Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8 i problem z WiFi

Seba65439

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie zakupiłem laptopa z Windows 8 i odrazu co zauważyłem to problem ze zrywaniem połączenia WiFi gdyby nie to że gdzieś przeczytałem że Windows 8 ma problem z obsługą kart WiFi pewnie oddał bym laptopa do serwisu ale jak to problem ze strony software to inna sprawa. No i moje pytanie głównie do użytkowników w/w systemu u których występował ten problem a udało wam się go naprawić: jak to naprawić?

Laptop HP Envy dv7 7300ew

Opublikowano

Windows nie ma żadnych problemu z wifi to ty pewnie masz problem z zasięgiem sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie zakupiłem laptopa z Windows 8 i odrazu co zauważyłem to problem ze zrywaniem połączenia WiFi gdyby nie to że gdzieś przeczytałem że Windows 8 ma problem z obsługą kart WiFi pewnie oddał bym laptopa do serwisu ale jak to problem ze strony software to inna sprawa. No i moje pytanie głównie do użytkowników w/w systemu u których występował ten problem a udało wam się go naprawić: jak to naprawić?

Laptop HP Envy dv7 7300se

Windows 8 ma pewne problemy z obsługą niektórych kart sieciowych z uwagi na sterowniki. Wyczytaj w specyfikacji Twojego laptopa jaki masz model karty i pobierz do niego najnowsze sterowniki ze strony producenta. Powinno pomóc. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mam taki sam laptop z Win 7 i jest ok a wpiszw google windows 8 problem z wifi to jest sporo wypowiedzi na ten temat tylko niestety bez rozwiązania

Opublikowano

Windows nie ma żadnych problemu z wifi to ty pewnie masz problem z zasięgiem sieci

Ma problemy z niektórymi modelami kart sięciowych jeśli nie ma do nich osobnych sterowników. Sam miałem podobną sytuację. :)

Opublikowano

Jeśli laptop był kupiony w sklepie z oryginalnie wgranym Windows 8 to nie ma takiej opcji żeby nie było jakiś sterowników, albo żeby były one wadliwe.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

nie ma żadnych problemów z tą serią kart sieciowych jak już to jest tylko z wami że mu je wmawiacie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@cichy.

No tak tylko mam już najnowsze :(

To musisz mieć problem z sygnałem. Postaw router w innym miejscu. Bardziej otwartym. :) Pamiętej też że taki problem może być spowodowany wadliwym podzepsołem, jesli sygnał jest ledwie odbierany nawet blisko routera radzę serwis. :)

Opublikowano

Czytałeś posty taki sam laptop z win 7 działa ok max zasięg

@up

na jakimś forum ktoś napisał że mu aktualizacja biosu pomogła czy to ma coś wspólnego z kartą wifi ?

Opublikowano

Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony intela (wcześniej pobierałem ze strony hp) i już nie zrywa połączeń ale zasięg raz jest max a raz 2 kreski

Opublikowano

Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony intela (wcześniej pobierałem ze strony hp) i już nie zrywa połączeń ale zasięg raz jest max a raz 2 kreski

Mówiłem, że wina leży po stronie sterowników. Pamiętej że przed instalacją nowych trzeba odinstalować stare. :) Możesz próbować z różnymi wersjami sterowników i dopasowac najlepsze spełniające oczekiwania. :)

Opublikowano

to siądź bliżej routera będą trzy albo więcej i nie narzekaj na system czy soft bo on nie jest odpowiedzialny za poprawę twojego zasięgu

sterowniki raczej nie powodują zrywania tylko konflikt sąsiednich sieci wifi działających na tym samym kanale albo za słabe anteny , najlepiej poszukać w około sieci i sprawdzić które sa najszłabsze albo kanały w miarę wolne od wifi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

podłączyłem kartę usb i wgrałem sterowniki do win 8 i działa (ale wolał bym żeby ta wbudowana działała :( ) już testowałem wszystkie pomysły jakie mi do głowy wpadły i nic ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

podłączyłem kartę usb i wgrałem sterowniki do win 8 i działa (ale wolał bym żeby ta wbudowana działała :( ) już testowałem wszystkie pomysły jakie mi do głowy wpadły i nic ma ktoś jakiś pomysł?

Wszystko co mogłeś zrobić zostało wymienione. :) Pomyśl o profesjonalnym serwisie.

Opublikowano

jak daleko jest router i ile ścian cię od niego dzieli ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie tyle ścian co podłoga router jest piętro niżej ale tak jak już pisałem na prawie identycznym laptopie z taką samą kartą wifi tylko że win 7 mam max zasięg

@ cichy.

wysłałem e-maila do supportu może odpiszą (kiedyś) a jak nie to serwis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...