Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało FPS

This is Skill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część mam problem otóż mam mało fps w LoL, niezaleznie od tego jakie mam ustawienia graficzne fps mam ok 40 a w tf spadają do 30-20 i są lagi. Dodam że bf3 chodzi mi płynnie na ultra. Prosze o pomoc

Opublikowano

Aha.

BF3 odpalasz na ultra, ale Lol ci nie działa na low.

Spróbuj zreinstalować lola.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Up. Tak. Moja maszyna to:

-Amd athon X2 4600+ podkręcony

-7770hd

-4gb ram

aha to bf3 maximum może ci pojsc na low nie ultra, chyba ze ultra 10x3 .. z lupa 50x powiekszeniem :)

"+"

Opublikowano

2Up. Mówię oczywiście o kampanii, a jeśli nie wierzysz to twoja sprawa. Z prockiem wykreconym spokojnie daje radę, lecz nie w Full HD, tylko HD+

Up. Komp mój, nie gotowiec.

-Amd Athlon X2 4600+ podkrecony z 2.3 na 2.7

-4Gb RAM DDR2

-MB M2N-E

-Gigabite Readon HD7770 1Gb OC Edition Rev.2

-Corsair 500W

Dodatkowo na karcie 9800GT 512mb LoL chodził w 60 FPS...

Proszę o pomoc polecą Like!

Opublikowano

Hmmm.

Procesor mimo to słaby bo dwurdzeniowy.

Wyczyść Ccleanerem i spróbuj AVG Tune Up.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

hmm dziwna sprawa mogę ci doradzić coś w stylu "SPA dla komputera" czyli : Wyczyść go zarówno jak dysk z niepotrzebnych programów jak i odkurz kurze, użyj "DLL Files Fixer" do zbadania i naprawienia stanu rejestru(mi dużo pomógł), spróbuj znaleźć jak najlepszy dla ciebie sterownik do tej karty graficznej, zobacz czy nie masz jakiegoś wirusa, podczas gry w LoL'a wyłącz niepotrzebne programy i ogranicz się do najpotrzebniejszego(np. ts)

Opublikowano

Witam.

Wiele osób miało lub ma ten problem. Są one spowodowane prawdopodobnie nowymi patchami po których fps w trakcie gry maleją. Spróbuję ci pomóc.

1. Sprawdź czy w grze przypadkiem nie ustawiłeś ograniczenia przez które fps są na tak niskim poziomie (w trakcie gry wejdź w opcje).

2. Jeśli to nie działa sprawdź czy masz najnowsze sterowniki do karty graficznej. Jeśli masz nieaktualne ściągnij nowe ze strony producenta.

3. Przeskanuj komputer w celu wykrycia wirusów najlepiej dobrym programem antivirusowym

4. Jeśli masz słabego antivirusa poszukaj czy nie masz na komputerze "relevant knowlegde". Wirus który zamula pracę komputera a nie każdy antivirus go wykrywa szczególnie ten z darmową licencją.

Mam nadzieję że pomogłem.

16322917.jpg
Opublikowano

powiem ci ze jak wylaczysz dzwiek to na milion % poczujesz roznice :) nie wiadomo czemu ale to duzo daje z 20 fpsow sie robi 60

Opublikowano

Wyłącz synchronizacje pionową , animację , zaaktaulizuj sterowniki do karty , zaaktualizuj flash playera oraz net . farmeworka .

Opublikowano

Hmmm.

Procesor mimo to słaby bo dwurdzeniowy.

Wyczyść Ccleanerem i spróbuj AVG Tune Up.

Dzisas wiedza na poziomie... Miej tu mocna i3, to ona ci wszystko zrobi... Posiadam 2x2, i jakoś grywam w co poniektóre gry ( przy słabej karcie graficznej ) nawet przy rozdzielczosci 1920...

Mam wyłączone dźwięki, synchronizację też, dziś spróbuję zrobić czyszczenie. Macie jeszcze jakieś pomysły?

Miałem te same problemy, zdenerwowałem się zainstalowałem na nowo system, lola, zbędne śmieci nie instalowałem od razu komputer ożył fpsów stale 60-40

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Dzisas wiedza na poziomie... Miej tu mocna i3, to ona ci wszystko zrobi... Posiadam 2x2, i jakoś grywam w co poniektóre gry ( przy słabej karcie graficznej ) nawet przy rozdzielczosci 1920...

Miałem te same problemy, zdenerwowałem się zainstalowałem na nowo system, lola, zbędne śmieci nie instalowałem od razu komputer ożył fpsów stale 60-40

mam chujowego i3 z radeon hd 2400x pro.

odpalam BF3 na ultra w FHD z 16aa i 8 msaa dla 64 graczy

crysis 3 tak samo na ultra w FHD

miej włączony v-sync w grze, stale 60 fpsów w opcjach

i w s. pionowej daj taką opcję: "uzyj ustawienia aplikacji 3d"

"+"

Opublikowano

Ta, tyle że ja mam juz te 40-60 ale nie czuje żeby gra chodziła płynnie -.- Dodatkowo na ten sprzęt to 40-60 jest słabym wynikiem. Dodatkowo niezależnie od tego czy mam ustawiania Low czy High lub z cieniami i bez nich mam zawsze tyle samo fps...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...