Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Dysk C

Decav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio na dysku C zauważyłem że sam się uzupełnia , na Dysku C mam same programy które nie zajmują ponad 20GB , a na dysku mam 13,1 GB wtf ?!

Aktulizacje automatyczne mam wyłączone , i to jest dziwne że jak czasem spojrzę w mój komputer to widzę , 12.4 gb , czasem się zwieksza do 14 i znów opada , no o co chodzi , skanowałem komputer Antywirusem (Avast) Nic nie wykrył.

Dysk Twardy 500GB , Jakis ATA

Pojemność Dysku C (50GB)

Bardzo proszę o pomoc ;G

Opublikowano

Avast to nie antywirus , jak ja skanowałem to mi połowy nie wykrył, Zainstaluj malware , avast nie wykrył, malware wykryło :)

Powiesz mi coś więcej o malware , być może przeniosę sie na malware a nie Avasta :]

Opublikowano

Miejsce to jest zarezerwowane na Punkty przywracania systemu. Dokonując jakieś zmiany w systemie typu instalacja/deinstalacja taki punkt jest tworzony automatycznie w celu ewentualnego zabezpieczenia systemu. Co jakiś czas stare punkty są automatycznie usuwane i zastępowane nowymi.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Miejsce to jest zarezerwowane na Punkty przywracania systemu. Dokonując jakieś zmiany w systemie typu instalacja/deinstalacja taki punkt jest tworzony automatycznie w celu ewentualnego zabezpieczenia systemu. Co jakiś czas stare punkty są automatycznie usuwane i zastępowane nowymi.

Więc przez punkt przywracania systemu , nie wiedziałem.

Powiesz mi jak wyłączyć przywracanie systemu?

Opublikowano

Więc przez punkt przywracania systemu , nie wiedziałem.

Powiesz mi jak wyłączyć przywracanie systemu?

Naciskasz prawym przyciskiem myszy na "Komputer", po czym wybierasz "Właściwości", następnie po lewej stronie "Zaawansowane ustawienia systemu" po czym przechodząc do zakładki "Ochrona systemu" wybierasz "konfiguruj...", a następnie "Wyłącz ochronę systemu". Jeśli chodzi o Windows Vista/ 7/ 8. :)

Opublikowano

Naciskasz prawym przyciskiem myszy na "Komputer", po czym wybierasz "Właściwości", następnie po lewej stronie "Zaawansowane ustawienia systemu" po czym przechodząc do zakładki "Ochrona systemu" wybierasz "konfiguruj...", a następnie "Wyłącz ochronę systemu". Jeśli chodzi o Windows Vista/ 7/ 8. :)

Dziękować !

+ dla Pana!

Opublikowano

Kilka GB zawsze jest "ruchome" gdyż prócz przywracania systemu jest także Partycja wymiany "Służy do tymczasowego przechowywania danych w sytuacji, gdy ich ilość przekracza zasoby wolnej pamięci RAM lub gdy z różnych powodów korzystniej jest przechowywać je (lub ich część) na dysku twardym". http://pl.wikipedia.org/wiki/Partycja_wymiany.

A poza tym przeczyść komputer ccleanerem bo przeglądarki i inne programy podczas używania też zużywają miejsce na dysku.

Opublikowano

Dziękować !

+ dla Pana!

Proszę. :) A co do programu antywirusowego polecam Comodo Internet Security Premium. Niech nie zmyli Cię nazwa. Jest to w pełni DARMOWY pakiet zabezpieczający Twój komputer. Posiada zaporę, automatyczną aktualizację, nadzór ruchu sieciowego, dobrą wykrywalność, całkiem sporo ustawień i przestrzeń roboczą do uruchamiania podejrzanych programów. Możesz pobrać klikając w "Link bezpośredni". Polecam gorąco! Według mnie najlepsza darmowa ochrona. :)

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Internet-Security-Premium,Program,Windows,12952.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...