Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łączenie serwerów na Metin2.pl

kakar642

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jak zapewne wiecie wielu z was ma już dość czekania na połączenie serwerów na Metin2.pl przez co coraz więcej graczy kończy grę dlatego pewien użytkownik na youtube zorganizował pewną akcje która ma przyspieszyć ten proces, zobaczcie ten filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=MxGuL2iJyZQ[
Według mnie gość ma rację metin2.pl wkrótce może upaść, co było by bardzo złym wydarzeniem dla Was.

Taka mała informacja nie robie tego wrzucając ten filmik po to, żeby gość miał więcej wyświetleń, robię to gdyż tak jak wspomniałem wyżej mam dość czekania, aż ci lenie ruszą dupę do roboty, dlatego proszę Was fanów metin2 o wesprzenie tej akcji, o wszystkim dowiecie się z filmiku.

Nie wiem czy to odpowiedni dział na to, ale mam nadzieję że moderatorzy nie zablokują tego tematu.

Proszę was o pomoc, jeśli chcecie przyśpieszyć proces łączenia serwerów.

Opublikowano

Ta akcja i tak nic nie da. To nie zależy tylko od polskiej administracji.

A on pisał do polskiej administracji?!? On to napisał do GameForga.

skcg.png

by kml14

Opublikowano

A on pisał do polskiej administracji?!? On to napisał do GameForga.

Art, napisał na forum metina, że jesteśmy po Hiszpanii i że jeśli jego modły i błagania zostaną wysłuchane to przedostaniemy się na początek kolejki. Napisał także, że spamowanie do gf'u nic nie da ponieważ nasze zgłoszenia będą po prostu zamykane, a jedyne co z tego wyniknie to zniesmaczona mina :)
Opublikowano

Ta "akcja" nic nie da

oni to muszą zrobić powoli ,a dokładnie

zeby żadne itemy nie znikły

Wszystko zależy od gameforge nikt inny na to wpływu nie ma

41196912334212939960.png

Opublikowano

Niektóre globale już miały dawno łączenie serwerów

Ale było to przed wprowadzeniem nawet alchemii. Najwidoczniej jakieś problemy są po dodaniu tych "nowości" map, 105lv itp

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Dla mnie to jest w ogóle głupi pomysł... Każdy miał swoje miejsce, swój serwer a teraz? Wszyscy do jednego bagna. -,-

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Metin2 PL się stacza i każdy to wie, łączenie serwerów mało im da, bo i tak wszyscy już się porozchodzili na privy lub zakończyli gre na PL'u. Jeszcze ostatnia update i dodanie map 90+... kiedyś jak osoba miała stal lub bojowy +9 to była kimś dzisiaj wala się to po mieście. Co do akcji... żadna akcja PL'a do czasów świetności i przywróci ani łączenie serwerów.

Opublikowano

Metin2 PL się stacza i każdy to wie, łączenie serwerów mało im da, bo i tak wszyscy już się porozchodzili na privy lub zakończyli gre na PL'u. Jeszcze ostatnia update i dodanie map 90+... kiedyś jak osoba miała stal lub bojowy +9 to była kimś dzisiaj wala się to po mieście. Co do akcji... żadna akcja PL'a do czasów świetności i przywróci ani łączenie serwerów.

Kolega ma rację ale wielu graczy zadeklarowało, że po fuzji serwerów powrócą do gry. Nie można niczego założyć z góry, może wrócą, może nie. Jeżeli tak wiele osób chce powrotu zwykłego metina to znajdźcie kogoś, kto będzie chętny do założenia zwykłego serwera bez specjalnych dodatków. Jestem pewien, że ten serwer i tak po pewnym czasie zszedłby na psy, poprzez to jaka atmosfera panuje teraz wśród graczy.

Opublikowano

Wtedy handel mógł by wzrosnąć, ja was rozumiem że wy wszystko chcielibyście dla siebie, ale konkurencja musi też być żeby można było o coś rywalizować, bo wtedy gra zacznie nabierać sensu i nic nie będzie proste do zdobycia. Teraz jak wprowadzili skrzynie ucznia, alchemie, nowe mapki itp to jest łatwo i właśnie przez to z PL'a robi się priv, a połączenie da właśnie rywalizację, a ludzie napewno się nawrócą.

Opublikowano

Ja odszedłem przez ciągłe niewyjaśnione wywalania typu c++ i po prostu bez żadnego ostrzeżenia do puliptu. A ta cała fuzja g**no im da. Po co tyle serwerów robili ? ! Dla kasy... Po co łączą ? Dla kasy...

Opublikowano

GF tylko pod pieniążki robi, można przyjrzeć się grze Tera Online, gdzie bug na bugu jest. Ale graficznie wymiata. Co do MT2 i tego 'połączenia serwerów', jak na moje to jest chore. Po części fajne, ale jak to będzie z topką? Ile będzie komplikacji przy itemach? Założę się, że niektóre konta lub postacie przepadną. Z tego, co słyszałam kiedyś od kogoś to już próbowali taką fuzję i było maaasa problemów z tym. Więc na pewno zajmie im to długo. Czy to coś da, aby gracze powrócili? Nie sądzę. Za dużo PLNów trzeba wydać na globala, do tego mało graczy. Takie akcje, które rzekomo mają przyspieszyć również nic nie dadzą. Jeżeli global padnie to prawdopodobnie Ymir i Gameforge, Webzen zabiorą się za privy, może je przejmą? Albo zostaną zamknięte? Kto wie.

