Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WAZNE HELP SZYBKO

consear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To czy jest 64 czy 32 bitowy nie ma wpływu na podzespoły jeżeli użytkownik ma mniej niż 3,25GB RAM, tylko procesor musi być o architekturze x64

lecz oprócz visty są jeszcze inne lepsze systemu ;)

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Hejka. chcialbym sie spytac czy windows vista na 3GB ramu i 2 rdzeniowym procesorze , to jest dobrze ze jest 64 bitowy ?

No systemy 64 bitowe są szybsze. To nie zależy od rdzeni czy pamięci RAM tylko od tego czy dany procesor jest 32 czy 64 bitowy. 64 bitowy system obsługuje większą ilość pamięci RAM (wyżej niż 4GB). Jeśli Twój procesor jest 64 bitowy to bardzo dobrze. ;3

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Możesz mieć i 1gb ram, liczy się czy procesor ma wbudowaną funkcję architektury 64 bitowej ;)

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Pozwól że ja odpiszę, Jeżeli masz proceesor 64 bitowy to nawet 2Gb spokojnie wystarczy ;)

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

cichy a jak mam 3gb ramu i 64 to zle ?

Nie. :) Wszystko jest dobrze tu chodzi o procesor. :)

Pozwól że ja odpiszę, Jeżeli masz proceesor 64 bitowy to nawet 2Gb spokojnie wystarczy ;)

Sorki nie zauważyłem odp. ;x

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

niekoniecznie od procesora zależy czy system x64 jest wydajniejszy tylko od podzespołów które powinny mieć certyfikowane sterowniki w pełni x64 bitowe, jeśli nie ma takich urządzenie używa stare sterowniki x32 i wtedy bardziej wydajniejszy staje się system x32 mimo procesora wielordzeniowego

co do pamięci to zawsze im jej więcej tym lepiej dla systemu chociaż więcej też nie zawsze znaczy lepiej ,

windows i programy zwykłe zawarte w systemie praktycznie wcale nie używają więcej jak 2 Gb pamięci na raz , w sumie 1 gb system ( dla 7 i 8 to norma zalecana ) + 2gb jakaś gra , czyli 3-4 gb w sam raz , wszystko powyżej nie jest używane poza cache karty graficznej itp pierdołami

większą ilością pod systemem potrafią zarządzać tylko specjalistyczne wersje programów CAD CAM , DTP , edytory grafiki, wideo itp i wyjątkowo niektóre wersje gier w bardzo okrojonej wersji obsługi, niestety napisane takiego programu pochłania duże zasoby programistów a co i za tym idzie pieniędzy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...