Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sezon 4

Matek1193

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie będzie coś jak w sezonie 2 tylko troszkę zmienione czyli twoja dywizja + 1200/2.

Na razie nie wiadomo jak to dokładnie będzie wyglądać, jednak reset elo/lig zawsze był.

652601399840421198520.png

Opublikowano

@up czyli jak mam w chu* słabe MMR to możliwe że wyrówna mi sie do 0?

Jeżeli masz ELO na - to tak... Matematyka się kłania. Jeżeli masz słabe elo (nie wiem jak to jest... Słabe elo to ~500) + 600 nie może wyjść 0. Chyba, że masz -600 elo, to pozdrawiam

Opublikowano

@up mi nie chodzi o matematyke tylko zadałem pytanie czy jeśli mam więcej przegranych niż wygranych to czy bede dostawał normalna ilość LP za wygrany i przegrany mecz

Opublikowano

Jak masz mniej wygranych niż przegranych to będziesz dostawał mało a tracił dużo. System uważa wtedy, że jesteś za słaby na tę ligę i chce Cie zrzucić. Jak masz więcej wygranych niż przegranych to system uważa, że jesteś za dobry na tę ligę i chce Cie specjalnie wyrzucić w górę.

Opublikowano

Reset najprawdopodobniej będzie, każdy będzie wbijać dywizje od nowa (o ile Riot nie zdecyduje inaczej). Natomiast MMR będzie również zresetowane, jednak przypuszczam, że będzie stanowiło pewną informacją dla systemu w s4 podczas doboru dywizji po rozegraniu wstępnych rankedów (podobnie było z s2 na s3). Skoro więc MMR się resetuje, to punkty będą lecieć każdemu normalnie, aż do czasu kiedy taki gracz nabije słabe MMR.

Opublikowano

Ale to nie jest taki całkowity reset bo w poprzednim sezonie oni to zaokraglali do ilus tam pukot elo.

Czyli np było tak

W s2 miałeś 1000 elo to oni ci to zaokroglaja do 1200 i zaczynasz z taka iloscia sezon 3, tak samo mieli ci co mieli wyzsze elo ale oni zamiast tego "1200" miel większa liczbe.

Opublikowano

Powiem tak nie wyślą gracza z diamentu do brązu bo kompletnie zniszczyli by system doboru przeciwników który już w tym momencie jest przeciążony i awaryjny

Nie liczył bym też na to że dadzą graczom z brązu srebro albo coś w ten deseń

na moje oko będzio to wyglądać tak : nowy system dobierania przeciwników + nowa zasada liczenia punktów rankingowych prawdopodobnie zostaną przy dywizjach ale je usprawnią, zapewnią jakieś utorowanie drogi dla ludzi któży wkopali się w dołek ( mówię tutaj o kompletnych pechowcach z elo na poziomie 500 pkt )

pewnie w przed sezonie będzie możliwość pokazania umiejętności i na ich podstawie ustalą Twój poziom od nowa :)

Jakieś ujednolicenie jednak musi być i na pewno będzie :)

16k7y4p.png

Opublikowano

Same dywizje się zresetują i od nowa wbijasz pierwsze 10 gier do matchujących cię w odpowiedniej lidze, a potem już tylko starasz się nie spaść i pnąć się cały czas w górę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...