Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] R3D.Craft

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dość nie typowy problem. Otóż pobrałem texturepack'a R3dCraft o rozdzielczości 512x512, Przy uruchomieniu texturepack'a komputera dostaję szału... zużycie ram'u wzrasta do 93-100% oraz gra się od razu crashuję, najdziwniejsze jest to że ten sam texturepack pół roku temu testowałem na komputerze Apple 2gb ram 2x2.6Ghz oraz na jakieś starej karcie graficznej i gra chodziła idealnie...

Opublikowano

Spr zmienic ilosc przydzielonego ramu na launcherze :) w tych nowych jest teraz domyślnie 1GB zwięlsz to i powino działac jesli nie wiesz jak napisz na pw to dam

Dokladną instrukcje :)

Przypisane mam równo 6gb, cały czas odkąd uruchamiam texturepack zużycie według menedżera zadań wynosi 93-99% :/ tak czy siak gra po minucie się crashuję...

Opublikowano

tka jak mniemam nasz system wyższy niż xp, nie siedzisz na linuxie oraz nie masz optifine...
Zacznijmy,
zainstaluj optifine,
zmniejsz przydzielanie ram'u do 4 gb,
w Catalyscie (nie wiem czy przeszlo z ati na amd)... w tym panelu sterowania grafika zmien sobie na max wydajność,
zaktualizuj jave,
wywal folder z screenshoami lub nazwij go screenshots1 (ten folder jest sprawdzany i ładowany co zjada ram)
ZRESETUJ KOMPUTER

Uruchom minecraft'a jako admin,

Jest kilka rzeczy jakie można jeszcze poprawić ale musisz dać mi ss z:
przyciskasz (klawiatura) znaczek "windows" + "R"

piszesz winver

ENTER

robisz screena
wysyłasz mi na pw jesli masz pirata albo tu wklejasz ładnie orginała

ja ci mówie co należy wpisać w cmd ;P

Opublikowano

tka jak mniemam nasz system wyższy niż xp, nie siedzisz na linuxie oraz nie masz optifine...

Zacznijmy,

zainstaluj optifine,

zmniejsz przydzielanie ram'u do 4 gb,

w Catalyscie (nie wiem czy przeszlo z ati na amd)... w tym panelu sterowania grafika zmien sobie na max wydajność,

zaktualizuj jave,

wywal folder z screenshoami lub nazwij go screenshots1 (ten folder jest sprawdzany i ładowany co zjada ram)

ZRESETUJ KOMPUTER

Uruchom minecraft'a jako admin,

Jest kilka rzeczy jakie można jeszcze poprawić ale musisz dać mi ss z:

przyciskasz (klawiatura) znaczek "windows" + "R"

piszesz winver

ENTER

robisz screena

wysyłasz mi na pw jesli masz pirata albo tu wklejasz ładnie orginała

ja ci mówie co należy wpisać w cmd ;P

System Windows 8, ale przez częste problemy z tym systemem nie wiem czy nie przejdę na Linuxa, Mniejsza z tym :F Optifine posiadam w wersji ultra. przydzielenie mniejszej ilości ram nic nie pomaga, wręcz jest gorzej. Nie mogę ustawić maksymalnej wydajności karty graficznej ze względu na nie najlepszy układ chłodzenia, Java posiadam najnowszą w wersji 64 bit.

Opublikowano

pobierz mniejszą roździelczość. Ja np. mam 4gb i więcej niż ok. 1500mb nie przypiszę -.- 256 jeżeli pamięam xD ja gram na x128 i działa piknie :)

Opublikowano

pobierz mniejszą roździelczość. Ja np. mam 4gb i więcej niż ok. 1500mb nie przypiszę -.- 256 jeżeli pamięam xD ja gram na x128 i działa piknie :)

Mi zależy na texturkach 512x512 na słabszym sprzęcie z marną grafiką itd. chodziły idealnie, ale u mnie akurat nie chcę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...