Ja odeszłam z globala, kiedy mnie okradziono drugi raz. Pierwszy raz znikąd itemy mi poznikały i yangi, keyloggera nie miałam, ciekawe jak... Z tego, co dowiedziałam się, to support sobie brał, ile w tym prawdy to nie wiem, ale nie jedna osoba mi powiedziała. Drugi raz ja i dwóch znajomych okradziono. Tak zakończyłam karierę na globalu.

Opublikowano

Polski Metin wraz z zarządem kierującym projektem PL ma swoje tempo(cóż, można się przyzwyczaić...), choć przyznam, że pomysł naprawdę niezły.

Patrząc na to z drugiej strony martwi mnie jednak efekt tej rewolucji.

Jakiś czas temu nowe serwery wychodziły co kilka miesięcy - teraz chcą je połączyć.

Kolejna kwestia to wartości przedmiotów oraz cena rynkowa. Ciężko będzie ustabilizować tę tradycyjną wartość każdego z itemów.

Jestem ciekaw tej rewolucji.

Co do apelacji myślę, że to dobry pomysł, by choć w pewnym stopniu 'odbudować' PL'a.

Opublikowano

Ja osobiście jestem za połączeniem.

Przynajmniej byłoby choć trochę więcej osób.

Nie chodzi o nowych, tylko o graczy z fuzji.

Bo aż płakać się chce, gdy biegnę po mieście i nic nie ma ;)

Ostatnio kupowałem smoczą +9 jakieś 2/3 tygodnie :)

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Witajcie, jak zapewne wiecie wielu z was ma już dość czekania na połączenie serwerów na Metin2.pl przez co coraz więcej graczy kończy grę dlatego pewien użytkownik na youtube zorganizował pewną akcje która ma przyspieszyć ten proces, zobaczcie ten filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=MxGuL2iJyZQ[
Według mnie gość ma rację metin2.pl wkrótce może upaść, co było by bardzo złym wydarzeniem dla Was.

Taka mała informacja nie robie tego wrzucając ten filmik po to, żeby gość miał więcej wyświetleń, robię to gdyż tak jak wspomniałem wyżej mam dość czekania, aż ci lenie ruszą dupę do roboty, dlatego proszę Was fanów metin2 o wesprzenie tej akcji, o wszystkim dowiecie się z filmiku.

Nie wiem czy to odpowiedni dział na to, ale mam nadzieję że moderatorzy nie zablokują tego tematu.

Proszę was o pomoc, jeśli chcecie przyśpieszyć proces łączenia serwerów.

Ppzytywne myślenie jest okultystyczne ,a ja jestem ateistom... Bracia metina wspierzmy tą akcję co nam szkodzi ?!

Walczmy o Pl'a niepozwulmy żeby PL upadł !

Niech nasze starania w grze nie pójdą na marne mapki od 90lv'a to byl strzal w dychę , dlatego że wczesniej zeby kupic pelerynki to is a tera .... Tak samo z reszta...

A więc wspierzmy akcje morze pomoże.

Pozdrawiam s11

Opublikowano

Niektóre globale już miały dawno łączenie serwerów

Ppzytywne myślenie jest okultystyczne ,a ja jestem ateistom... Bracia metina wspierzmy tą akcję co nam szkodzi ?!

Walczmy o Pl'a niepozwulmy żeby PL upadł !

Niech nasze starania w grze nie pójdą na marne mapki od 90lv'a to byl strzal w dychę , dlatego że wczesniej zeby kupic pelerynki to is a tera .... Tak samo z reszta...

A więc wspierzmy akcje morze pomoże.

Pozdrawiam s11

Gdy widzę te Twoje posty kolego to chce mi się płakać.

Nie potrafisz zrozumieć,że to nic nie da? Jest określona kolej,ew. problemy związane z łączeniami.

To nie jest prosta operacja,lecz dla gracza typu "Idę expić i expie całą noc" jest to nie do wytłumaczenia.

Cierpliwość popłaci pamiętaj a tzn. spam w Centrum Zgłoszeń to nie dobry pomysł.

Opublikowano

Niektóre osoby są mniej rozumne (nikogo nie obrażając). Mnie jednak najbardziej ciekawi kwestia cen. Przykład: na jednym serwerze kamol kosztuje 150kk, a na drugim ledwie 30kk i takie serwery zostają połączone. Na początku będzie totalna katastrofa.

Opublikowano

Po pewnym czasie ceny się ustabilizują, administracja metin2.pl prawdopodobnie wystawi pomocnika zdarzeń lub coś nowego.

Opublikowano

Nic z tym nie zrobi nikt nikt was nie posłucha polityka gf nie działa dla graczy tylko dla siebie kiedyś polski serwer był największy a teraz szkoda gadać raczej nigdy już na niego nie wrócę przez bony z is inaczej bym grał ;d

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...