Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] -- Sposób na reklamę serwera +60 osób? ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9mcm54.jpg

Witam,

Potrzebuję Waszej porady w sprawie reklamy serwera. ;)

Otóż prowadzę serwer - GuildCraft.

Gra w normalnych godzinach średnio 60 osób. Jest to rzecz jasna niemało,

ale nam to nie wystarcza. Naszym celem jest +100 osób, ale teraz co raz trudniej oto.

Przykład?
Jeszcze dwa miesiące temu w publikacjach serwerów mieliśmy 300-400 osób, teraz ledwo 150.

Zapodajcie tutaj, lub na PW jakiś dobry sposób na reklamę.

Nie musi być darmowy, bo w Polsce nic darmowego nie ma... Jakieś strony do

zrobienia/wykupienia reklam.

Oczekuję bardziej rozbudowanych wypowiedzi niż "mpcforum, skype, gg"...

Pozdrawiam.

9mcm54.jpg

Opublikowano

to nie zależy od reklamy tylko od serwera jak serwer dobry wystarczy pare reklam.. np 2 na mpc forum tka było w moim przypadku 65/50 :)

polecam forum:

1.Mpc Forum

Craftsite

Youtube ( tu reklama żeby była effektywna napisz do kolesia co ma min 5 tys. sub. dogadaj się z nim daj mu kase lub moda czy coś :)

Opublikowano

Na mpcforum coraz mniej osób w publikacjach bo admini sami niszczą to forum...

Nie można wpisać strony na której jest forum, nie można robić konkursów itd i sami ludzie odchodzą, na craftsite już można więc dlaczego nie wybrać profesjonalnego serwisu który jest w całości poświęcony minecraftowi?

Jak chcesz zagranicznych graczy to walnij serwer na ich listy a u siebie na stronie wgraj skrypt dzięki któremu gracze mogą głosować na twój serwer na listach i zbierać z tego profity bezpośrednio na serwerze, np. 10 diaxów za głos. Walnij reklamę na jakim tylko możesz forum, nawet jak jeden gracz z niego przyjdzie to zawsze coś. Ja polecam załatwić do tego jakiegoś murzyna który to zrobi za vipa :)

Ale poza tym wszystkim serwer musi być dobry, jak tak będzie to gracze sami będą zapraszać znajomych do gry.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Opublikowano

Po prostu reklamujcie to na każdej stronie przeznaczonej minecraftowi, na której można udostępniać swój serwer

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Wątpię, że to zmienisz teraz... Większość zaczęło szkołę i nie może grać (to przykład). Zobaczysz jak będzie w piątek/sobota/niedziela myślę, że by coś się poprawiło :D

Opublikowano

Kiedyś szukałem ludzi z YT do robienia filmów za kasę. Wysłałem z 15 wiadomości . Odpowiedziały może 3 osoby. Nikt nie był zainteresowany.

Dlatego teza, że można się dogadać z ludźmi z YT, jest nieco... przesadzona :-)

Tak czy siak, jeśli ktoś ma ochotę na kasę i reklamę - zapraszam do kontaktu ze mną na PW.

Układ jest prosty - ja płacę, ty pracujesz nad reklamą mojego serwera.

Czekam na zgłoszenia.

Opublikowano

Najlepsza reklama to reklama na YT u kogoś kto ma więcej subów, niestety ja ze swoim serwerem szukam kogoś kto zrobi i przeważnie są to początkujący jutuberzy, więc wielu graczy z tego nie ma .:) Jednak najlepsza reklama to film, pytanie tylko kto to nakręci i wstawi.

Opublikowano

Kilka reklam na YouTube,ładnych graficznych ( każda reklama musiała by być z identycznymi TAG'ami.)

Do tego przy edycjach robić zapowiedz kilku dniową ( w temacie podać dokładny start ) to już masz około +40 os . z zapowiedzi.

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...