Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Osobna zawartość dla każdego z wyboru w listbox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! A więc potrzebuję małej pomocy. Chcę zapytać w jaki sposób mogę uczynić aby każdy wybór z listbox miał inną zawartość? Może na zdjęciu niżej będzie to bardziej zrozumiałe.

Szukałem w google lecz sam nie wiem w jakich frazach to szukać w języku angielskim.

fmjxkj.jpg

Za pomoc oczywiście Like.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

Sprawdzaj ktory jest wybrany i zmieniaj w zaleznosci od wyboru tekst

Tak, tylko teraz jest sprawa taka, że w każdym wyborze będzie znajdować się obrazek, button oraz 3 Labele.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

W innym themie do vb byl groupbox w stylu tak jak ty chcesz czyli po lewej spis a po prawej zawartosc

Edit jest to theme netsteal z tematu skr

Opublikowano

W innym themie do vb byl groupbox w stylu tak jak ty chcesz czyli po lewej spis a po prawej zawartosc

Edit jest to theme netsteal z tematu skr

Mati - masz ode mnie like. Lecz zapytam jeszcze czy są jakieś inne skiny posiadające zakładki działające na tej zasadzie?

Jednak nadal szukam rozwiązania. Ten theme w ogóle mi się nie podoba. Moim zdaniem za ciemny.

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

Mozesz sobie zrobic po prostu 3 panele background na transparency i zmieniac ich wartosc visible, tzn np nazywasz swoje panele pierwszy drugi i trzeci, do eventu click na "wybierze pierwszy" wstukujesz pierwszy.visible = true dugi.visible = false trzeci. visible = false i analogicznie z pozostalymi.

Opublikowano

Jakie sprawdzanie co wy pierdolicie...

Black Magic

Public Class Form1
    Dim TABLE_STRING() As String = {"Elo",
                                    "xD",
                                    "hyhyh",
                                    "lololo"}
    Private Sub ListBox1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ListBox1.SelectedIndexChanged
        Label1.Text = TABLE_STRING(ListBox1.SelectedIndex)
    End Sub
End Class
7j66.png
Opublikowano

Ale jak on chce dodac button to juz twoja magia nie zadziala :)

Niby czemu nie? Wystarczy mały modyfikejszyn i tyle...

Public Class Form1
    Dim TABLE_STRING(,) As String = {{"C:\foto1.png", "label1", "label2", "label3", "nazwa_guzika"},
                                    {"C:\foto2.png", "label1", "label2", "label3", "nazwa_guzika"},
                                    {"C:\foto3.png", "label1", "label2", "label3", "nazwa_guzika"},
                                    {"C:\foto4.png", "label1", "label2", "label3", "nazwa_guzika"}}
    Private Sub ListBox1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ListBox1.SelectedIndexChanged
        PictureBox1.BackgroundImage = Image.FromFile(TABLE_STRING(ListBox1.SelectedIndex, 0))
        Label1.Text = TABLE_STRING(ListBox1.SelectedIndex, 1)
        Label2.Text = TABLE_STRING(ListBox1.SelectedIndex, 2)
        Label3.Text = TABLE_STRING(ListBox1.SelectedIndex, 3)
        Button1.Text = TABLE_STRING(ListBox1.SelectedIndex, 4)
    End Sub
End Class
7j66.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...