Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MANTA PowerTab MID05 i system WINDOWS ? Czy jest to mozliwe ?

Xskiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zakupilem tablet w/w marki lecz posiada on system ANDROID ktorego wrecz niw cierpie ! Wiem ze zmiana oprogramowania wiaze sie utraceniem gwarancji lecz nie wytrzymie z ANDROIDEM, i tu prosze Was o pomoc jak zainstalowac byle jakiego WINDOWSA.

Nie interesuja mnie te cale libSDL czy jakoa tak ... chcw normalnego softa zamiast ANDROIDA.

Oto specyfikacje tableta: http://m.kurtmedia.pl/product-pol-139250-Tablet-MANTA-MID05-PowerTab-7-512MB-4GB-Android-2-3.html

http://kurtmedia.pl/product-pol-139250-Tablet-MANTA-MID05-PowerTab-7-512MB-4GB-Android-2-3.html

Bardzo prosze Was o pomoc i licze na Was :)

KONTAKT:

GG: 43343445

Pozdrawiam !

gra.png

Opublikowano

Nie będzie działało bo procesor w tablecie jest w architekturze ARM, a Windows ma x64. A co ci przeszkadza w Androidzie?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jedyny Windows który prawdopodobnie mógłby obsługiwać ten tablet to Windows RT, jednak nie ma możliwości kupna licencji na ten system osobno bez sprzętu nie mówiąc o zdobyciu legalnego nośnika. Niestety, ale Android to wolne oprogramowanie, a Windows licencjonowane.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

praktycznie może i nic , te 300 Mb co pozostaje do użytku jest zbyt małe, zawsze jest opcja wymiany pamięci na 1 Gb . wystarczy przylutować 4 kostki 128 Mb na 256 Mb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Witam.

Zakupilem tablet w/w marki lecz posiada on system ANDROID ktorego wrecz niw cierpie ...

Nie cierpisz androida bo pewnie używałeś go tylko na urządzeniach ze specyfikacją podobną do tego tabletu.

A tak po za tym to w ogóle nie opłacało się kupować tego tabletu z linku za 440zł gdyż za niższą cenę masz znacznie lepszy tablet np. http://mikro24.pl/tablet-ovquattor-cali-klawiatura-black-overmax-p-5017.html (pierwszy z brzegu tablet). A tablety podobne to tej manty można kupić za 200-250zł.

Windowsa na takim tablecie nie zainstalujesz. Są jakieś linuxy które by pewnie zadziałały, lecz jeśli ktoś nie zrobił jakieś wersji linuxa konkretnie dla tego tabletu to za pewne większość rzeczy nie będzie działało.

@up

Można przelutować kości by zwiększyć pamięć do 1GB ale jest to w takim tablecie bez sensu. Bo sam w domu tego nie zrobi a serwis jeśli to by zrobił to wziął by pewnie ze 100zł albo więcej. A za prawie 600zł można kupić znacznie lepszy tablet który i tak będzie lepszy nawet po zmianie pamięci.

Opublikowano

Android nie podoba mnie się dlatego iż już mnie się znudził a wole Winka albo coś nowego (inny system niż android).

Tablet kupiłem za 189 PLN nie za 440, to było tylko do specyfikacji tabletu.

Ale nie da się jakiego kolwiek innego systemu niż android wgrać na tego tabka ?

gra.png

Opublikowano

No naprawdę dużooo mi pomogłeś ...

Czy ja napisałem że chce kupić owy sprzęt ? NIE ! Napisałem że chce zmienić oprogramowanie - czytaj uważnie !

To co ? Pomoże mi ktoś ?

gra.png

Opublikowano

No naprawdę dużooo mi pomogłeś ...

Czy ja napisałem że chce kupić owy sprzęt ? NIE ! Napisałem że chce zmienić oprogramowanie - czytaj uważnie !

To co ? Pomoże mi ktoś ?

Spokojnie. Niestety nie ma możliwości zmiany oprogramowania na Windows jak i inny system w warunkach domowych. Do tego potrzeba programisty z bardzo szeroką wiedzą by przygotować taki system. Sądzę że temat do zamknięcia.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...