Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablety graficzne

Cripzore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O hai graficy MPC,
mam do was następujące pytanko:
Zamierzam w najbliższym czasie zainwestować w tablet graficzny.
Jak na początek, jak każdy grafik - rozpoczynam od czegoś niedrogiego, niezbyt rozbudowanego itd.
Moje propozycje tabletów które mogę kupić, a wam zostawiam do ocenienia to:

http://www.ceneo.pl/11043834#tab=spec

http://www.ceneo.pl/14536656#tab=spec

http://www.ceneo.pl/25257294#tab=spec

A teraz jestem otwarty na wasze propozycje tabletów w cenie od 250-400 zł. - na początek.
Za rok/2 lata zmieniam na serię INTUOS5

PS. Chciałbym wiedzieć czy wyżej wymienione tablety będą na 100% działać z Windows 8.1 - ponieważ z takiego systemu korzystam.

Arigato & Sayounara ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Hmmm...w sumie dzięki za info - bo co racja to racja...Win 8 jest na podstawie Win 7 - a wszystkie tablety Wacom działają na Win 7 o.O
Szkoda że się tak nie domyśliłem :P
BTW:
Przy okazji szukam paczek z wszystkim co możliwe, brushe/pędzle, palety kolorów - dosłownie WSZYSTKIEGO do programu Corel Painter X3
ponieważ biorę się Concept Arty do gry którą tworze z kumplami ;___;

A no i poradników do tego programu, jak najwięcej poradników ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Osobiście zakupiłbym tego za 370zł.

Widać dobry sprzęcik. Co do brushy postaram Ci się zaraz jakieś znaleźć i co znajdę tutaj ci w tym poście sprezentuje.

Opublikowano

OOoo...Hajda byłbym strasznie wdzięczny, kilka limicików plusików by spokojnie mogło pójść ;)
Strasznie ciężko znaleźć jakiekolwiek materiały do Paintera X3 ;/
Zwłaszcza brushe, palety kolorów oraz tekstury itd.
A że z kumplami tworzę gigantycznego MMORPG - potrzebuje zasobu setek brushy, palet kolorów itd. itd. ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Hmmm...w sumie dzięki za info - bo co racja to racja...Win 8 jest na podstawie Win 7 - a wszystkie tablety Wacom działają na Win 7 o.O

Szkoda że się tak nie domyśliłem :P

BTW:

Przy okazji szukam paczek z wszystkim co możliwe, brushe/pędzle, palety kolorów - dosłownie WSZYSTKIEGO do programu Corel Painter X3

ponieważ biorę się Concept Arty do gry którą tworze z kumplami ;___;

A no i poradników do tego programu, jak najwięcej poradników ;)

Polecam zajrzeć na deviantart. ; ) Tam jest niesamowity wybór rozmaitych paczek pędzelków, palet kolorów itp. - wszystkie do użytku we własnym zakresie, a znaleźć jeszcze można dodatkowo różne cuda z pozwoleniem na czerpanie korzyści majątkowych z prac z ich wykorzystaniem. ; ) Po prostu musisz tam pobuszować i powyszukiwać różne tego typu rzeczy, a z pewnością znajdziesz coś co Ci się przyda i spodoba. : ) Z Corel Painterem może być większy problem ale deviantart jest skarbnicą wszystkiego, z pewnością znajdziesz także tuty, aczkolwiek w języku angielskim.

Co do tabletu dobrze, że nie bierzesz pod uwagę nic innego niż Wacoma, to bardzo dobry wybór, będziesz zadowolony. C:

Ars requirit totum hominem.

Opublikowano

Polecam zajrzeć na deviantart. ; ) Tam jest niesamowity wybór rozmaitych paczek pędzelków, palet kolorów itp. - wszystkie do użytku we własnym zakresie, a znaleźć jeszcze można dodatkowo różne cuda z pozwoleniem na czerpanie korzyści majątkowych z prac z ich wykorzystaniem. ; ) Po prostu musisz tam pobuszować i powyszukiwać różne tego typu rzeczy, a z pewnością znajdziesz coś co Ci się przyda i spodoba. : ) Z Corel Painterem może być większy problem ale deviantart jest skarbnicą wszystkiego, z pewnością znajdziesz także tuty, aczkolwiek w języku angielskim.

Co do tabletu dobrze, że nie bierzesz pod uwagę nic innego niż Wacoma, to bardzo dobry wybór, będziesz zadowolony. C:

Przykro mi ale nikt nie korzysta z Corela Paintera X3 - to jedno z najnowszych oprogramowań a zwłaszcza nadające się do Concept Artów - gdzie większość osób wybiera Corel Draw

Dlatego też ciężko znaleźć jakiekolwiek materiały do tego programu.

A napisz do czego potrzebny ci ten tablet? np animacje, manga, zwykłe rysowanie?

Na pewno nie do animacji - BTW: tablet już mam,

Ale raczej chodzi o znalezienie poradników do rysowania w Corelu Painterze X3 bądź Photoshopie CC/CS 6>

I przede wszystkim do Mangi i zwykłego rysowania

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...