Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odpychanie mobów

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam,

Jak zrobic to aby gracz cały czas stał przy mobie a ten go nie odpychał/rzucal na ziemie?

Pozdrawiam

ExodusMt2.pl

Uczeń
Opublikowano

Tu nie chodzi o moba z bety tylko Smoczka którego czary rzucają na ziemie, prawdopodobnie trzeba cos edytowac w pliku msa , jak ktoś ogarnie to może liczyć na client mastera u mnie na serwerze.

ExodusMt2.pl

Opublikowano

Tępa istoto ... nie pytam o hacki...

'Tępa' istoto, może sprecyzujesz swoje pytanie ?

[√] 50 postów
[√] 100 postów
[√] 250 postów

[√] 500 postów

[x] 800 postów

Uczeń
Opublikowano

'Tępa' istoto, może sprecyzujesz swoje pytanie ?

Co tu precyzować... trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.

Jest mob, który bije czarami i te czary odpychaja od niego - potrzebuje to zablokować aby postac stala normalnie i caly czas biła , co tu wyjaśniać..

ExodusMt2.pl

Opublikowano

[Mini-Tut] O odbugowaniu

Widzę, że wam się to przydało więc gdybyście mieli taki problem z innymi potworami wystarczy plik .msa odpowiedzialny za atak [w tym przypadku był to normal_attack.msa, a w przypadku innych może być to 20.msa]przekopiować np. od dzikiego psa, bądź dzikusa z m2 i wkleić do zbugowanego moba zmieniając potem w tym pliku .msa ścieżke do animacji ataku na tą, która jest w danym mobie wgrana.

Podejrzewam, że problem z łucznikami typu strzelają, ale tak jakby powietrzem też tkwi w tym i wystarczy podmienić odpowiednie pliki .msa, aby łucznicy strzelały strzałami (być może jest to też wina animacji, ale nie wydaje mi się).

ex

Uczeń
Opublikowano

[Mini-Tut] O odbugowaniu

Widzę, że wam się to przydało więc gdybyście mieli taki problem z innymi potworami wystarczy plik .msa odpowiedzialny za atak [w tym przypadku był to normal_attack.msa, a w przypadku innych może być to 20.msa]przekopiować np. od dzikiego psa, bądź dzikusa z m2 i wkleić do zbugowanego moba zmieniając potem w tym pliku .msa ścieżke do animacji ataku na tą, która jest w danym mobie wgrana.

Podejrzewam, że problem z łucznikami typu strzelają, ale tak jakby powietrzem też tkwi w tym i wystarczy podmienić odpowiednie pliki .msa, aby łucznicy strzelały strzałami (być może jest to też wina animacji, ale nie wydaje mi się).

Nawet nie masz pojęcia o czym piszesz i piszesz zeby tylko posta nabić, najpierw sprawdź co zawiera plik .msa od dzikiego psa, a plik .msa od np. czaru berana-setaou. Ja bym sie wstydził na Twoim miejscu w ogole takie posty pisac, bo sie tylko pogrążasz.

ExodusMt2.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...