Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Linux ubuntu 13.04 czy 12.10

Gość kresrek007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, robię serwer 240 slot / 100 mb ram (serwer minecraft)

Zastanawiam się jaki linux lepszy. Ubuntu 13.04 czy 12.10?

Proszę o jak najszybszą odp. Zależy mi na czasie.

Opublikowano

Myślę że nowszy będzie lepszy, na pewno jest bardziej dopracowany , z mniejszą ilością błędów itd.

Opublikowano

12.10 jest dobry jezeli chodzi o użytkowanie typu przeglądanie stron www, granie w gry ma kilka "wykolejeń" a jeden występuję w javie

13.04 dobry lecz nie najlepszy na prowadzenie dzięki łatwości interfejsu co w 12.10 występuje także jednak "Bugi"

Jednak polecam ci najlepsze wydanie linuxa: najnowszy Debian tak samo jak up

Dlaczego? Zjada stanowczo mniej ramu, łatwy w obsłudze... Oraz idealny dla początkujących w dziedzinie Linux

Jak jesteś "bardzo" zielony a hosting oferuje to zainstaluj Windows Server... Jezeli masz windowsa to napewno sobie poradzisz

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Ok, to jaki debian bo mam do wyboru:

Owncloud 5 (debian 6), OwnCloud 5 (Debian 7), Debian 6.0 Oldstable, Debian 7 stable..

Ja nie ogarniam Debianów ale skoro są lepsze to ok. Ale jaki mam wybrać i czy będe musiał używać tych samych poleceń. Wget, CD. I bla bla bla w putty. Bo miałem już kiedys serwer linux na sored ale teraz sam biore na ovh.pl 32gb ram.

Opublikowano

A bez kernela może być bo do tego debiana jest Wersja: 7 "Wheezy" 64 bit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...