Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmulanie komputera - spadki FPS - dziwne

najasek1997pol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Dzisiaj rano grając w Infestations Survivor Stories ( WarZ ) doświadczyłem dziwnego "błędy, bugu".

Otóż gdy kliknąłem "W" po sekundzie liczba FPS wyniosła 0. Gdy puściłem wróciło do 100.

Nie wiem co się dzieje. Pasty termoprzewodzące zmienione, komputer wyczyszczony ( antywirus, CCleaner, Winutilities ). Komputer nie ma za dużo śmieci, jest zadbany.

Dodam też, że sprzęt często czyszcze ( CCleaner, Defragmentacja dysków oraz Skanowanie antywirusowe ) co TYDZIEŃ, a czyszczenie komputera manualne co dwa tygodnie.

CPU : AMD FX™-4100 Quad-Core Processor

GPU : NVIDIA GeForce GTS450

Płyta główna: MSI 760GM-P23 (FX)

RAM : 12 Gb

Zasilacz : Banditpower ATX - 450 W

Oto temperaturki :

skan.jpg

A tutaj filmik z problemem :

http://www.youtube.com/watch?v=NL_vlw8t40s&feature=youtu.be

Prosze o pilną pomoc !

Opublikowano

Miałeś tak wcześniej ?

Możliwe że aktualizacja sterowników do karty pomoże.

Jeśli nie to najwidoczniej podbindowało Ci się coś pod przycisk "w". ( podbindowało = przykleiło :D. )

graphic.png
Opublikowano

Wcześniej tak nie miałem, to jest pierwszy raz, z tym bindem no nie wiem ... to wie stało w ciągu minuty. Proszę o pomoc.

P.S. Przeinstalowałem sterowniki karty graficznej ( usuwałem i od nowa robiłem ) dalej nic nie pomogło.

Opublikowano

Człowieku, zasilacz Bomba, jak widzimy na +12V daje ci max 9,7 V a minimum na 12V powinno wyć 11.8V Wymień zasilacz, najlepiej jakiś markowy Cheiftec 550w

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Nie wiecie, że napięć programami NIE MIERZYMY? Poza tym MSI ma zrąbane czujniki. Kiedyś mi pokazywało napięcie 4V na lini 12V, a zwykły miernik napięcia pokazywał 12,06V. I co?

Opublikowano

Człowieku, zasilacz Bomba, jak widzimy na +12V daje ci max 9,7 V a minimum na 12V powinno wyć 11.8V Wymień zasilacz, najlepiej jakiś markowy Cheiftec 550w

Człowieku, programami napięć się nie mierzy TYLKO miernikiem... W programie możesz wiedzieć 0v a zasilacz może być markowy i w pełni sprawny. Choć zasilacz dobrze by było zmienić na corsaira, fortrona, chiefteca 350/400w.

Możesz odinstalować grę i zainstalować jeszcze raz. Daj może jeszcze screen z programu crystal disk info. I mógł byś też zmienić w grze na chwilę zmienić klawisze.

Opublikowano

A oto i skan z programu crystal disk info

skan-cristaldiscinfo.jpg

P.S. Ciekawostka. Gdy ja mam te ścine ( w garrys modzie ) to inni widzą to jako mój bezruch. Zmieniając bindy na keyach jest to samo.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Po wlaczeniu gry zmien w menedzerze zadan priorytet na niski i wylacz inne procesy. Napiecia miernikiem podaj i logi OTL (moglo nie wykryc wirusa)

Klawiatura PS/2 czy usb, jak usb to 1.1, 2.0 czy 3.0

Sprobuj zainstalowac starsze sterowniki gpu.

Opublikowano

Sprobuj podlaczyc do innego usb (np. jak masz w tylnim to do innego usb na tyle lub do frontowego jak masz)

Miernikiem napiecia sprawdz napiecia na liniach 12v 5v i 3.3v (tut http://forum.dobreprogramy.pl/pomiar-standardowych-napiec-zasilaczu-t64002.html)

Znajdz na necie i zainstaluj starsze (nie najnowsze) sterowniki do twojej karty graficznej

Zrob i wstaw logi otl (http://www.dobreprogramy.pl/OTL,Program,Windows,19450.html) najlepiej ctrl c ctrl v na wklej,org

Opublikowano

Logi OTL nie pokazuja nic (przynajmniej nie zauwazylem)

Zasilacz w sumie do wymiany, niezaleznie od napiec (chociazby niska dostarczana moc co sie wiaze z mniejsza wydajnoscia gpu i cpu)

Ps. No wlasnie, pograj z 20min czy jakis benchmark obciazajacy gpu i wlacz wtedy od razu gpu-z i zrob screena i wstaw tu

Opublikowano

Co do minecrafta to widać że bawiłeś się w sterownikach od grafiki. Włączone AA lub AF, przywróć domyślne ustawienia lub wyłącz te opcje. W minecrafcie też sprawdź opcje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...