Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] Bronie by dedovsky

Dranny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Hej, 2-3 dni temu zrobiłem mój pierwszy miecz (pierwszy projekt) i postanowiłem wam go udostępnić! Wady, jakie ma broń to nieprzekonwertowane do .gr2 oraz .dds ponieważ nie posiadam plug-in'u gr2.

SS:

22a9hq.jpg

Download: (posiada plik .max, pustą texturę oraz texturę widoczną wyżej)

http://www.multiupload.nl/SYS6WHHJTQ

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/13458bce36c6da7ab1524ce8cecdcb3d0e60f540a7215226bc1b056a33acc981/analysis/1377779114/

Ps. Jest to moja pierwsza broń w 3d :)

Opublikowano

co do miecza.. jak na pierwszy raz ciekawy ;) ale typowo amatorski :/ nikt nie dodał by tego na serwer.. zwykły prosty miecz.. Mam tylko pytanie. W jakiego programu używasz?

Opublikowano

@Up.

Używam 3dsmax 2013 (dlatego też nie posiadam plug-in'u gr2)

Robię nowy miecz, myślę że będzie lepszy :)

więcej jakiś wywijasów i będzie na pewno lepszy.

Opublikowano

To wygląda jak tamten typek mówił "wałek do ciasta" z namalowanym smokiem, ciekawe jak to się w grze prezentuje -.-

[√] 50 postów
[√] 100 postów
[√] 250 postów

[√] 500 postów

[x] 800 postów

Opublikowano

No niestety, nie pokaże jak się prezentuje ponieważ nie posiadam konwertera gr2 ;) Jeśli byłby ktoś skłonny przekonwertować to i dać ss z gry ;P

Opublikowano

Mieczyk wrzucony na forum w pliku w formacie .max - świetna robota, jak ktoś posiada starszą wersję programu nie jest w stanie otworzyć tego pliku. Tak się nie ucz kolego, jeżeli nie możesz wrzucić czegoś w formacie .gr2 używaj formatu .obj, nie wszyscy posiadają 3ds 2013 a niektórzy wogule maxa nie używają, pomyśl czasem o użytkownikach blendera, mayi i innych programów.

Opublikowano

Mieczyk wrzucony na forum w pliku w formacie .max - świetna robota, jak ktoś posiada starszą wersję programu nie jest w stanie otworzyć tego pliku. Tak się nie ucz kolego, jeżeli nie możesz wrzucić czegoś w formacie .gr2 używaj formatu .obj, nie wszyscy posiadają 3ds 2013 a niektórzy wogule maxa nie używają, pomyśl czasem o użytkownikach blendera, mayi i innych programów.

A w ogole i w szczegole 'w ogole' pisze sie osobno 'w' oraz z 'o'. ;)

Topic..

Tak, tak slabe, lecz dam Like'a za checi.

Opublikowano

@Up

To jest zwykły obrazek na którego nałożyłem kolor ;)

@Topic

Właśnie jestem w fazie mappowania nowego miecza, myślę że lepszego. Przerzuciłem się na 3dsmax 2007 (o dziwo wychodzi mi lepiej niż w 13) dlatego też zexportuję plik do .gr2 :)

Prosiłbym moda o zmienienie nazwy tematu na: [Dl] Bronie by dedovsky

Opublikowano

Jak na pierwszy raz to praca jest naprawdę genialna. Widać że masz kreatywność i chęci, jednak czegoś w broni brakuje ale myślę że stać cie na więcej.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

nie wiem po co wgl to tu wstawiałeś jak nikt tego za żadne skarby nie użyje no chyba że ty :D było wstawić coś lepiej dopracowanego.

A może chciał zaczerpnąć rad od innych, doświadczonych użytkowników 3dsmaxa.. Nie pomyślałeś? :D

Czasem nie ma wyjścia i trzeba shejtować, ale musisz wszystko? x.x Ciekaw jestem, co Ty ciekawego byś zrobił.. Pochwal się :)

Lepiej weź słownik, usiądź z nim w zaciszu i studiuj... Moja rada dla Ciebie...

@top

Jak na pierwszą pracę w 3dsmax to całkiem nieźle wygląda... Myślę, że kolejne będą o wiele lepsze :D Powodzenia ;>

1377019234-U697852.png

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...