Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stref jumps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa chyba prosta, szukam kogoś kto w plikach minecrafta (który jak mniemam jest zrobiony na JAVIE) znajdzie plik odpowiadający za opór powietrza modyfikując go tak aby były możliwe rzeczy niemożliwe :D (przesuwanie się odrazu w lewo/prawo bez żadnego czekania)

Myślę, że wyraziłem się jasno :P

Z góry dziękuje wszystkim którzy będą służyć pomocą :D

Opublikowano

Modyfikowanie plików gry samo w sobie nie jest nielegalne, ale dekompilacja plików by uzyskać ich źródło i móc je edytować legalna już nie jest. Ci wszyscy modderzy mają na to wyjebane, notch ma na to wyjebane, ja mam na to wyjebane, ale forum nie wspiera piractwa i rzygam tym minecraftem więc WEŹ WYJDŹ.

A tak na serio, to wyceniam takie coś na ~50zł.

A tak na serio, serio, to już istnieje taki mod -,- A jak zapytasz jaki, to już będzie związane z mc a nie java i niestety będę musiał cię zaraportować. Pozdrawiam.

Opublikowano

Modyfikowanie plików gry samo w sobie nie jest nielegalne, ale dekompilacja plików by uzyskać ich źródło i móc je edytować legalna już nie jest. Ci wszyscy modderzy mają na to wyjebane, notch ma na to wyjebane, ja mam na to wyjebane, ale forum nie wspiera piractwa i rzygam tym minecraftem więc WEŹ WYJDŹ.

A tak na serio, to wyceniam takie coś na ~50zł.

A tak na serio, serio, to już istnieje taki mod -,- A jak zapytasz jaki, to już będzie związane z mc a nie java i niestety będę musiał cię zaraportować. Pozdrawiam.

"ale dekompilacja plików by uzyskać ich źródło i móc je edytować legalna już nie jest."

-_- Przeczytaj nazwę głównego działu , wróć do mnie, wróć do nazwy działu, wróć do mnie. Czy to co piszesz przypadkiem jest nielogiczne? :D Tak jak usuwanie moich skrakowanych programów mówiąc że mpc forum nie popiera piractwa ahah, niektórzy jak już coś piszą to niech się zastanowią ;S Albo zmienią przeznaczenie forum.

Crackuj co chesz dekompiluj co chcesz byle byś nie brał korzyści majątkowych z tego.

Opublikowano
"ale dekompilacja plików by uzyskać ich źródło i móc je edytować legalna już nie jest."

-_- Przeczytaj nazwę głównego działu , wróć do mnie, wróć do nazwy działu, wróć do mnie. Czy to co piszesz przypadkiem jest nielogiczne? :D Tak jak usuwanie moich skrakowanych programów mówiąc że mpc forum nie popiera piractwa ahah, niektórzy jak już coś piszą to niech się zastanowią ;S Albo zmienią przeznaczenie forum.

Crackuj co chesz dekompiluj co chcesz byle byś nie brał korzyści majątkowych z tego.

Cracking a Cheating to dwa różne pojęcia.

Opublikowano

Cracking a Cheating to dwa różne pojęcia.

Obydwa są wbrew zasadom. Więc to to samo. Tak samo infekujesz kod w crakowaniu jak i w chatowaniu tylko przez cheatowanie masz lepszy wynik w grze a w crackowaniu zedytowany kod gry.

Opublikowano

Obydwa są wbrew zasadom. Więc to to samo. Tak samo infekujesz kod w crakowaniu jak i w chatowaniu tylko przez cheatowanie masz lepszy wynik w grze a w crackowaniu zedytowany kod gry.

Cracking - łamanie zabezpieczeń programu. nielegalne: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cracking

Cheating - wykorzystywanie bugów, modyfikacja pamięci itd. programu w celu zmiany jego działania. legalne: http://en.wikipedia.org/wiki/Cheating

Oczywiście jeśli gra ma np. HackShield to najpierw trzeba złamać zabezpieczenia hackshielda, tym samym wykonując cracking. Ale cheating sam w sobie (Jeśli gra np. nie ma zabezpieczeń tylko używamy np. cheat engine albo modyfikujemy save'y) nie jest nielegalny.

Opublikowano

Cracking - łamanie zabezpieczeń programu. nielegalne: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cracking Cheating - wykorzystywanie bugów, modyfikacja pamięci itd. programu w celu zmiany jego działania. legalne: http://en.wikipedia.org/wiki/Cheating Oczywiście jeśli gra ma np. HackShield to najpierw trzeba złamać zabezpieczenia hackshielda, tym samym wykonując cracking. Ale cheating sam w sobie (Jeśli gra np. nie ma zabezpieczeń tylko używamy np. cheat engine albo modyfikujemy save'y) nie jest nielegalny.

Umm tzn heh. My jesteśmy w dziale java więc wypowiadam się odnośnie javy.

Crakując czy modyfikując coś aby uzyskać cheata modyfikujesz kod w ten sam sposób.

A cheatiing to chyba nie wykorzystywanie bugów, wykorzystywanie bugów to wykorzystywanie bugów.

@Edit

Pozatym aby czasem zrobić cheata trzeba złamać zabezpieczenia więc cheat cheatowi nierówny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...