Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Gui

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jako iż w AutoiT'cie nie można wszystkiego zrobić postanowiłem się przerzucić na C++. Po skompilowaniu kodu który wyskakuje domyślnie po utworzeniu tzn. Form, wyskakuje mi błąd.

Error    1    error LNK1123: failure during conversion to COFF: file invalid or corrupt    c:\Users\mateusz kaczmarek\documents\visual studio 2010\Projects\Led Cube 5x5x5\Led Cube 5x5x5\LINK

Robiłem zgodnie z tym:

Kolejne pytanie jak zastąpić to brzydkie okienko na coś takiego. Oczywiście grafikę mam swoją etc. Wiem że nie umiem szukać ale myślałem że możecie mi tutaj pomóc.

ltzz.png

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

wejdź w Project Properties > Configuration Properties > Linker (General) i przy Enable Incremental Linking wybierz No (/INCREMENTAL:NO)

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Spróbuj czy działa z pustym projektem

Jeśli tak to musisz przejść przez ten poradnik od nowa na nowym projekcie, a jeśli nie to pomyślimy

Opublikowano

Project Properties > Configuration Properties > General > Platform Toolset ustaw na Visual Studio 2012 (v110)

Jeśli nie pomoże to spróbuj zmienić nazwę pliku \Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\VC\bin\cvtres.exe na cokolwiekinnego.exe

Opublikowano

v110 miałem już domyślnie ustawione, ale pomógł sposób ze zmianą nazwy pliku cvtres.exe.

Limit leci.

@Topic:

Jak zmienić to okno

6uxh.png

Na takie. Czyli po ludzku mówiąc jak zastąpić domyślne okno swoim obrazem bez górnej belki i obramowaniem.

ltzz.png

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Poszedłem po najmniejszej linii oporu ale wyszło to co chciałem :D

wf8.png

Moje ostatnie pytanie w tym temacie:

Jak zrobić aby można było przemieszczać tym oknem klikając na obrazek?
tzn. jak zrobić aby można było przeciągać okno programu nie mają do dyspozycji belki.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc.
Like dam później aż się limit skończy.

Myślę że temat do zamknięcia.

Pozdrawiam.

Pomogło:

Project Properties > Configuration Properties > General > Platform Toolset ustaw na Visual Studio 2012 (v110)

Jeśli nie pomoże to spróbuj zmienić nazwę pliku \Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\VC\bin\cvtres.exe na cokolwiekinnego.exe

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...