Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Iphone 4/4S czy Samsung Galaxy S3?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zakupić któryś z tych trzech telefonów, najlepiej używany. Cena do 850 zł.

Jaki waszym zdaniem powinienem wybrać? Który będzie służył mi najlepiej ;)

A może widzieliście na allegro coś do tej ceny? ( Proszę o nie pisanie postów typu: '' Wejdź na allegro i sam poszukaj. To nie boli'' )

Dodam od razu, że nie interesuję mnie żaden inny smartphone prócz tych trzech.

Czekam na waszą pomoc ;)

Znalazłem kilka interesujących aukcji. Teraz pytanie. Myślicie, że są wiarygodne?

http://allegro.pl/samsung-galaxy-s3-od-1-zl-warto-b-d-stan-i3488984476.html 

Galaxy S3

http://allegro.pl/samsung-galaxy-s3-i9300-od-pracownika-samsunga-i3499460553.html 

Galaxy S3

Jest też i coś, co intryguję mnie najbardziej, a mianowicie:

http://allegro.pl/biala-okazja-iphone-5tka-16-gb-b-s-i3486946262.html  

Iphone5

No i myślę, że perełka wśród tych aukcji -

http://allegro.pl/iphone-4s-apple-a1387-16gb-bialy-oryginalny-8mp-i3504492476.html

Iphone 4S.

;) Daje Like!

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code code.png
///tripipi

Opublikowano

A więc tak, jeśli chcesz się bawić w modzenie tj. instalowanie nowych romów, kerneli itp. to bierz Samsunga. Warto wspomnieć również o tym, że SGS 3 posiada chip Wolfsona jak i również SGS1, który znacznie poprawia jakość dźwięku. U iPhona zwiechy raczej nie uświadczysz, wg. mnie jest również więcej akcesoriów. Przed kupnem zastanów się, czy dany egzemplarz nie jest chińską podróbką. Na allegro jest wysyp tych podróbek. Patrz dosłownie na wszystko i porównuj z orginałem, który możesz znaleźć na innym forum/google/youtube. Nawet troszkę bardziej wystająca bateria, lub gdzie indziej umiejscowiony slot na karty mSIM oznacza, że jest to podróba. Jak już pisałem w innym temacie- to ty musisz zdecydować co wybrać, my możemy Ci tylko doradzić.

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

W takim razie pozostaje Tobie HTC One X (o ile pamięć mnie nie myli), albo wspomniany przez Ciebie Samsung Galaxy S3, byłbym bardziej za HTC, chociażby za jakość wykonania...

Opublikowano

Chociaż... Spróbuj znaleźć mi coś z tego LG w cenie do 750 zł, bo ja nic ciekawego nie widzę. HTC odpada całkowicie. Juz wole LG.

Fuu. Do 800.

Opublikowano

iphone 4 to juz raczej wymięknie przy s3 ale kolega zmienił z S II na iP 4 i mowil ze nieporownywalnie szybszy ten iphone ;p ogolnie iphone 4s ma lepsze dysponowanie energia, procesy systemowe nie wpierdalaja wiekszosci ramu i uzycia baterii jak to android odwala.... ja praktycznie po wzięciu "chinskiej podróbki" iphone'a 4/4s/5 byłbym w stanie okreslic czy to podróbka czy nie ;] po obejrzeniu i odblokowaniu ekranu juz odrazu mozna wyczuc podrobke, a podrobka raczej nie bedzie miala oznaczenia modelu, jabluszka i napisu iPhone z tylu bo przeciez apple by ich zniszczylo.... tęsknie troche za s3 no ale cóż, niedlugo wyjdzie ten android 4.3 pewnie dla s3, potem 5.0, na rynku juz jest do s3 ORYGINALNA bateria od SAMSUNGA 3000mAH (900 mAH wiecej od zwyklej) wiec wydluzy to w jakis sposob zywotnosc tej baterii...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Samsung Galaxy S3 to może dobry telefon, ale jakość wykonania to porażka i wątpię żebyś go znalazł za 800 zł. A co co się nie podoba w HTC? To że są to najlepiej wykonane telefony ? W tej cenie SGS II.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ja polecam Ci Galaxy SIII.

Po pierwsze, telefon wykonany jest z "drogiego" plastiku który jest mocniejszy od aluminium w iPhone 5. (Sprawdź filmik BlendTec)

Poza tym, i tak pewnie nałożysz na to plastikową ramkę ochronną -.-

Jeśli jednak chodzi Ci o budowę telefonu to iPhone ma ładniejszą obudowę z tym, że jego ostre boki nie sprawiają tak dobrego wrażenia podczas trzymania w ręce jak wyprofilowany kształt Galaxy S3.

Przed wybieraniem jakiegokolwiek telefonu z androidem trzeba sobie zdać sprawę, że potrzebuje więcej mocy pod maską żeby był płynny ponieważ system ten nie jest optymalizowany pod jeden telefon tak jak w przypadku iPhone'a, a pod wiele różnorodnych urządzeń.

Jednak powiem Ci, że Galaxy S3 posiada wystarczający czterordzeniowy procesor Exynosa i 1GB RAM, by sprawić płynne użytkowanie.

Mój Galaxy SII jest całkowicie płynny na systemie Jellybean i nakładce samsunga, więc nie powinieneś mieć problemów.

Jeśli chodzi o zawalenie RAM w Androidzie, to wcale nie jest złe, bo jakby ktoś wyżej się doczytał, na tym polega Android i sprawia to płynniejsze użytkowanie a jeśli system będzie potrzebował RAM'u to sam sobie go zwolni.

Generalnie, system Android daje więcej "wolności" i przede wszystkim więcej opcji, co sprawia, że w niektórych sytuacjach użytkownicy iPhone'ów zgrzytają zębami xD

Nie zrozum mnie źle, iPhone to też świetny telefon, jednak jego monotonność zamkniętego systemu, po jakimś czasie się nudzi.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...