Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zarysowała mi się płytka z grą.

Gaztuban

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tuż zarysowała mi się płyta z grą Painliller czarna edycja i nie mogę zainstalować gry ani zrobić obraz płyty. Czy mogę ją nabyć w wersji elektronicznej jeżeli wcześniej kupiłem tą grę w sklepie?

Opublikowano

Jeśli masz oryginalny nośnik i posiadasz dowód zakupu to nie łamiesz prawa pobierając obraz płyty z internetu. Ważne byś go równocześnie nie udostępniał i skasował plik z obrazem w ciągu 24h oraz nie używał crakców itp.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@UP, a jak ma nie używać cracka, skoro płyta jest taka, że komp pewnie ledwo ją odczytuje i to tylko na 10 sekund ?

Jesteś w takiej sytuacji jakbyś tej gry nie miał. Nie możesz nabyć jej w wersji elektronicznej.

W przypadku porysowania się gry od EA lub Ubi nie ma problemu z wymianą nośnika, ale ta gra jest dośc stara i pewnie nikt Ci jej nie wymieni.

Możesz oddać płytę do regeneracji.

Opublikowano

@UP, a jak ma nie używać cracka, skoro płyta jest taka, że komp pewnie ledwo ją odczytuje i to tylko na 10 sekund ?

Jesteś w takiej sytuacji jakbyś tej gry nie miał. Nie możesz nabyć jej w wersji elektronicznej.

W przypadku porysowania się gry od EA lub Ubi nie ma problemu z wymianą nośnika, ale ta gra jest dośc stara i pewnie nikt Ci jej nie wymieni.

Możesz oddać płytę do regeneracji.

W sumie racja, ale niekoniecznie jeśli z płyty nie da się zainstalować to też nie da się jej odczytać do pewnego stopnia. A nie wiem czy gra nie działa przypadkiem bez płyty w napędzie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Budowniczy
Opublikowano

Niestety, wersja elektroniczna jest tylko Steam, Origin itd.

Więc możesz oddać płytę do czyszczenia, ale to kosztuje ok. 15 zł.

Gra jest stara, ale jeśli ci tak bardzo zależy możesz iść do sklepu komputerowego, i poprosić o przeczyszczenie płyty.

Więc myśle, że masz poważny problem z porysowaną płytą.

Na przyszłość musisz płytę przecierać co 1 miesiąc lub nawet co 3-4 miesiące ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Sęk w tym że płyta leżała cały czas w pudełku i nie nie wiem jak się mogła zarysować, ale wygląda tak jak by była zarysowana w napędzie chociaż napędu do płyt wcześniej nie miałem. Chyba dam ją do przeczyszczenia. Dzięki za informacje.

Budowniczy
Opublikowano

Spoko, chyba temat jest do zamknięcia.

Więc, temat zamykam, ze względu, iż problem rozwiązany ;)

Jeśli chcesz abym otworzył pisz na PW :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...