślałem nad krav maga co o tym myślicie? Chce się zapisać nie po to aby wpierdalać każdemu (chociaż też by było fajnie) ale też żeby polepszyć swoją sprawność fizyczna i nabrać trochę mięśni oraz ogólnie żebym czuł się bezpieczniej idąc nocą.

Druga sprawa to mam do was jeszcze takie zapytanie. Trochę się boje ponieważ nie mam wgl mięsni i boje się że moge dostawać ostro po dupie na tych treningach od rówieśników. Czy przed zapisaniem się powinienem troche popracować nad sobą czy może na takich treningach będzie też wielu takich ''świeżaków'' jak ja ?

Opublikowano

Kid Box

Teakwondo

ale bardziej kid box :)

na początku będziesz robił za worek treningowy :) ale potem jakoś ujdzie :)

41196912334212939960.png

Opublikowano

na początku będziesz robił za worek treningowy :) ale potem jakoś ujdzie :)

To mnie pocieszyłeś ;c

Opublikowano

Hmm , przybież na masie , pochodź 1 miech chociaż na siłownię , bo na treningach dużo spalisz mięśni .

KraV maga , hmmm , brutalny sport , osobiście ludzie trenujący 4 lata są brani jako niebezpieczni i są wpisywani do specjalnej księgi ( tak słyszałem ) , możesz to trenować ale możesz ostro oberwać na treningach ..

Jak chcesz bardziej uliczny styl bicia to MMA i K1 , bardziej Ci polecam MMA , potem gdy nabierzesz wprawy , na Muay Thai .

Opublikowano

W domu mam sztange worek i kilka ciezarkow tylko nwm jak ich uzywac. Ile powtórzeń ile razy dziennie itd.

Krac maga wlasnie dlatego mi sie podoba bo jest brutalne. Osobiscie to wole zamiast napierdalac rekami przed siebie wole wyginanie/wykrecanie rąk/nog itp Jest jakis styl na ktorym ucza wlasnie np. Łamania rąk?

Weteran
Opublikowano

A ile masz lat? Bo Krav Maga jest od 16. Do samoobrony jest to bardzo dobre, szczególnie nauki obrony przed atakiem nożem.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Człowieku na Krav Mage zrobią z ciebie miazgę na treningach jeśli nie masz masy mięśniowej.

Nawet nie próbuj "sam se uderzać w worek" bo to będzie duży błąd. Nauczyć się złego wyprowadzania ciosu i po prostu twoje trafienia będą słabsze, wolniejsze i bardziej zagrożone kontuzjom. Błędnych nawyków trudno się oduczyć. W domu rób pompki i wgl. domowe ćwiczenia. Sztangami coś na bicepsa/tricepsa.

Mówisz, że lubisz zakładać dźwignie, wykręcać nogi i ręce ?

Spróbuj BJJ, jeśli zależy ci na takim czymś.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Mam 15 lat. Napewno nie dam rady się zapisać? A co do tego że by mnie ''zjedli'' to nie dał bym rady przed sparingami już nabrać tej masy mięśniowej?

Opublikowano

Mam 15 lat. Napewno nie dam rady się zapisać? A co do tego że by mnie ''zjedli'' to nie dał bym rady przed sparingami już nabrać tej masy mięśniowej?

Idź krav maga jest od dowolnego wieku.

I nikt cię nie zje, bo sparingują się tylko zaawansowani.

Weteran
Opublikowano

Co do masy mięśniowej, to nie słuchaj innych, tam przyjmują nawet dziewczyny, nie musisz być w chuy umięśniony, żeby Cię przyjęli.

1329036830-U154499.png
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...