Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobic własny Styl/Szablon.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wam. Mam takie pytanie jak sie robi te style szablony na forum? Chodzi mi o styl pod agroturystyke czyli pokoje wynajem i takie cos.
Bo tutaj takie bede mial a od kogos niebede bral bo potem mnie moze podac o prawa autorskie wiec wole sobie samemu to zrobic.
Prosze o jakies poradniki czy cuś.
Dzieki

Kliknij "Lubie To"

Opublikowano

To zależy jakiego skryptu forum używasz, ale ogólnie wygląda to tak:

- Najpierw projektujesz szablon w programie graficznym typu Photoshop, Gimp

- Następnie wycinasz z niego niezbędne grafiki

- W panelu administracyjnym forum jest zakładka do zarządzania stylem forum, tam ustawiasz swoje wybrane kolory, wklejasz wycięte grafiki, pozycjonujesz wszystko tak jak miałeś zaprojektowane w szablonie

I wtedy masz gotowy styl na forum. Dla początkującego webmastera ciężko będzie zrobić styl pod gotowy CMS, najlepiej zacząć od prostych stron pozbawionych PHP.

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

Gratuluję prawdopodobnie najgorszego wyboru.

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

Jeśli nie masz żadnego doświadczenia, to poleciłym Ci myBB. Jest proste w instalacji jak i konfiguracji. Jeśli chodzi o płatne to korzystałem tylko z IPB, więc mogę je polecić jako bardzo dobre.

Opublikowano

Darmowy - phpBB3/MyBB/SMF;

Płatny - xenForo (140$), IP.Board (175$), vBulletin (245$).

Na oficjalnym forum każdego z tych skryptów masz wypisane klasy poszczególnych elementów, ale możesz to sprawdzić sam Firebugiem.

Opublikowano

Jeśli chodzi o styl w mybb to tutaj masz odpowiednie klasy do edytowania w glownym stylu(potem eksportujesz i masz):

Klasy w mybb

Opublikowano

Chłopie tępy jesteś czy co? Tutaj mamy Ci pomóc z jakimś problemem a nie że Tobie twojej szanownej dupy ruszyć nie chce żeby coś poszukać na ten temat. Na frazę HTML poradnik masz 11 mln rekordów. Mało? Myślę, że nie więc zabierz się do roboty..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...