Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Silver I

ziom21x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo koniec sezonu, jestem w SI. 10 pierwszych rankedów grałem w przewadze tryndą, w większości wygrałem gdyż wtedy ludzie nie ogarniają focusu itp. Chciałem się nim wybić do golda, jednak w po dwóch grach strasznie się zniechęciłem, przeciwny team w dwóch tfach zrobił tak że byłem gdzieś za ścianą, przez użyty cc. Czy macie jakieś porady jak dobrze grać Tryndą, wiem, że większość będzie chciało napisać coś w stylu "HUHUUHU Tryndamere postać dla bronzuf, a ty nią grać nie umiesz hahaha", ale proszę o napisanie jakiś konkretnych porad jak nim grać.

A może jednak zacząć grać innymi topami typu Nasus lub Ryze (potrafie nimi grać).

Opublikowano

Graj tryndą, może sam wycarrować grę dzięki jego pushowi i wytrzymałości. Rób się nim Full AD, chyba, że masz naprawdę poważne kłopoty grając nim to trochę tanky. Pamiętaj, że jest to meele adc i nie powinieneś wbijać się 1 na tf'y. Pamiętaj też, że CC = śmierć. Jak chcesz nasusem grać to proszę bardzo, w late może zjechać turret na 1-2-3 q ;x

Opublikowano

Splitpushuj all day all night, jak będziesz miał już botrk+shiv+infinity to carry pada na 3/4hity, nie możesz wchodzić 1 do teamfight, poczekaj aż enemy adc ustawi się na złej pozycji, wtedy wbijasz w niego i zabijasz go.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Zagraj Nasusem , jeśli ogarniesz stacki oraz całą postać to będziesz silnym tankiem oraz będziesz zadawć spory DMG .

Opublikowano

Ryze'a polecam bardziej na mid'a niż na top'a.

Myślę, że silnymi pickami na topa będą na pewno: Nasus, Cho'Gath, Malphite (szczególnie w połączeniu z Orianną jak grasz duo. mhmmm miodzio te wombo-combo :D ), Jarvan nie jest złym topem ,ale ostatnio widziany tylko na jungli.

Opublikowano

@up

Ryży po nerfach jest za słaby, mniejsze zasięgi na skillach się mocno odczuwa, a najbardziej w early a Jarek to tylko jungla imo bo na lanie słabo sobie radzi :)

A z innych topów to polecam Ci Jayce lub Zaca.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

@up

Ryży po nerfach jest za słaby, mniejsze zasięgi na skillach się mocno odczuwa, a najbardziej w early a Jarek to tylko jungla imo bo na lanie słabo sobie radzi :)

A z innych topów to polecam Ci Jayce lub Zaca.

Wiele razy gralem j4 na topie na midzie, ludzie nie radza sobie z nim ma poke jak pantheon , jego combo jest zabojcze dla papierów i nie slabnie tak w late.

Jak dla mnie trynda jest pickiem sytuacyjnym , byle jaki slow go kontruje, a jax miazdzy go po calosci. Pickuj trynde na squishy enemy team lub ze slabym cc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Polecam nasusa i stackowania do 30min :). Schodzisz z lini z q 1k dmg co 2 sec i robisz im z dupki sito. Ryze też dobry ale 80% graczy w silverach nawet nie umie dobrego combo zrobić, maxują e i zaczynają od w :_:

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...