Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Hosting WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Temat bardzo często poruszany, mam kłopot:

Firmy hostingowe kuszą niskimi cenami (bez promocji), np. AZ.pl ma bardzo niskie ceny za miesiąc, ale mam wrażenie że to jest promocja

Pytania:

1. Proszę żeby ktoś mi podał porządny i przetestowany hosting (w miarę tani :)) chciałbym postawić duży blog, w oparciu o wordpress, co wiąże się z wysokim zużyciem CPU, i MySQL, i transferu, i przydała by się domena .pl :).
  2. Czy jeżeli jakiś hosting oferuje darmową domenę .pl dotyczy to tylko 1 miesiąca czy "całego okresu użytkowania"?
Opublikowano

8-10pln mies. to minimum za sensowny hosting.

Problem w tym, że jeśli nie zamierzasz utrzymywać wizytówki internetowej z logotypem firmowym i 3 podstronami na krzyż, to AZ nie wystarczy.

Z pewnością nie pod kątem świętego spokoju :)

Jeśli zakładasz sporą odwiedzalność blogaska na WP, rozważ zenbox.pl. Ja się wciąż nie mogę namówić na pakiety polegające na UU, ale dla Ciebie Może to być bardzo dobre rozwiązanie. 150pln rocznie to nie jest wielki wydatek.

Sprawdzałem jeszcze niedawno stosunkowo małą stronkę opartą na WP na hostingach progreso.pl i webserwer.pl - zbliżone do siebie oferty, ale jakość równie wysoka i mam dobre zdanie o pomocy technicznej.

linuxpl.com wciąż działa, ja nie narzekam. Inni owszem, narzekać mogą ;)

Dorzucić mogę jeszcze kei.pl i megiteam.pl, ale to są usługi klasy biznes lub do pod zupełnie inne zadania, więc tu chyba nic dla siebie nie znajdziesz.

Pamiętaj jednak by zoptymalizować WP, bo to jest straszna zarzynarka jak naszpikujesz ją dodatkami.

Co do domen, to promocja pt "darmowa domena do konta" dotyczy tylko roku. Ważność po roku przedłużasz wg cennika przedłużeń domen danego operatora. Albo wynosisz się do innego ;)

Niestety, nie każdy z wymienionych wyżej hostingodawców daje domenę za darmo. Sam z zasady wolę nie korzystać z takich ofert, więc miej baczenie na regulaminy promocji "za darmo".

Opublikowano

1. progrsso oraz BiznesHost

2. Najczęściej darmowa domena w pakiecie jest na rok.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Polecam Ci

Płatny :

www.proserwer.pl

9zł i masz pakiet pro ... co daje naprawde duże możliwości

Darmowy :

www.fwl.pl

Darmowy i jest super, duper, juper i wgl !

0 reklam, 200GB dla ftp !

Opublikowano

fwl.pl kiedyś było bez limitu potem 20GB dysk 200GB transfer a teraz 10GB dysk 100GB transfer

Planowane ograniczenia kont

Niestety, podczas noworocznego przeglądu kont

naszych klientów zauważyliśmy, że oferowane przez nas usługi są często

nadużywane w sposób niezgodny z Regulaminem. W związku z tym jesteśmy

zmuszeni do wprowadzenia ograniczeń na każde oferowane przez nas darmowe

konto. Nałożone limity będą jednak tak wysokie, że klienci korzystający

z serwisu w sposób regulaminowy nie odczują żadnej różnicy.

W związku z powyższym, w dniu 1 lutego 2013 na wszystkie konta zostaną nałożone następujące limity:

• Całkowita powierzchnia dyskowa: 10GB
  • Miesięczny transfer: 100GB

Pozostałe wartości pozostaną bez zmian.

2013-01-12 17:02:35
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

fwl.pl kiedyś było bez limitu potem 20GB dysk 200GB transfer a teraz 10GB dysk 100GB transfer

A teraz fwl.pl kończy działalność...

Dedykowane pod wordpressa:

http://wordpress-polska.org/hosting

A potem będzie lament "dlaczego moja strona tak wolno się ładuje", a pomoc odpisuje mi dopiero po kilkunastu godzinach ?

Dreamhost ... "lepiej" nie mógłby trafić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...