Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] blue screen przy uruchomieniu tf2.

ad777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. Gdy włączam przez steama tf2, jeszcze przed uruchomieniem gry, (po zniknięciu tego okienka że przechodzi do uruchomienia gry) najczęście wyłącza mi się laptop z blue screenem, tylko czasami się włącza. Jest to straaasznie denerwujące, ponieważ cały czas trzeba od nowa włączać laptopa, steama tf2 i wszystko.

Help

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Ale dopiero po włączeniu laptopa też tak się dzieje, a nie sądzę że odrazu po włączeniu laptopa się przegrzewa.

Karta graficzna: Nvidia GeForce 310m

Procesor: Penitum Dual - Core T4400 2.20 GHz

3 gb ram

By ja xD

Opublikowano

Strasznie słaba karta gaficzna, raczej wątpię aby to przez przegrzewanie laptopa. Choć mimo słabej karty laptop nie powinien wywalać bluescreena (no bo jak to ma się przegrzać skoro nawet gry nie odpalił? :P ) Sprawdź spójność plików lub przeinstaluj grę i... zmień lapka bo na tym nie pograsz w gierki.

Opublikowano

Ten laptop, to nie do gier, nie pograsz na tym. Zrób to co mówi mój poprzednik, posprawdzaj te spójności itp, a jak będzie tak samo, nowy komp.

Opublikowano

Nie mam tyle kasy żeby kupować nowego kompa, ponieważ gram w dwie gry (dote 2 i tf2) więc większość czasu spędzam na orliku.

Sprawdziłem spojność plików i nic, myślę że reinstalka też nic nie pomoże, więc chyba pozostało tylko podnosić laptopa i mieć nadzieje że włączy się :c.

By ja xD

Opublikowano

Ty myślisz, że na takim sprzęcie odpalisz TF2? Blue Screen może być od wszystkiego: sterowników, płyty głównej WSZYSTKIEGO. BTW. Przeinstaluj sterowniki karty graficznej. Co do sprzętu to wiem co mówię bo na 5200+ i GF8600+ było nie więcej niż 30FPS.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hah to też ale tak samo z siebie nie może być takiego problemu to jest dysk twardy został napewno uszkodzony musiał być już wcześniej w jakimś stopniu pewnie komp ci nie udźwignął gry i klapa,myślę że będziesz musiał kupić nowy dysk twardy.

76561198052875550.png

Jeżeli ci pomogłem to proszę o :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...