Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać użytkownika ftp ?

xCraftRayX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem polega na tym że mam serwer deykowany linux ubuntu, na którym mam serwer minecraft oraz stronę www

strona www jest w /var/www/strona chciałbym dodać jakiegoś użytkownika aby mógł się logować poprzez filezile do tego folderu i aby mógł tam edytować pliki.

Jak dodać użytkownika ftp ?

Proszę wypiszcie mi najlepiej wszystkie komendy, jakie będę miał użyć.

Opublikowano

Do jakiego serwera chcesz dodać użytkownika, żeby mógł się połączyć z FTP?

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

Do jakiego serwera chcesz dodać użytkownika, żeby mógł się połączyć z FTP?

Serwer dedykowany - Linux - Ubuntu tam chcę utworzyć użytkownika ftp aby miał dostęp do /var/www/strona

Opublikowano

zrob odwrotnie, tworzysz nowego uzytkownika systemowego, w nim tworzysz np. katalog www, po czym tworzysz nowego vhost dla domeny i kierujesz sciezke domenowa bezposrednio do katalogu /home/nazwa_uzytkownika/www, bedziesz mial lad w systemie i katalogach

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

zrob odwrotnie, tworzysz nowego uzytkownika systemowego, w nim tworzysz np. katalog www, po czym tworzysz nowego vhost dla domeny i kierujesz sciezke domenowa bezposrednio do katalogu /home/nazwa_uzytkownika/www, bedziesz mial lad w systemie i katalogach

A podasz mi komendy bo ja jestę zielony...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...