Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porad-jak powinna wygladac niezniszalna baza w NETCHERZE.

karkow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem.Baza w netherze ;).Ale na serio uwazam ze jest to dobry pomysl.Mam nawet jako taki plan.Szukam tylko porad jak powinna wygladac wedlug was.Piszcie :D

tut1.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o plugin Factions i nie bierzemy pod uwagę że jest tam plugin na rozwalanie obsydianu i wody za pomocą TNT to wystarczy klocek z obsa i dobrze zaclaimowana baza.

Opublikowano

Więc odpowiednie grube ściany z obsydianu, możesz postawić też pajęczyny w pewnym oddaleniu od bazy bo spowalniają (a przynajmniej było tak kiedyś) tnt i nie dolatuje do bazy. No i oczywiście zwiększenie odległości claimu żeby trudniej było dostrzelić do bazy. Po za tym najlepiej żeby baza była w powietrzu i nie miała wystających elementów na których tnt mogło by się zatrzymać.

Opublikowano

baza gruba z obsydianu,wokół fosy z lawy,myśle że może stać na ziemi,wtedy można zrobić tunel w netnertracku żeby można było wyjchodzić bezpiecznie z bazy,pułapki z dispenserów i linki a że w netherze nieda się wody wylać to polecam kule ognia

Opublikowano

baza pod lawą lub nad piekłem żeby tam wyjść wystarczy się zbugować perełkami i grube ściany nieważne z czego bo i tak tnt wszystko rozwali ...

Opublikowano

Według mnie na początek proponowałbym by była oblana lawą, później parę warstw obsydianu, a w środku baza,

przy bazie wierze, z których łatwo można strzelać z łuku.

Opublikowano

Niezniszczalna to powinna być z skały macierzystej. Niestety zapewne nie da się na waszym serwerze. Dlatego proponuje tak: Jeżeli to jest w netherze to zrobić to wszystko pod jeziorem lavy. 1 warstwa to obysdian, albo ręcznie wydobywacie albo tworzycie go z wody, lavy i redstone. Jeżeli tym 2 sposobem to już na miejscu sciany "wylewać". Jeżeli ręcznie to taką szachownice że jest blok obsdianu potem blok powietrza potem osbydain potem powietrze, żeby to wyglądało jak szachwonica, potem kolejna warstwę też szachownice ale ta druga warstwa będzie przesunięta 1 blok w prawe lub w lewo żeby zasłaniała dziury w 1 warstwie i tak aż do przed ostatniej kratki lavy. Potem przed obsydianem dać kilka warstw lavy, wody, pajęczyn(jak możecie). Potem pomieszczenie z pustymi skrzyniami i wszędzie pochowane tnt podłączone do redstona. Potem jakieś korytarze z zapadniami lub zgniatającymi ścianami.

Potem jak przeciwnik przedrze się przez to wszytko to znajdzie centrum waszej bazy. Ale fałszywe centrum, Wy będziecie gdzieś za zamkiem pod netherrackiem czekać na nich.

#EDIT:

Nie pomyślałem o wodzie w netherze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...