Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ViruS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie tak dawno kupiłem nowy komputer. Kupiłem go po to, aby wycisnąć z niego jak najwięcej fps w grach.

Niestety gdy wchodzę do cs 1.6 , mam 60 fps.

1. Wyłączenie czekania na synchronizacje myszki w grze dodało mi 40.5 fps.

Po tym kroku miałem stałe 100.5 fps.

Wpisałem komendy tj:

developer 1

fps_max 333

fps_modem 333

fps_override 1

net_graph 3

I zyskałem fps.

Po wpisaniu komend w menu mam 300 - 320 fps.

a na serwerze 200-250 fps.

Wyłączenie Synchronizacji Pionowej nic nie dało.

PS. PLATFORMA STEAM .

Od kolegi słyszałem, że mój komputer potrafi wycisnąć nawet 1000 FPS !

Jest to możliwe ? Co jednak mogę zrobić, żeby mój komputer podołał temu zadaniu ? Może trzeba jednak coś dokupić ? Mam nadzieję, że są jednak inne sposoby. :>

Specyfikacje mojego PC`ta:

Procesor :

AMD Athlon II X2 270 Processor 3,40 GHz

Pamięć Ram:

4,00 GB - 1337 Mhz / Gigabyte (bodajże)

Karta Graficzna :

Gainward |nVidia GeForce GT 630 1024MB GDDR5 , wspierająca DirectX11 , PhysX oraz CUDA.

Płyta Główna:

ASROCK 960GM/U3S3 FX

Sata 3 6GB/s | DDR3 1866 / AM3+

Zasilacz:

TRACER 4Life/400 . 400 W, PFC

Dysk Twardy:

Samsung 1TB

System Operacyjny:

Windows 7 Professional / Service Pack 1 / Wersja 64-Bit

Wydaje mi się, że wszystko wymieniłem . Proszę więc o mądre odpowiedzi gdyż bardzo mi na tym zależy. :>

Dziękuję & Pozdrawiam.

Kacpertrz1

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Najpierw zastanów się co ci da 1000FPS skoro ludzkie oko widzi 45 , a potem pisz takie głupoty .
Twój komputer , więcej fpsów ? Zobacz jaką masz karte graficzną , 1024mb i cena około 300zł ? To nie moze być dobra karta .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@HaruTube - Już testowałem serwery przystosowane do 1000FPS. Niestety nadal to samo. 200-250 Fps.

@Erenee - Wiem, iż ludzkie oko widzi 45 fps, ale chodzi mi o serwery typu deathrun, na których robiąc strefy, chciałbym otrzymywać przyśpieszenie, a nie spowolnienie ;>.

Może to jednak chodzi o platforme ? Steam ?

Może spróbuję wypróbować maxymalne fps na tym samym serwerze na platformie NonSteam ?

Co myślicie o tym ?

Dalej w niecierpliwości czekam na odpowiedź.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

To nie tak ze ludzkie oko widzi 45 fps. Jak juz to zreszta ~60

Klatka to zbior fal o roznych czestotliwosciach (odleglosciach) i im ich wiecej tym wiecej kl/s ale jak jeszcze wiecej to sie nakladaja i nie widzimy tych dodatkowych i to jest granica ok. 60kl/s

Opublikowano

@Jakub99941 - Czy zmiana zasilacza na jakiś markowy , lepszy , dokładniejszy , wydajniejszy itp... Miałaby jakiś wkład w zwiększenie fps ? . Co by się zmieniło po dokupieniu tego zasilacza ?. Mógłbyś mi to jakoś uzasadnić ? :/ Bardzo mi na tym zależy.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Najpierw zastanów się co ci da 1000FPS skoro ludzkie oko widzi 45 , a potem pisz takie głupoty .

Twój komputer , więcej fpsów ? Zobacz jaką masz karte graficzną , 1024mb i cena około 300zł ? To nie moze być dobra karta .

To ty nie pisz głupot, że ludzkie oko widzi 45 fps.

Ludzkie oko zobaczy nawet 120fps, wszystko zależy od Hz twojego monitora.

Większość monitorów ma 60Hz, a więc na takich monitorach różnica jest tylko do 60fps

Są jednak monitory 120hz które w Polsce niestety są dość mało popularne, ale z takim monitorem mógłbyś mieć nawet 120fps i wszystko było by niesamowicie płynnie.

1000fps faktycznie nie zobaczy, ale przyda się to do Deathrun, a także do cheatowania ;)

@Virus

W takim razie, twój kolega nie ma racji.

Na takim sprzęcie nie jest to możliwe, 300fps jest OK.

Counter-Strike 1.6 jest niestety dość starą grą i jest źle zoptymalizowany pod nowoczesny sprzęt.

Osiągnięcie 1000fps wydaje się możliwe jak na taką kiepską grafikę, jednak tak naprawdę trzeba mieć kilka razy lepszy sprzęt.

PS: Masz steama po aktualizacji? Sprawdź ile będziesz miał fps na Non-Steam.

Mam również nadzieję, że nie masz zasyfionego kompa i żadnych wirusów.

Jeżeli nie zależy ci na grafice, to spróbuj high-fps config.

A fps_max ustaw na 999.

W razie czego pisz do mnie.

Opublikowano

No zmiana zasilacza da sporo np że jutro nie będziesz płakał jak komp ci się spali

Nie polecam kupować gotowego kompa z shopa nowy może być gorszy od tego co miałeś dobra ma 4gb ram musi mieć bo windows 7:x

I na kij ci więcej fps

Opublikowano

Witam ponownie .

Pobrałem właśnie cs 1.6 non steam, w którym były wgrane dodatki które zwiększają fps.

Po wpisaniu wszystkich komend okazuje się, iż w menu mam 700-750 fps,

a w grze około 400-450. Ja chciałem tylko 333 fps, więc bardzo dziękuję za pomoc. Mój problem został rozwiązany.

A wychodząc troszeczkę poza counter-strike , są inne gry bardziej wymagające i oczywiście w nich będę miał jeszcze mniej fps.

Więc czy zmiana zasilacza także zwiększy mi fps`y ? Bo mam zamiar kupić jakiś 600W-750W . Coś markowego i nowego.

Co o tym myślicie, miałoby to jakiś wpływ na gry typu fps?

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Zmiana zasilacza nie będzie miała dużego wpływu na wydajność, kilkanaście FPS da, ale i tak polecam go wymienić.

Będzie mniejsza ilość Blue-Screenów i błędów, a sam komputer będzie stabilniejszy.

Kup jakiś zasilacz 600W firmy Corsair, Chieftec, Cooler Master albo OCZ.

Opublikowano

W takim razie bardzo dziękuję wszystkim którzy mi pomogli. Zapewniam więc dużą ilość "Lubię to" wszystkim, a zwłaszcza Tobie @Przemo244 . Tak więc teraz lecę zamówić nowy zasilacz, póki hajs się jeszcze nie zmarnował.

Pozdrawiam.

lTN12zv.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...