Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wyskoczylo mi ze tutaj jest problem jakis blad <div class="menu"><a>Zarejestrowanych: <strong><? echo mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `id` FROM ".PREFIKS."users")); ?></strong></a>

Nie mam pojecia gdzie prosze o pomoc

A to wyskakuje mi na stronie .

Zarejestrowanych:

Warning: mysql_query() [
function.mysql-query]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home3/mevido/public_html/system/main/guest_left_menu.php on line 18

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home3/mevido/public_html/system/main/guest_left_menu.php on line 18

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home3/mevido/public_html/system/main/guest_left_menu.php on line 18

Opublikowano

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) .....

Sprawdź jak się łączysz z bazą, czy masz uprawnienia do tabeli. Czemu nie podajesz hasła przy połączeniu?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) .....

Sprawdź jak się łączysz z bazą, czy masz uprawnienia do tabeli. Czemu nie podajesz hasła przy połączeniu?

Tutaj jest jakis blad tylko gdzie

<div class="menu"><a>Zarejestrowanych: <strong><? echo mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `id` FROM ".PREFIKS."users")); ?></strong></a>

Jak mam sprawdzic te uprawnienia do tabeli ??

a haslo przy polaczeniu ?? podawalem tylko do polaczenia z serwerem

Opublikowano

Tutaj jest jakis blad tylko gdzie

Tutaj POJAWIA się błąd, którego przyczyna znajduje w innym miejscu, PRAWDOPODOBNIE przy nawiązywaniu połączenia z bazą danych LUB w nieprawidłowej konfiguracji usera w bazie.

Weź się podłącz do tej bazy jakimś menadżerem baz (np navicat, phpmyadmin) i wykonaj to query.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

mati994, ja mam dobrą radę..zamiast dyskutować to weź się za podstawy programowania..

Z każdym błędem undefined będziesz pisał na forum?

Jak bedzie trzeba to tak a tobie nic do tego !!

Opublikowano

Jemu właśnie bardzo dużo do tego, bo jest jedną z osób, które mogą ci udzielić odpowiedzi.

Masz jedno, dwa pytania, ok. Ale my ci tutaj łopatą wiedzy do głowy nie będziemy wkładać. Zwyczajnie w pewnym momencie zaczniemy cię olewać. Po to masz internet, google, setki poradników na sieci, żeby z nich korzystać. To jest dział forum o pisaniu gier a nie rozwiązywaniu setek twoich problemów, bo zwyczajnie nie chce ci się poczytać.

Imho tematy z pytaniami, na które odpowiedź można znaleźć w 10sek na google powinny być usuwane przez moderatora.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...