Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Twój pomysł na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nadzieje że jeszcze takiego tematu nie było ale po powierzchownym przeszukaniu forum nic takiego nie znalazłem. No i że to dobry dział :P

Generalnie w temacie chodzi o to żeby przedstawić swój pomysł na serwer. Może być to opis całej rozgrywki, jakiś mniejszy pomysł dotyczący jakiegoś pluginu i tak dalej.

Jest tak że sporo osób ma pomysły na serwer ale nie potrafi ich zrealizować albo nie wie jak się za to zabrać. Więc wpisując to tutaj można zobaczyć jak dany pomysł się podoba ludziom lub pomóc tym którzy potrafili by to zrobić ale nie mają pomysłu na serwer.

Może jak pojawi się tu jakiś fajny pomysł i ktoś go zrealizuje to ten żenujący poziom jaki aktualnie pokazuje większość serwerów MC w Polsce się chociaż trochę podniesie.

Jak podoba wam się jakiś pomysł to dajcie like żeby nagrodzić jego twórcę.

Opublikowano

Ja oczekuję dalej na serwer MineZ, gdzie będziemy bić zombie, zawierać będziemy sojusze

Rozgrywka będzie polegała na tym że startujemy na spawn, bierzemy jakiegoś drewniaka mieczyk, i idziemy loic zombie, od np. 5 lvl (Prefix lvl na chat) Mozemy isc kupic kamienny miecz (Za kase kasa z mobów) Itd itd. Potem od jakiegoś lvl będą inne mapy :)

Opublikowano

Popieram @up

do tego jakieś plecaki (plugin RealisticBackpack) które spowalniają jak masz je przy sobie oraz przedmioty które dawałby by jakieś buffy np. Złota marchewka szansa na drop: 5% i daje Speed I na minute itp ;]

ciekawe by były też własne "siedziby" gildii itp...

Opublikowano

Popieram @up i @up@up

Polecam ci jeszcze tak zrobić żeby był kompas (chest commands)ktory kazdy by miał i nie mogł by wyzucic i klikajac w niego by mu sie otwierał nowy ekipunek i po kliknieciu w jakis tam przedmiot by był tp na f home i jeszcze jakies inne

Pomoglem ?, Nie zapomnij zostawić likea. B)
mca.png

Opublikowano

A moim jest skyblock ale nie taki normalny tylko taki jak kiedyś proponowała spoherlandia ponieważ była rywalizacja miedzy wyspami i jeśli nie miałeś zabezpieczen to ginołeś =]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam osoby która wykona (zorganizuje) projekt według mojego pomysłu, gdyż sam nie jestem tego zrobić. A wiec oto historia i kila info:

Fabuła gry:

9 Sierpnia 2025r. Notatnik: Nasz świat który kiedyś znaliśmy i kochaliśmy został kompletnie zniszczony przez spadające z kosmosu meteoryty z całości z lodu. Pomimo że nie uszkodziły poważnie naszej planety to jednak woda z topniejących lodowców zaczęła powoli podnosić poziomy mórz i oceanów. Woda przybywała w zastraszającym tempie każdego dnia i nie dało się nic z tym zrobić...

Woda siała coraz większe zniszczenia, wymywając pola uprawne podmywając drogi i zalewając budynki. Lecz nikt nie spodziewał się że zmienia ona także atmosferę. Jednakże zmieniła ona przepływy prądów morskich na co pogoda odreagowała silnymi huraganami niszcząc miasta położone bliżej dużych zbiorników wodnych. Jednakże woda po huraganach wcale nie odchodziła, lecz stopniowo przemierzała świat zalewając nawet miasta położono głęboko w ladzie...

9 Sierpnia 2030r. Notatnik: Jeżeli możesz to przeczytać jesteś Farciarzem, minęło dokładnie 5 lat od katastrofy .Wszystkie miasta zostały zatopione głęboko pod wodą. Jednak niektórym udało się uratować. Zabrał nas statek Appolon do jednej z baz platformowych. Wydobywa się na nich materiały potrzebne nam do życia oraz hoduje ocalałe zwierzęta. Niektóre z nich to wyjścia z tajnych baz wojskowych, prowadzi się tam badania które pomaga ci przetrwać!. Lecz uważaj przeszkodzić ci mogą w tym nie tylko wojskowi ale inni członkowie ocalonych oraz piraci.

Federacje:

Ocleni- wszyscy gracze bez wyróżnień :)

1. Naukowcy (boty + zasłużeni gracze i admini).

2. Piraci - gracze nie przestrzegający regulaminu.
W dalszej cześć wyjaśniam co i jak, objaśniam reguły i jak mieć wyspę kupować doki itp.
A wiec szukam zainteresowanych, kontakt na pw.
Pomysł jest w 100% mój i nie życzę sobie jego kopiowania na inne fora itp.
Ps. Jeśli pomysł wypali w ramach eventu można dodać dość spory dodatek :)

Dam pomysł na:

plugin typu mini-game (1)

Chętny? pisz na pw.

Opublikowano

A ja poszedłem w inną stronę tzn. stworzyłem serwer Survival+PvP (Z całą mapą nie tylko z areną)+Mini Games. Serwer jest ale niestety tylko na hamachi. Może w przyszłości go wypuszczę:D

vy3f.jpg
Opublikowano

Wspólny survival z zombie siegem dla graczy,polegał by on na budowie ufortyfikowanego miasta którego mieliby bronić wyznaczeni wojownicy,zaopatrywani przez rzemieślników w zbroje,bronie,żywność,potki... Każdy gracz na starcie wybierałby sobie swoją profesje,dostawał by odpowiednią range i zestaw niezbędny by mógł z miejsca zacząć swoją prace,admini nic by nie budowali tam byli by tylko po to by zajmować się porządkiem i stroną techniczną serwa.

Jakie profesje bym tam widział:

*górnik-kopał by niezbędne minerały (węgiel,metale,diaxy) [na start dostawałby żelazny kilof,pochodnie i jedzonka)

*drwal-zbierałby drewno [na start żelazna siekierka i jedzonko]

*budowniczy- to on by głównie budował by budowle publiczne [na start żelazne kilof i siekiera,wybrana ilość wybranych bloków budowlanych.jedzonko]

*łucznicy-pierwsza linia obrony miasta [na start łuk i stack strzał,jedzonko,skórzana zbroja]

*wojownicy-druga linia obrony miasta [na start żelazny miecz,jedzonko i skórzana zbroja prot 1]

*alchemicy-produkowali by potki dla innych [na start statyw alchemiczny,po pół stacka odczynników alchemicznych,16 piasków dusz,jedzonko]

*myśliwi-zdobywali by jedzenie dla miasta [na start kamienny miecz,łuk i stack strzał]

*rybacy-łowili by rybki dla miasta [na start wędka,łódk,dwie mapy i odrobina jedzonka] {co do tej profesji nie mam pewności czy by się przyjęła więc wy ją oceńcie}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...