Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bot do M&B

Ultor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano! Chciałem napisać bota do mount&blade - zwykły bot ktory by naciskał klawisze w odpowiedniej kolejnosc, tak wiec w czym rzecz.

Bot ma przsunac myszke do góry (nie wazne na jakie kordy) i nacinac lewy przycisk myszy a nastepnie klknać prawy pm i znów lewy (bez przesówania w góre)

Z czym mam problem - no głownie z tym że bot nie działa w grze bóg wie czemu bo to zwykły mouseclick, drugi problem to jaki jest kod na to zeby bot przytrzymał mysze a nie jednorazowo kliknął. 3 sprawa polega na tym ze nie wiem jak zrobić zeby bot dał myszkiem do góry bez wyznaczonych koordynatów.

2 problem:

Czy da sie jakos zrobić aby pixelsearch znajdowałby tylko miejsce na którym np. 2 pixele są w danej odległości od siebie. tzn. np. pixel1 na 42,23, pixel2 na 42,35 i najezdzało by najeżdżałoby na pixel 2 tylko wtedy kiedy pixel1 jest widoczny. (ktos rozumie? :P)

Dzieki za pomoc! Pozdrawiam

((nie nie bede czitował na sparingach xD))

((Jest jakis bot co zapisuje klawisze i kliki myszki a potem to odtwarza? jak tak to prosze podajcie :)))

Opublikowano

jaki jest kod na to zeby bot przytrzymał mysze a nie jednorazowo kliknął. 3 sprawa polega na tym ze nie wiem jak zrobić zeby bot dał myszkiem do góry bez wyznaczonych koordynatów.

MouseDown("left")
Sleep(100)
MouseUp("left")

3 sprawa polega na tym ze nie wiem jak zrobić zeby bot dał myszkiem do góry bez wyznaczonych koordynatów.

To w miejsce koordynat wpisz 0, 0?

((Jest jakis bot co zapisuje klawisze i kliki myszki a potem to odtwarza? jak tak to prosze podajcie :)))

Albo w Autoit wejdz w Autoit Recorder który Ci nagra i bedziesz miał skrypt lub program osobny typu Tasker.

Czy da sie jakos zrobić aby pixelsearch znajdowałby tylko miejsce na

którym np. 2 pixele są w danej odległości od siebie. tzn. np. pixel1 na

42,23, pixel2 na 42,35 i najezdzało by najeżdżałoby na pixel 2 tylko

wtedy kiedy pixel1 jest widoczny. (ktos rozumie? :P)

Local $coord = PixelSearch(0, 0, 20, 300, 0xFF0000)
If Not @error Then
    MsgBox(0, "X and Y are:", $coord[0] & "," & $coord[1])
EndIf
$coord2 = PixelSearch(0, 0, 20, 300, 0xFF0000)
If Not @error Then
    MsgBox(0, "X and Y are:", $coord2[0] & "," & $coord2[1])
EndIf
If $coord[0] + JAKAS ODLEGLOSC JAKA MAJA BYC ODZIELONE = $coord2[0] And $coord[1] + JAKAS ODLEGLOSC JAKA MAJA BYC ODZIELONE = $coord2[1] Then
    ;TAK SA ODDALONE O ILES...
EndIf

Tak na marginesie, odświeżamy co 24h.

Polac temu panu!! :D

Nie dzięki, nie pije :)

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Wiem że co 24h ale pisałem to dosc pózno i rano juz nikt nie patrzył ale wielkie dzieki! Polac temu panu!! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...