Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Windows 7, czarny ekran i kursor.

TheFlanker11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dłuższego czasu posiadam problem z Windowsem 7, otóz od czasu do czasu po starcie ekranu i ekranie powitalnym zamiast pulpitu pojawia się czarny ekran z myszką.Po kilku restartach komputera (4-8 razy) pojawia sie pulpit.Problem ten bardzo denerwuje bo otóz zależy mi na szybkim starcie komputera

Ps.Jak jest ten czarny ekran to moge wejsc w CTRL+ALT+DELETE oraz informuje ze nie jestem za bardzo w tych tematach obeznany i przepraszam jesli ten temat utworzyłem w złym dziale.

Opublikowano

Witam od dłuższego czasu posiadam problem z Windowsem 7, otóz od czasu do czasu po starcie ekranu i ekranie powitalnym zamiast pulpitu pojawia się czarny ekran z myszką.Po kilku restartach komputera (4-8 razy) pojawia sie pulpit.Problem ten bardzo denerwuje bo otóz zależy mi na szybkim starcie komputera

Ps.Jak jest ten czarny ekran to moge wejsc w CTRL+ALT+DELETE oraz informuje ze nie jestem za bardzo w tych tematach obeznany i przepraszam jesli ten temat utworzyłem w złym dziale.

W takich okolicznościach defragmentacja czesto pomaga. Sprawdz też czy wszystkie programy jakie masz są zgodne z systemem. Warto tez usunąć zbęde programy z autostartu. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W takich okolicznościach defragmentacja czesto pomaga. Sprawdz też czy wszystkie programy jakie masz są zgodne z systemem. Warto tez usunąć zbęde programy z autostartu. :)

A jak usuwać programy z autostartu ?

Opublikowano

start > uruchom > msconfig > zakładka uruchamianie

teraz wyłącz wszystko co nie jest od systemu, sterowniki, aplikacje Microsoft itd

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Może to być że po prostu komputer się przegrzewa. Może być taka sytacja: Włączasz komputer, wszystko się ładnie ładuje, nadchodzi moment pokazania pulpitu, komputer nabiera temperatur i pracuje wolniej. Polecam przeczyścić wiatraczki, zmienić pasty, zdefragmentować dysk.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Mam to samo na PC, który stoi i od czasu do czasu go włączam, nie mam weny się tym zająć ale ja mam sposób na to.

Kiedy zobaczysz czarny ekran i myszkę wejdź w menedżer zadań tak jak to robisz czyli ctrl+alt+delete

na liście procesów odszukaj explorer.exe kliknij prawym i zamknij proces. Potem kliknij na plik i wybierz uruchom nowe zadanie i wpisz tam explorer.exe i wszystko gotowe pojawia ci się pulpit :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Może to być że po prostu komputer się przegrzewa. Może być taka sytacja: Włączasz komputer, wszystko się ładnie ładuje, nadchodzi moment pokazania pulpitu, komputer nabiera temperatur i pracuje wolniej. Polecam przeczyścić wiatraczki, zmienić pasty, zdefragmentować dysk.

To raczej mało prawdopodobne ponieważ mój komputer się wolno i słabo grzeje.Nawet gdy gram 4-6 (podrząd) godziny w bf3.

start > uruchom > msconfig > zakładka uruchamianie

teraz wyłącz wszystko co nie jest od systemu, sterowniki, aplikacje Microsoft itd

Wyłączyłem z autostartu np. Origina,Hamachi,Aresa,Jakis pogram od drukarki HP (on mi naprawde bardzo kompa przymula) Daemon Tools i Desk 365 <-- Nawet nwm co to jest, samo się z kaś wzieło i może wiecie do czego to sluży ?

Mam to samo na PC, który stoi i od czasu do czasu go włączam, nie mam weny się tym zająć ale ja mam sposób na to.

Kiedy zobaczysz czarny ekran i myszkę wejdź w menedżer zadań tak jak to robisz czyli ctrl+alt+delete

na liście procesów odszukaj explorer.exe kliknij prawym i zamknij proces. Potem kliknij na plik i wybierz uruchom nowe zadanie i wpisz tam explorer.exe i wszystko gotowe pojawia ci się pulpit :)

Następnym razem jak bedzie czarny ekran to spróbuje tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...