Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bład komputer

kamce24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po włonczeniu komputera wyskakuje mi coś takiego "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" Wpisałem w google tlumacz ale w dalszym ciagu nie rozumiem , Dysk widzi pod Bios'em

1390144171-U592769.png

Opublikowano

ustaw z biosie bootowanie na dysk na ktorym masz windowsa/ jesli masz dysk zewnętrzny odepnij go od portu usb

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Skoro BIOS widzi dysk, to znaczy, że po prostu z niego nie bootuje. System został uszkodzony.

Witam po włonczeniu komputera wyskakuje mi coś takiego "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" Wpisałem w google tlumacz ale w dalszym ciagu nie rozumiem , Dysk widzi pod Bios'em

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Skoro BIOS widzi dysk, to znaczy, że po prostu z niego nie bootuje. System został uszkodzony.

nie?

Opublikowano

ustaw z biosie bootowanie na dysk na ktorym masz windowsa/ jesli masz dysk zewnętrzny odepnij go od portu usb

ustawiłem bootowanie na odpowiedni dysk ale dalej to samo ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

ustawiłem bootowanie na odpowiedni dysk ale dalej to samo ;)

Wszystko wskazuje, że jednak system jest uszkodzony. :) Musisz użyć funkcji naprawiania systemu z nośnika (płyty) systemu Windows, lub czekam Cię format.

Opublikowano

a masz dysk zewnetrzny podpninany na usb? tez mialem z tym kiedys problem :x sprawdz czy dysk jest dobrze podlaczony

Opublikowano

a masz dysk zewnetrzny podpninany na usb? tez mialem z tym kiedys problem :x sprawdz czy dysk jest dobrze podlaczony

Przecież użytkownik jasno powiedział, że dysk jest widziany przez BIOS co oznacza że podłączony jest dobrze, a następnie powiedział że ustawił dysk jako pierwsze urządzenie bootujące. :) Nawet jeśli podłączył coś do portu USB w tej konfiguracji bootuje najpier HDD. System jest uszkodzony i tyle. :)

Opublikowano

dziwne, bo u mojego kolegi ktory ma naprawde zajebisty sprzet tez tak jest jak podepnie dysk zewnętrzny pod usb, jak odepnie i zrestartuje to pc sie normalnie włącza :) i mogę ci zdjęcia zrobic, dysk ma adata hd710, a plyte b85...

mozliwe tez ze dysk padl

Opublikowano

dziwne, bo u mojego kolegi ktory ma naprawde zajebisty sprzet tez tak jest jak podepnie dysk zewnętrzny pod usb, jak odepnie i zrestartuje to pc sie normalnie włącza :) i mogę ci zdjęcia zrobic, dysk ma adata hd710, a plyte b85...

mozliwe tez ze dysk padl

Nie padł, nie padł bo BIOS widzi. ^_^. To musi mieć ustawiene, że w pierwszej kolejności komputer ma bootować z portów USB. :)

Opublikowano

Zrób twardy reset biosu i pod inne wejście podepnij dysk lub zmień taśmę/zamień z dvd(jeśli masz). Często z płytą główną dają 1 dodatkowo. Twardy reset biosu- na 5 min wyciągnij baterie z płyty głównej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...