Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z touchpadem

GrAvItY1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z touchpadem w laptopie Asus R-500V. Mianowicie chodzi mi o to że gdy windows 8 się załaduje i jak jest ekran logowania gdzie się wpisuje hasło to touchpad może chodzić 24 h ale gdy już się zaloguje i wejde na pulpit to mijają 2-4 minuty i touchpad przestaje działać gdy uśpie go przyciskiem do włàczania i gdy dojdzie do logowania to znowu moge go używać ale jak już się zaloguje to dupa . Odrazu niedziała. Odrazu mówie że touchpad nie był zalany bo klawiatura normalnie działa.Może to być spowodowane tym że 2 h temu instalowałem aktualizacje windowsa??

nostaleh.png
Opublikowano

Witam.Mam problem z touchpadem w laptopie Asus R-500V. Mianowicie chodzi mi o to że gdy windows 8 się załaduje i jak jest ekran logowania gdzie się wpisuje hasło to touchpad może chodzić 24 h ale gdy już się zaloguje i wejde na pulpit to mijają 2-4 minuty i touchpad przestaje działać gdy uśpie go przyciskiem do włàczania i gdy dojdzie do logowania to znowu moge go używać ale jak już się zaloguje to dupa . Odrazu niedziała. Odrazu mówie że touchpad nie był zalany bo klawiatura normalnie działa.Może to być spowodowane tym że 2 h temu instalowałem aktualizacje windowsa??

Aktualizaje w sensie znaminy systemu Windows? To mogłoby być przyczoną, jeśli chodzi tylko o aktualizaję Windows Update to wątpliwe. Problem może byś po stronie sterowników. Odszukaj w "Menadżer sprzętu" urządzenie, a następnie zainstaluj najnowsze aktualizacje, lub usuń sprzet po czym zresetuj komputer i zainstaluj ponownie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie chodziło mi o windows update.

To mi nic nie mówi, bo nie wiem czy pominąłeś przecinek i chodzi o Windows Update, czy napisałeś prawidłowo i nie chodzi o to. :)

W każdym razie napisałem co powinieneś zrobić. ^_^

Opublikowano

Nie,chodziło mi o windows update.

Pozatym zaktualizowałem sterowniki i pisze e są aktualne.A touchpad jak nie działa tak nie działa.

nostaleh.png
Opublikowano

Nie,chodziło mi o windows update.

Pozatym zaktualizowałem sterowniki i pisze e są aktualne.A touchpad jak nie działa tak nie działa.

Spróbuj odinstalować go i zainstalować ponownie. :) Opcja jest dostępna w "Menadżer urządzeń". Jeśli po tym nadal nie działa prawidłowo to może coś uległo awarii i to że stało się to po aktualizacji może być tylko zbiegiem okoliczności. :)

Opublikowano

A nic się nie stanie jak go odinstaluje?? Bo jak on go wykryje??

Jak odinstalujesz i uruchomisz komputer ponownie sprzęt powinien się automatycznie zainstalować. Nawet gdyby tak się nie stało to na stronie producenta masz osobne sterowniki. Bez obaw. Obecnie raczej i tak korzystanie nie sprawie przyjemności. :)

Opublikowano

Dzięki ludzie mam taki programik na laptopie Asus Smart Gesture i on robi coś z touchpadem ale przywróciłem ustawienia domyślne i działa :).

nostaleh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...