Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domeny TLD

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to jest ?

Skrót TLD oznacza domenę najwyższego poziomu (ang. Top-Level-Domain). Jest to oficjalna nazwa na rozszerzenie domeny, czyli ciąg znaków po kropce. Najpopularniejsze obecnie rozszerzenia TLD (czyli domeny najwyższego poziomu) to .com, .net oraz .org. a także domeny krajowe, np. .pl, .fr czy .it. Nowe rozszerzenia domen najwyższego poziomu często określane są w skrócie nTLD (litera "n" oznacza "nowe"). Na listopad 2013 planowane jest udostępnienie do rejestracji pierwszych nowych domen najwyższego poziomu o bardzo opisowych rozszerzeniach. Dzięki temu klienci zyskają nowe możliwości przy tworzeniu własnej domeny.

Dysktuujcie, ja mam już 500 zamówionych wstepnie domen ;-

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem jest to rozszerzenie popularnych domen takich jak .com .pl .org

Nie tysiąca innych rozszerzeń które zostaną wprowadzone do 2016r. a do pażdziernika/sierpnia niektóre będą wprowadzone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...