Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Kto bardziej przyda się teamowi?

Gość koxxxik12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam fizza i lissandre. Ostatnio z kumplami zastanawialiśmy się kto jest bardziej przydatny dla teamu. Fizz czy Lissandra. Oba championy są bardzo dobre ,ale który jest lepszy w tf i ogólnie który ,więcej zrobi?

Opublikowano

@Up Po pierwsze lissandra nie 2 stunów... Tylko jednego bo drugi to jest snear

@Top Wiadomo, że Lissandra, ma lepszą inicjację, więcej CC'ków od Fizza i bije bardziej aoe dmg

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Osobiście myślę, że Fizz. Dlaczego? A może dlatego, że robi większe dmg od Liss? A może dlatego, że lepiej obroni sojusznika (w-q-aa-dead. Bardziej przydatne od stuna, który trwa bodajże 2 sek)? To jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Jak ktoś je podziela - like it.

Opublikowano

Lissandra jest to champ, który został stworzony głównie do tego, by pomagać w TF Teamowi.

Serdecznie polecam Liss.

Jest to znakomity champion, którym mógłbyś pomóc swojej drużynie.

Fizz również jest dobry, jednakże dość zaawansowany. Dopiero po nafeedowaniu, true dmg łączy się z większą wytrzymałością.

Opublikowano

Ja myślę że lissandra, ale zobaczcie co fizz robi z przeciwnikami:

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Liss w TFie lepsza. Ma ogromny dmg i sporo aoe spelli. Do tego może łatwo doskakiwać/odskakiwać z "E" i ma sporo CC. Na dodatek może trochę czasu przetrwać w teamfighcie za sprawą swojego ultimate'a, lub użyć go do łatwej inicjacji i ubicia przeciwnika. Dosyć dobrze poke'uje, a w samym środku tf'a jest równie silna i może w nim dużo zdziałać.

Opublikowano

Lissandra wbija sie w srodek TF, ultuje przeciwnego APC/ADC, uzywa zhonyi i czeka az team sie wbija potem tylko snear i po grze :D

Opublikowano

Oczywiście że lisandra ona ma świetną iniciacje używam małpy wskakuje w sam środek enemy i ulta na siebie a moi koledzi ich rozwalają :) działa tylko jak sie gra z kolegami i gada na ts'ie :P

x

Opublikowano

Liss bardziej dla teamu , ale fizz sam może zabić kilka fragów w team fighcie ( więc działa bardziej na swoją korzyść )

Opublikowano

Szczerze mowiąc to nie widze w Liss nic fajnego. Akurat Fizza zjedzie 1v1 bo go kontruje (np jej ult kontruje rybe) ale Fizz może zabić przeciwnego ADC i uciec bez problemu a zadawane przez Lissandre obrazenia ssą...

Opublikowano

Myślę że właśnie Liss. Ma więcej CC, co za tym idzie jest lepszym disablerem. Fizz to zwykły 1 shoot'er. Wpadnie zburstuje i albo sam padnie, albo spieprzy gdzieś na 10% HP'a. i tyle go widziano w TF.

Opublikowano

Obie postacie są świetne , aczkolwiek jesli chodzi o zastosowanie teamfightowe , to zdecydowanie polecam lisandrę . Jeszcze jeśli ogarniesz ganki na topa ~bota~ to wpadnie troche killi dla teamu , co na pewno pomoże :)

@U

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...