Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - Oszuści

Gość Eszter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyjechała do mnie policja, że niby z mojego adresu IP były robione oszustwa na znanym serwisie - Allegro. Oczywiście nie mam nic wspólnego, ani nikt z rodziny z tymi oszustwami. Więc co trzeba zrobić, żeby znaleźć prawdziwego oszusta. Jak będziecie potrzebowali czegoś związanego z tą sprawą to jak najszybciej odpowiem. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Może najpierw niech policja sprawdzi, z jakiego IP były dokonywane transakcje? Bo najłatwiej jest oskarżać ale żeby sprawdzić IP, są już ostatni...

Opublikowano

Ty nic nie masz robić. To w ich interesie stoi to aby znaleźć prawdziwego oszustwa, a nie w twoim.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Admin Cienia
Opublikowano

Może najpierw niech policja sprawdzi, z jakiego IP były dokonywane transakcje? Bo najłatwiej jest oskarżać ale żeby sprawdzić IP, są już ostatni...

Myślisz że pały by od tak sobie do pierwszego domu jechały? Use brain, na pewno mieli jakiś trop, nie mówię że to jego wina, ale było coś, przez co poczynili kroki w te strone że zapukali do jego drzwi.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

nie było szans, żeby ktoś korzystał z internetu. Do Wifi nikt nie połączyłby się, ponieważ Filtrację MAC i wszystkie zabezpieczenia mam włączone, a do livebox'a chyba nikt nie połączyłby się. Może to ich pomyłka...

Opublikowano

A może wymieniałeś się z kimś kontami w jakiejś grze, i przy okazji adresami e-mail? Ewentualnie złodziej wbił Ci na e-maila, i wykryli powiązanie. Jeśli jesteś niewinny, nie masz powodów do zmartwień.

Opublikowano

Żeby znaleźć złodzieja (adres) trzeba tylko znać jego nick. Na allegro nie można mieć fałszywych danych z tego względu, że pocztą przychodzi jakiś kod do aktywacji, więc modzi allegro spokojnie mogą do policji wysłać dane.

Opublikowano

Nic nie rób

dlaczego Ty masz szukać oszusta ?

od tego jest psiarnia :) to niech szukają

a Ty nie przyznawaj się do winy

to wystarczy

41196912334212939960.png

Opublikowano

Może być to też zwykła pomyłka przy sprawdzaniu IP.

A IP nie da sie podrobić każdy ma własny unikalny.

Brednie, mam takie same IP, jak około 1500+ mieszkańców mojej wsi i okolic, nawet mój kolega, który też ma tu konto ma takie same IP co ja, więc moglibyśmy nawet tu dostać bana za powiązanie.

Opublikowano

Nie piszcie mu żeby miał wywalone bo to nie jego sprawa. Zapewne jeśli Policja ma możliwość zgarnięcia kogoś od razu to tak zrobi bo dla nich to oznacza mniej roboty. To że w założeniu mają znaleźć winnego wcale nie oznacza że im się chce to robić.

Opublikowano

Nie piszcie mu żeby miał wywalone bo to nie jego sprawa. Zapewne jeśli Policja ma możliwość zgarnięcia kogoś od razu to tak zrobi bo dla nich to oznacza mniej roboty. To że w założeniu mają znaleźć winnego wcale nie oznacza że im się chce to robić.

To + sam fakt, że ruszyli się do tej sprawy znaczy, że oszustwo było dosyć duże. Przeważnie nic z tym nie robią, chyba że problem sięga większej grupy osób.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Na allegro nie można mieć fałszywych danych z tego względu, że pocztą

przychodzi jakiś kod do aktywacji, więc modzi allegro spokojnie mogą do

policji wysłać dane.

Aktywacja konta nie jest konieczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...