Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plik radial w TDU 2

lolandzal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,

mam problem dotyczący gry Test Drive Unlimited 2. Dotychczas gra wręcz śmigała aż miło, niestety, do czasu. Kilka dni temu po uruchomieniu gry zauważyłem, że zarówno obraz, jak i dźwięk strasznie się tnie. W pewnym poradniku wyczytałem, że jednym ze sposobów pozbycia się tego problemu jest usunięcie ukrytego pliku "radial". Pomimo tego, że włączyłem pokazywanie zarówno ukrytych, jak i systemowych plików, nie mogę go odnaleźć ani ręcznie, ani poprzez wyszukiwarkę.Jak mogę go odnaleźć i usunąć? Dla formalności dodam, że podstawowe sposoby przywrócenia płynności w grze nie pomogły. Teraz czas na szczegóły:

Laptop Lenovo y580,

Intel core i7-3610QM 2.30GHz,

8GB RAM DDR 3,

Intel HD Graphics 4000 + Nvidia GeForce GTX 660M,

Dysk SATA 1TB,

Windows 7 Professional 64 bit.

Z góry dziękuję za pomoc, w razie prośby podam więcej informacji.

Opublikowano

Pobrałem programik w nadziei na rozwiązanie problemu, ale niestety, nie wykrywa on mi zainstalowanego TDU 2 , a opcja manualnego wyszukania jest dla mnie zbędna, bo nie mam pojęcia, gdzie znajduje się folder zawierający ten plik. Może ma wpływ na to fakt, że zainstalowałem TDU 2 na dysku D:\ ?

Opublikowano

Pobrałem programik w nadziei na rozwiązanie problemu, ale niestety, nie wykrywa on mi zainstalowanego TDU 2 , a opcja manualnego wyszukania jest dla mnie zbędna, bo nie mam pojęcia, gdzie znajduje się folder zawierający ten plik. Może ma wpływ na to fakt, że zainstalowałem TDU 2 na dysku D:\ ?

To reinstall i ten plik sam powinien go znaleźć, usunąć.

1357577137-U262310.png

Budowniczy
Opublikowano

Jeśli masz wielki spadek FPS w trakcie gry, a niewiadomo dlaczego, skorzystaj z tego poradniku łap link:

http://www.mpcforum.pl/topic/993523-tutorial-maxymalne-fpsybrak-niebieskiej-mgly-i-mega-przyspieszenie/

Autorem jest użytkownik ,,Beater,,

Ja korzystałem z tego poradniku i gry mi działają na najwyzszych ustawieniach.

Polecam sprawdzić, ale oczywiście zejdzie ci się to z 1,5 godz, napewno ;)

Ale czytaj wszystko uważnie, jak coś :P

Albo skorzystaj z tego co .Pestka napisał ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Koledze efx serdecznie dziękuję za podrzucenie bardzo przyjemnego i przydatnego poradniczka. Jednak on nie za bardzo dotyczy mojego laptopa, gdyż mam go niecałe 2 miesiące i nie zdążyłem zrobić w nim bałaganu. Poza tym, na bieżąco używam CCleanera, dyski zdefragmentowane, antywirus zainstalowany i regularnie nim skanuję. Co do reinstalacji gry, to nie wniosła ona totalnie nic do sprawy-czy zainstaluję na dysku D czy C. Gra nadal się zacina, co ciekawe, zmiana rozdzielczości i jakości grafiki WCALE nie poprawia sytuacji. Z niecierpliwością czekam na inne pomysły. Pozdro.

EDIT:Co do pliku "radial", to dzisiaj wyczytałem, że tworzy się on tylko w TDU 1 i w związku z tym trzeba szukać innej przyczyny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam po długiej przerwie,

mam świadomość, że odkopuję swój temat, jednak problem jest nadal aktualny. Co ciekawe, mniej więcej w tym samym czasie taki sam problem wystąpił u mojego kolegi i on także nie ma zielonego pojęcia, co może być przyczyną i jak to naprawić. Bardzo lubię TDU 2 i jest to motywujące do dalszych poszukiwań odnośnie tego problemu. Z niecierpliwością czekam na świeże pomysły i pozdrawiam.

EDIT:PROBLEM ROZWIĄZANY. Wystarczy przy uruchamianu się gry zminimalizować ją na około 30 sek i potem gra śmiga :) Dziękuję za wszelką pomoc i mam nadzieję, że komuś to się przyda.Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...