Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ryze a Gold V

karades

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam otóż takie małe pytanie. Czy grając głównie ryzem oraz kierowaniem nim dojdę do końca sezonu z bronze 3 do gold V ? ( zależy mi na skórce xD ) Aktualnie udało mi się wyjść z bronze 5 ( elo hell nie istnieje xD ) i czy uda mi się dobić tej otóż dywizji ?

Dodatkowo chciałbym poprosić o kilka porad dotyczących ryze :) Jakieś sprawdzone buildy albo coś w tym stylu.

Opublikowano

Ryzem idzie się wybić na Challengera.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Jeżeli bardzo Ci zależy na tym goldzie, poradnik :

http://www.mpcforum.pl/topic/971786-tut-jak-zostac-forumowym-prosem/

Chociaż go nie polecam, będziesz hejtowany ;ccc

Ryzem ogólnie ciężko nie jest, spróbuj też innymi postaciami (Akali, Katarina, Lee Sin, Kassadin). W brązie czy srebrze te postacie się sprawdzają nieźle.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Ja mam niestety słabego kompa to mi bol by zacinał xD ale i tak nie polecam bola . Małe combosy lecą ( q+r+ niszczenie klawiszy xD )

Opublikowano

Jak chcesz bola, to polecam zapytać selexa o kilka rad.

@edit

To już chyba 4 ostrzeżenie, a zarazem punkty dzisiaj :D

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Zależy , na BoL'u czy bez.

Jak na bolu to łatwo ale jak bez to nie wiem czy tak ;P

Znam twoj bol, ja rowniez nie umiem klikac w klawiature a bez bota combo zaczynam z w oraz R aby miec wienkszy demage

Opublikowano

Nie wybijesz sie bo jestes noobem i nie umiesz grac bez bota.

Boże, SeleX, po co ty sie tym chwalisz ze na bocie wbijales dywizje? Teraz pelno dzieci ma podjarkę tym botem.

A poza tym istnieje coś takiego jak kontry. Dzieciaczki myślą ze jak wezma ryze + bola to nikt ich nie rozwali, a ktoś bierze cassio i was jedzie jak chce. Milej gry.

Opublikowano

Nie wybijesz sie bo jestes noobem i nie umiesz grac bez bota.

Boże, SeleX, po co ty sie tym chwalisz ze na bocie wbijales dywizje? Teraz pelno dzieci ma podjarkę tym botem.

A poza tym istnieje coś takiego jak kontry. Dzieciaczki myślą ze jak wezma ryze + bola to nikt ich nie rozwali, a ktoś bierze cassio i was jedzie jak chce. Milej gry.

Spotkałem jedną cassio na midzie to znalazłem sposób i zamieniłem się liniami z aatroxem na topie. Na topie był voli który lekko nie ogarniał :) Prawda, być może moje umiejętności są słabe, ale nie przeciętne- tak sądze :)

Opublikowano

Pograj troche draftów vayne, ja ostatnio cisnę nią wszystko, tank niszczony w 3-5 sekund, o adc i apc juz nie mowiąc. Trzeba jednak spore pokłady cierpliwości w to włożyć, bo to nie jest łatwa postać :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

tak idzie się wybić, jeżeli się ogarnia ( patrz ke$ha ) ale są też lepsze postacie do tego ( którymi często nikt nie gra bo są za trudne ale po ogarnięciu czynią cuda ) np. Swain / urgot / Evelyn - te 3 postacie ogarnij i masz : mida / supporta / jungle / ADC / topa w wersji hard i raczej nie do przejścia bardzo ciężko skontrować ale wymagają skilla.

16k7y4p.png

Opublikowano

tak idzie się wybić, jeżeli się ogarnia ( patrz ke$ha ) ale są też lepsze postacie do tego ( którymi często nikt nie gra bo są za trudne ale po ogarnięciu czynią cuda ) np. Swain / urgot / Evelyn - te 3 postacie ogarnij i masz : mida / supporta / jungle / ADC / topa w wersji hard i raczej nie do przejścia bardzo ciężko skontrować ale wymagają skilla.

Urgot? Good joke :D

Spotkałem jedną cassio na midzie to znalazłem sposób i zamieniłem się liniami z aatroxem na topie. Na topie był voli który lekko nie ogarniał :) Prawda, być może moje umiejętności są słabe, ale nie przeciętne- tak sądze :)

Przeciwnik też się moze swapnąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...